Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Κορέα: Καταναλωτές vs Samsung

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 11/08/2005

Παρότι στην Ελλάδα ίσως είναι συνήθης τακτική η «σιωπηλή» αποδοχή των εκάστοτε δυσμενών κινήσεων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, είτε αυτές είναι αλλαγές στην εμπορική-τιμολογιακή πολιτική τους είτε παραπλανητικές διαφημίσεις, φαίνεται πως στην Κορέα οι καταναλωτές είναι πιο συνειδητοποιημένοι… Συγκεκριμένα, σχεδόν 3.000 άτομα συνυπέγραψαν την αρχική καταγγελία 467 δυσαρεστημένων πελατών της Samsung, οι οποίοι θεώρησαν τους εαυτούς τους εξαπατημένους από τη διαφήμιση του νέου κινητού της εταιρίας, SPH-V4400.

Η εν λόγω διαφήμιση του κινητού, που ενσωματώνει κάμερα 2 megapixel και MP3 player, ανέφερε ως πλεονέκτημα του τηλεφώνου τη δυνατότητα να καταγράφει VGA videos τα οποία «μπορούν να συγκριθούν με αυτά των ψηφιακών μηχανών». Στην πραγματικότητα, βέβαια, η κάμερα του SPH-V4400 κατά την καταγραφή videos έχει ρυθμό ανανέωσης τρία με πέντε καρέ ανά δευτερόλεπτο, σε αντίθεση με τις σύγχρονες βιντεοκάμερες που εμφανίζουν refresh rate της τάξης των 15-30 καρέ το δευτερόλεπτο. Όπως δήλωσε ο άνθρωπος που ξεκίνησε την όλη διαδικασία, ο εικοσάχρονος Chung Ju-yeong, ιδρυτής της ομάδας «V4400 Consumers' Power», η διαφορά τους με το συγκεκριμένο κινητό είναι «περίπου ίδια με αυτή του ουρανού και της Γης»! Εκτός όμως από τα προβλήματα με την εγγραφή βίντεο, ο Chung εξέφρασε τα παράπονά του σχετικά με τον ενσωματωμένο MP3 Player, από τον οποίο απουσιάζουν βασικές λειτουργίες όπως fast-forward και reverse.

Με αυτό το σκεπτικό, και παρότι η εταιρία του πρότεινε να του επιστραφούν τα χρήματα που δαπάνησε για την αγορά του κινητού, τη Δευτέρα που μας πέρασε, ο ίδιος, έχοντας την υποστήριξη των ομάδων «V4400 Consumers' Power» και «Tipsters for the Public Good» κατέθεσε καταγγελία στην τοπική Εισαγγελία του Suwon κατά της Samsung Electronics για ψευδή και παραπλανητική διαφήμιση του κινητού της. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι μέχρι τώρα το κινητό από τον Ιούνιο του 2004 που πωλείται στην Κορέα έχει σημειώσει εντυπωσιακές πωλήσεις, φτάνοντας τις 170.000 συσκευές σε μόλις τέσσερις μήνες, παρά την «τσουχτερή» τιμή του που φτάνει τα 700 δολάρια (περίπου 567 ευρώ) Απομένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Samsung και το αν και κατά πόσο θα επιφέρει κάποια αποτελέσματα η κίνηση αυτή…

Αναδημοσίευση από το Myphone.gr.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top