Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Linux σε Desktop υπολογιστές

Τεχνολογία » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Linux - 10/08/2005

Παρά τις μεγάλες προσπάθειές τους, οι επιχειρήσεις Linux software λένε ότι έχουν ακόμα δυσκολίες στο να δελεάσουν τους μέσους καταναλωτές να απομακρυνθούν από το περιβάλλον Windows -- αλλά αυτό μπορεί να μην είναι απαραιτήτως κακό.

Τα windows εξουσιάζουν ακόμα τον κόσμο των PC. Περίπου 90 τοις εκατό όλων των υπολογιστών γραφείου, laptop και ακόμα και τα PDAs τροφοδοτούνται από τη Microsoft, σύμφωνα με τις εκθέσεις Gartner και IDC.

Μιλώντας για τον επιχειρηματικό υπολογιστή γραφείου, οι επιχειρήσεις όπως Novell και Red Hat κάνουν κάποια πρόοδο, χάρις στα open source projects όπως Evolution, Firefox, KDE, Gnome, OpenOffice και το Wine. Αλλά οι επιχειρήσεις εκθέτουν ακόμα προβλήματα υιοθέτησης στον καταναλωτικό χώρο.

"Αισθανόμαστε ότι είναι ένας μακρύς δρόμος για μας," λέει ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής στα τμήματα open source και platforms services group της Linux Novell, David Patrick, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης.

Η Novell φαίνεται να σημειώνει περισσότερη πρόοδο από άλλες επιχειρήσεις, με την έκδοση Suse Linux Professional for home users και την έκδοση Novell Linux Desktop για το εταιρικό γραφείο.

Η επιχείρηση απελευθέρωσε το OpenSuse Project, που ο Patrick λέει θα διαφέρει από το Fedora Project της Red Hat, δεδομένου ότι θα αφήσει την κοινότητα να προσδιορίσει τα βασικά στοιχεία του Open Source, προτού να αναπτυχθούν σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η Red Hat συνεχίζει να απορρίπτει οποιαδήποτε ιδέα σχετικά με την προσφορά μιας καταναλωτικής έκδοσης της διανομής Enterprise Desktop Linux, σύμφωνα με εκπρόσωπο επιχείρησης.

Ο Jeremy White, ο οποίος έχει διπλό ρόλο ως go-to man στη Desktop Linux Consortium και ως ο ιδρυτής και το CEO της CodeWeavers, λέει ότι το μεγαλύτερο οδόφραγμα στη υιοθέτηση του linux από τον μέσο καταναλωτή φαίνεται να είναι η έλλειψη υποστήριξης υλικού, ειδικά για τις συσκευές όπως MP3 players.

"Πέρυσι, υπήρξε πολύς καπνός αλλά καμία φωτιά σχετικά με το Linux στον υπολογιστή γραφείου," είπε. "Δεν είναι η sexy ιστορία που ήταν. Εντούτοις, υπάρχουν μερικές πολύ σταθερές και αμετάκλητες τάσεις. Υπάρχουν πολλοί πελάτες που μας λένε ότι θα υιοθετούσαν Linux θεωρητικά, αλλά λένε, "θα χρησιμοποιούσαμε Linux εάν μόνο εάν θα μπορούσε να τρέξει αυτή εφαρμογή." "

Το άλλο εμπόδιο, σύμφωνα με τον White, φαίνεται να είναι η έλλειψη υποστήριξης λογισμικού από βασικούς κατασκευαστές όπως η Adobe Systems και η Macromedia, οι οποίοι είναι ισχυροί υποστηρικτές των Windows και του MAC OS Χ, του υπολογιστή apple και στηρίζονται περισσότερο στις τρίτες επιχειρήσεις για να βοηθήσουν τα προϊόντα τους να τρέξουν σε Linux.

Ο White επίσης αναφέρει ότι προϊόντα όπως τα AJAX, ThinkFree, VMware και το Wine δημιουργούν πραγματικά έναν κόσμο όπου τα Windows και το Linux συνυπάρχουν με αρμονία στον υπολογιστή γραφείου. Τέτοια εργαλεία επιτρέπουν στους ανθρώπους για να τρέξουν τα προγράμματα των windows σε συστήματα με άλλο λειτουργικό σύστημα.

Σε μερικές περιπτώσεις το Linux λειτουργεί προς όφελος των εταιρικών αγοραστών που, σύμφωνα με τον White, δεν ντρέπονται με τους υπάλληλους τους που εργάζονται Linux Based λειτουργικά συστήματα, όταν τους επισκέπτονται account managers της Microsoft. "Το χρησιμοποιούν όπως ένα leveraging εργαλείο, σαν να απειλούν την Microsoft για να τους δώσουν καλύτερες εκπτώσεις ή να ελαφρύνουν τον αριθμό των αδειών τους,", λέει ο White, αλλά προσθέτει "είναι ακόμα παιχνίδι της Microsoft.".

"In some ways," προσθέτει ο Brian Proffitt, συντάκτης του LinuxToday.com και του The Joy Linux, "Linux on the desktop is almost irrelevant because of the shift towards Web-based applications.

"Linux in the enterprise is where you will see the most work being done these days because companies don't want all of those applications open at the bottom of a Windows tray. Ultimately, it comes down to what you want the Linux desktop to do."

Πηγή: http://news.com.com/Linux+on+the+desktop--almost+there+again/2100-1016_3-5825524.html


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top