Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

NOD32: Ανεβάζει τον πήχη στα 64 bits!

Τεχνολογία » Software - 22/08/2005

Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus system) NOD32, υποστηρίζει, πλέον, με την ήδη διαθέσιμη καινούρια έκδοσή του, τα λειτουργικά συστήματα Windows XP και Windows Server 2003 στα 64 bits, για servers και προσωπικούς υπολογιστές. Έτσι, το NOD32 καθίσταται ένα από τα πρώτα, χρονικά, antivirus που είναι συμβατό με συστήματα που «τρέχουν» στα 64 bits, προσφέροντας στους χρήστες την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες της νέας τάσης των υπολογιστών. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα των κατασκευαστών antivirus, που δεν έχει παρουσιάσει, ακόμη, συμβατή έκδοση με τα συστήματα X64 (για οικιακούς και εταιρικούς χρήστες), το NOD32, οδηγώντας τις εξελίξεις, αναλαμβάνει την ασφαλή μετανάστευση των χρηστών στις συγκλονιστικές δυνατότητες της καινούριας αρχιτεκτονικής (64 bits).

Θεωρείται κοινά αποδεκτό, ότι το επόμενο άλμα στην πληροφορική θα είναι η υιοθέτηση αρχιτεκτονικής 64 bits σε επεξεργαστές, λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές. Ήδη, οι επεξεργαστές 64 bits των Intel, AMD κ.ά. και τα λειτουργικά συστήματα Windows που «τρέχουν» στα 64 bits, βρίσκονται στις προθήκες των καταστημάτων και συγκροτούν μια ιδιαίτερα ελκυστική, αγοραστική πρόταση, καθώς υπόσχονται: γρήγορη εκτέλεση εφαρμογών για servers, desktops και laptops που απαιτούν μεγάλη ποσότητα μνήμης (λ.χ. επεξεργασία video, βάσεις δεδομένων, τρισδιάστατα παιχνίδια), μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια. Η αθρόα διείσδυση της εν λόγω αρχιτεκτονικής θεωρείται από τους ειδικούς του χώρου ως βέβαια. Εντούτοις, οι κατασκευαστές προϊόντων antivirus έχουν επιδείξει ως τώρα ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση, καθώς ελάχιστοι έχουν προβεί στην ανάπτυξη προϊόντων, συμβατών με τα 64 bits. Το γεγονός αυτό αποθαρρύνει υπολογίσιμη μερίδα χρηστών από το να μεταναστεύσει στα 64 bits και να επωφεληθεί των προσφερόμενων πλεονεκτημάτων.

«Η νέα έκδοση δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες και απλούς χρήστες να προχωρήσουν άμεσα στην υιοθέτηση της αρχιτεκτονικής 64 bits, χωρίς να ανησυχούν για ιούς, spyware και λοιπό κακόβουλο λογισμικό», σχολίασε σχετικά ο κ. Νεόφυτος Νεοφύτου, διευθύνων σύμβουλος της ADAOX. «Η καινούρια έκδοση του NOD32 καλύπτει ένα μεγάλο κενό, κάτι που πιστεύουμε ότι θα εκτιμηθεί δεόντως, ειδικά από τις επιχειρήσεις που σκοπεύουν ή έχουν ήδη μεταβεί στα 64 bits», κατέληξε ο ίδιος.

Το NOD32 x64 για Windows XP και Windows Server 2003 είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

Το NOD32 (www.NOD32.gr) είναι το πολυβραβευμένο antivirus προϊόν της αμερικανικής εταιρείας ESET, που προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από ιούς, worms, trojans, προγράμματα spyware, adware, keylogger, riskware και phishing. Χάρη στα advanced heuristics (εργαλεία εντοπισμού τεχνητής νοημοσύνης), το Virus radar on-line (πρότυπο παρατηρητήριο ιών) και το σύστημα αμφίδρομης αυτοματοποιημένης επικοινωνίας ThreatSense, έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως το κορυφαίο πρόγραμμα antivirus. Το NOD32 απευθύνεται, με ανάλογες εκδόσεις, σε εταιρικούς και οικιακούς χρήστες. Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows και επιπλέον, Unix, Linux Workstation, Linux File Server, Linux Mail Server, Novell Netware Server, Lotus Domino Server, MS Exchange Server, MS-DOS, Kerio Mail Server και Kerio WinRoute Firewall. Η τιμή διάθεσης του retail pack για οικιακούς χρήστες (1 άδεια χρήσης για 1 έτος) ανέρχεται στα 39 ευρώ, τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στην Ελλάδα διατίθεται από την εταιρεία ADAOX, μέσω εκτεταμένου δικτύου μεταπωλητών.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top