Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

ΟΤΕ: Δελτίο Τύπου

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 25/08/2005

Με αφορμή Δελτίο Τύπου του ΙΝΚΑ (Ινστιτούτου Καταναλωτών) σχετικά με τη συνεχιζόμενη τηλεοπτική προβολή της παραπλανητικής διαφήμισης αριθμού παρεμφερή με το 11 8 88 (πρώην 131), ο ΟΤΕ διευκρινίζει ότι:

Στις 16/8/05 o OTE προέβη στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής κατά της εταιρείας NEWSPHONE HELLAS ζητώντας:

- είτε να απογορευθεί με προσωρινή διαταγή η μετάδοση του σχετικού διαφημιστικού μηνύματος από οποιοδήποτε τηλεοπτικό μέσο

- είτε να υποχρεωθεί η εταιρεία να διαμορφώσει κατάλληλα το σχετικό διαφημιστικό μήνυμα

- αναφέροντας ότι ο αριθμός 131 έχει αντικατασταθεί με τον αριθμό 11888 του ΟΤΕ και

- αναφέροντας ευκρινώς τόσο την επωνυμία της εταιρείας όσο και την τιμή παροχής της υπηρεσίας τους.

Με βάση τη προσωρινή διαταγή, που εξέδωσε το δικαστήριο στις 18/8/05, η εταιρεία υποχρεώθηκε να διαφοροποιήσει το διαφημιστικό της μήνυμα, ενώ απορρίφθηκε ολοκληρωτικά αίτηση που είχε καταθέσει η NEWSPHONE HELLAS εναντίον του ΟΤΕ.

Επίσης ορίστηκε να συζητηθεί την 1/9/05 η αίτηση του ΟΤΕ για λήψη ασφαλιστικών μέτρων, όπως ορίζεται στο πλαίσιο του Ν.2251/94.

Διευκρινίζεται ότι, βάσει τηλεπικοινωνιακού δικαίου, ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να προσφέρει διασύνδεση σε άλλους παρόχους που επιθυμούν να προσφέρουν πληροφορίες καταλόγου, καθώς η υπηρεσία αυτή λειτουργεί σήμερα σε καθεστώς απελευθερωμένης αγοράς.

Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα και σε άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να προσφέρουν την παραπάνω υπηρεσία, διαμέσου των δικτύων τους, χρησιμοποιώντας δικούς τους αριθμούς κλήσης. Οι αριθμοί αυτοί εκχωρούνται από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) και όχι από τον ΟΤΕ.

H EETT απέδωσε στην NEWSPHONE HELLAS τον αριθμό που εμφανίζεται στο διαφημιστικό της μήνυμα και είναι παρεμφερής με το 11 8 88 του ΟΤΕ.

Σημειώνεται ότι η αλλαγή του 131 σε 11 8 88 στις αρχές του χρόνου έγινε σύμφωνα με την 276/39/2003 απόφαση της ΕΕΤΤ, η οποία είναι εναρμονισμένη με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρέχουν πλέον πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου από τη σειρά 11 8 ΧΨ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η χρέωση του 11 8 88 είναι 0,34€ ανά κλήση, ανξαρτήτως διάρκειας. Ακόμη και όταν η υπηρεσία λειτουργούσε ως 131 δεν ήταν δωρεάν.

Ο ΟΤΕ διατηρεί κάθε δικαίωμα να προβεί σε αγωγή αποζημίωσης περί αθέμιτου ανταγωνισμού κατά της εταιρείας NEWSPHONE HELLAS.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top