Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Intel Hyper-threading servers διπλού πυρήνα νωρίτερα

Τεχνολογία » Hardware - 24/08/2005

Με την παραγωγή να έχει προηγηθεί του χρονοδιαγράμματος ανάπτυξης, η Intel Corporation ανακοίνωσε ότι επισπεύδει τη διαθεσιμότητα των επεξεργαστών διπλού πυρήνα Intel®XeonTM και Intel Xeon MP με τεχνολογία Hyper-Threading. Οι νέοι επεξεργαστές θα βοηθήσουν να βελτιωθεί η ανταπόκριση, η ταχύτητα και η διαχείριση πολλαπλών εργασιών των server, επιτρέποντας στο λογισμικό να διαχειριστεί πληροφορίες έως και τεσσάρων "εγκεφάλων" ανά επεξεργαστή Intel. Επιπλέον, η Intel ξεκίνησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αξιολόγησης που αφορά χιλιάδες πλατφόρμες διπλού πυρήνα για προγραμματιστές και εταιρικούς πελάτες.

"Οι μηχανικοί της Intel είχαν εξαιρετικές επιδόσεις, ακριβώς όπως και με τους επεξεργαστές διπλού πυρήνα για Η/Υ νωρίτερα μέσα στη χρονιά, και για αυτό το λόγο θα διαθέσουμε τις πλατφόρμες του διπλού πυρήνα επεξεργαστή Intel Xeon στην αγορά αρκετά νωρίτερα από την αρχική μας πρόβλεψη," σχολίασε ο κ. Kirk Skaugen, General Manager του Intel Server Platforms Group.

Παρότι είχε προγραμματιστεί για το 2006, η Intel θα παρουσιάσει τον επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel Xeon MP με κωδικό όνομα "Paxville" για server με τέσσερις ή περισσότερους επεξεργαστές, αργότερα μέσα στο 2005. Ο Paxville θα παρέχει βελτιωμένη απόδοση που θα ξεπερνά κατά τουλάχιστον 60 τοις εκατό τις προηγούμενες γενιές και θα χρησιμοποιεί το chipset Intel® E8500, η αρχιτεκτονική του οποίου αφορά στην απόδοση διπλού πυρήνα και παρουσιάστηκε νωρίτερα το τρέχον έτος.**

Για τους server διπλού επεξεργαστή, η Intel προγραμματίζει τη διάθεση ενός εξελιγμένου επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel Xeon, με κωδικό όνομα "Paxville DP", εντός του 2005. Ο Paxville DP θα προσφέρει έως και 50 τοις εκατό καλύτερη απόδοση από τις προηγούμενες γενιές και θα χρησιμοποιεί το chipset Intel E7520.***

Ο Paxville DP απευθύνεται σε όσους υιοθέτησαν από νωρίς την τεχνολογία διπλού πυρήνα και θα προηγηθεί μιας ευρύτερης οικογένειας πλατφόρμων, προγραμματισμένης για το πρώτο τρίμηνο του 2006, οι οποίες θα βασίζονται στον επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel Xeon και θα φέρουν το κωδικό όνομα "Bensley"σε ότι αφορά servers και "Glidewell" σε ότι αφορά σταθμούς εργασίας. Με τις πλατφόρμες Bensley και Glidewell θα επιτευχθεί η ολοκλήρωση μιας ιδιαίτερα δυναμικής μετάβασης σε τεχνολογίες διπλού πυρήνα σε όλες τις σειρές server και σταθμών εργασίας της Intel.

Τόσο ο 64-bit Paxville, όσο και ο Paxville DP θα αξιοποιούν την τεχνολογία Intel® Hyper-Threading Technology, επιτρέποντας σε έναν μεμονωμένο επεξεργαστή διπλού πυρήνα να επεξεργάζεται έως και τέσσερα threads ταυτόχρονα. Οι πλατφόρμες θα περιλαμβάνουν επίσης χαρακτηριστικά ασφάλειας, όπως το Execute Disable Bit και βελτιωμένη, δυναμική διαχείριση με το Demand Based Switching.

H Intel έχει αυτή τη στιγμή 17 έργα πολλαπλού πυρήνα σε εξέλιξη και αναμένει περισσότερο από 85 τοις εκατό του όγκου των server που θα διατεθούν το 2006 να βασίζονται σε επεξεργαστές διπλού πυρήνα. Επιπλέον στους επεξεργαστές Intel Xeon που αναμένονται εντός του 2005, η Intel ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2005 τη διάθεση του επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel® Pentium® D για uni-processor servers, ενώ θα ξεκινήσει βάσει προγράμματος τη διάθεση των επεξεργαστών διπλού πυρήνα Intel® Itanium® έως το τέλος της χρονιάς.

Χάρη στο πρόγραμμα αξιολόγησης της Intel το οποίο ξεκίνησε σήμερα, οι πελάτες και οι προγραμματιστές θα αποκτήσουν εντός του 2005 και καθ όλο το 2006, πρόσβαση σε χιλιάδες πλατφόρμες διπλού πυρήνα που βασίζονται στους επεξεργαστές Intel Pentium D, Intel Xeon, Intel Xeon MP και Intel Itanium.

Ένας κύκλος αξιολόγησης τεχνολογιών πληροφορικής συχνά διαρκεί έξι με εννέα μήνες, και τα συστήματα αξιολόγησης είναι εξαιρετικά σημαντικά για τον άμεσο έλεγχο και τη δοκιμή νέων τεχνολογιών από τους υπευθύνους ΙΤ. Η πρόσβαση σε πιλοτικά και τελικά συστήματα θα επιτρέψει στους υπευθύνους ΙΤ να αξιολογήσουν την απόδοση, να ελέγξουν την συμβατότητα με άλλες εταιρικές εφαρμογές και να καθορίσουν τα μελλοντικά σχέδια υλοποίησης.

Για να βοηθήσουν τους προγραμματιστές να συντονίσουν τις εφαρμογές τους ώστε να επωφεληθούν στο έπακρο από ένα επεξεργαστικό multi-threading περιβάλλον, τα συστήματα αξιολόγησης διατίθενται με μια ολοκληρωμένη σουίτα προϊόντων Intel® Software Development Products που αποτελούνται από εργαλεία threading, διατάξεων, αναλυτών απόδοσης και βιβλιοθήκες απόδοσης. Πρόσθετες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.intel.com/software.

Η Intel, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία κατασκευής chip, είναι επίσης η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προϊόντων υπολογιστών, δικτύων και επικοινωνιών. Επιπλέον, πληροφορίες σχετικά με την Intel μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.intel.com/pressroom.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top