Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Newsphone Hellas Α.Ε.: Δελτίο Τύπου

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 26/08/2005

Τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πλήθος ανακριβών δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ αναφορικά με την υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδος της εταιρίας μας που παρέχεται στον αριθμό «11880».

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα είναι προϊόν μεθοδευμένων ενεργειών του βασικού ανταγωνιστή μας ΟΤΕ, που στόχο έχουν να παραπλανήσουν το καταναλωτικό κοινό και ταυτόχρονα να βλάψουν την φήμη και το κύρος της εταιρείας μας.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι επί πληρωμή διαφημιστικές καταχωρήσεις του ΟΤΕ που εμφανίζονται υπό τον μανδύα «Ανακοίνωσης–Ενημέρωσης» αποπειρώνται τάχα να προασπίσουν τα συμφέροντα των καταναλωτών ενώ στην ουσία προασπίζουν τα συμφέροντα του συντάκτη τους, ως αντίδραση σε ένα μονοπωλιακό καθεστώς που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Και αυτό γιατί προσπαθεί τεχνηέντως να ταυτίσει τον αριθμό 131 (προϊόν του μονοπωλιακού καθεστώτος) με το 11888, την στιγμή που το 131, με απόφαση της ΕΕΤΤ καταργήθηκε και οι υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου απελευθερώθηκαν και έχουν νομίμως, με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια, μεταφερθεί σε τουλάχιστον άλλους πέντε παρεμφερείς αριθμούς: τους 11811, 11831, 11833, 11888 του ΟΤΕ και 11880 της Newsphone Hellas, κάτι το οποίο ο ΟΤΕ συστηματικά και εσκεμμένα αποκρύπτει από τους πολίτες, προσπαθώντας παράνομα και καταχρηστικά να τους παραπλανήσει.

Η Newsphone Hellas, έχει λάβει νόμιμα από την αρμόδια Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ απόφαση 295/60, 2003), άδεια αριθμοδότησης και αποκλειστικής χρήσης του σύντομου κωδικού «11880» για παροχή υπηρεσιών πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου στην Ελλάδα. Αντίστοιχος κωδικός 11888 εκχωρήθηκε από την ΕΕΤΤ και προς τον ΟΤΕ.

Στο πλαίσιο της θεμιτής της αυτής δραστηριότητας, η εταιρία μας παρέχει πλέον τις υπηρεσίες αυτές και φυσικά έχει κάθε δικαίωμα να προβάλλει τον ως άνω αριθμό κλήσης «11880» κατά τον καλύτερο και διεισδυτικότερο προς τους χρήστες των υπηρεσιών της τρόπο.

Για τον λόγο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη διαφημιστική καμπάνια, η οποία πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό για τις υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδος του αριθμού «11880» της εταιρίας μας.

Όμως την στιγμή που στην Ελλάδα ήδη λειτουργούν 5 εναλλακτικές υπηρεσίες παροχής πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου, ο ΟΤΕ αντέδρασε αποκλειστικά και μόνο στην προβολή της δικής μας υπηρεσίας μέσω του 11880. Και αυτό γιατί η υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδας «11880» της εταιρίας μας προσφέρει με διαφανείς όρους, υψηλά standards, αξιοπιστία, ταχύτητα και ακρίβεια ενημέρωση στους πολίτες σε σχέση με όσα το ελληνικό καταναλωτικό κοινό γνώριζε μέχρι σήμερα υπό το καθεστώς μονοπωλίου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες μόνο από τις πρόσθετες δυνατότητες της υπηρεσίας «11880»:

 Δωρεάν επαναπαντήσεις προς τον καλούντα σε ερωτήματα καταλόγου που χρήζουν περισσότερης διερεύνησης.

 Απευθείας σύνδεση με τον επιθυμητό αριθμό (Call Completion).

 Απεριόριστο αριθμό ερωτήσεων ανά τηλεφώνημα και όχι μόνο 3.

 Πρόσθετες πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος όπως πληροφορίες καταλόγου για Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Φαρμακεία, Βενζινάδικα, Κινηματογράφους, Θέατρα, Δρομολόγια πλοίων, αεροπλάνων, λεωφορείων κλπ.

 Συνεχή λειτουργία σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο

 Ακρίβεια και πιστότητα στοιχείων, ταχύτητα στην εξυπηρέτηση κ.λ.π

Ο βασικός ανταγωνιστής μας είτε διαβλέποντας τους κινδύνους που διατρέχει από τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της εταιρίας μας, είτε μην μπορώντας να αντεπεξέλθει με όρους ελεύθερης αγοράς στην νέα αυτή απελευθερωμένη υπηρεσία αφού ο ίδιος μένει αιχμάλωτος του παρελθόντος του, καταφεύγει σε απαράδεκτες πρακτικές και στη δημοσίευση παραπλανητικών και δυσφημιστικών ανακοινώσεων σε βάρος μας.

Την ίδια στιγμή απέκρυπτε συστηματικά από τους καταναλωτές την αυξημένη χρέωση της υπηρεσίας 131 (5 πέντε φορές ακριβότερα από την αστική τότε μονάδα –από 7 δρχ. η μονάδα, σε 35 δρχ ανά κλήση στο 131) ενώ ακόμα και σήμερα συνεχίζει να αποκρύπτει στα διαφημιστικά του μηνύματα την κατά 13 φορές ακριβότερη χρέωση της κλήσης στο 11888 (δηλαδή 0,026€ Χ 13 = 0,34€).

Αντίθετα η εταιρεία μας, σε όλα τα διαφημιστικά της μηνύματα αναφέρει ρητά το κόστος παροχής και τους όρους χρήσης της υπηρεσίας τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδας στο 11880.

Μάλιστα, για την προσφορά της υπηρεσίας μας αυτής, ο ΟΤΕ εισπράττει σημαντικά έσοδα (ποσοστό περίπου 30%), τόσο επί της χρέωσης της κλήσης του 11880, όσο και για την αναζήτηση και άντληση πληροφοριών από την βάση συνδρομητών του την οποία μας παρέχει νόμιμα και επί πληρωμή ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το γεγονός αυτό, καθιστά διπλά υποκριτική την στάση του ΟΤΕ και εύλογα δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητα της στάσης την οποία κρατά.

Στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού, ο ΟΤΕ υποχρεούται από την ΕΕΤΤ να ενημερώνει του καταναλωτές μέσω δωρεάν κλήσης στο 131 ότι οι υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου παρέχονται πλέον από 5 αριθμούς της σειράς 118ΧΧ. Άντ’ αυτού προβάλλει ΜΟΝΟ τον εαυτό του ως αποκλειστικό διάδοχο του 131. Επιπλέον, τη σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό, επιβάρυνε και η παρέμβαση του ΙΝΚΑ, το οποίο αντί να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο ως όφειλε, είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα, επέλεξε τον ρόλο του υπερασπιστή του τηλεπικοινωνιακού αυτού φορέα.

Αντίθετα, η αντιμετώπιση της άρσης του μονοπωλίου των υπηρεσιών τηλεφωνικού καταλόγου στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγινε με ήπιο και καθ’ όλα νόμιμο τρόπο από τους αντίστοιχους κρατικούς τηλεπικοινωνιακούς φορείς. Έτσι π.χ η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της Ισπανίας (CMT) επέβαλε στην Τelefonica να περιλάβει το εξής περιεχόμενο του ηχογραφημένου μηνύματος για την ενημέρωση όσων καλούν τον αντίστοιχο του 131 κωδικό: “Η υπηρεσία πληροφοριών καταλόγου που παρεχόταν μέσω του κωδικού 1003 άλλαξε από τις 4 Απριλίου. Αντίστοιχες υπηρεσίες μπορούν να ζητηθούν από διάφορες εταιρίες καλώντας έναν από τους αριθμούς με μορφή : 118ΑΒ1, 118ΑΒ2, 118ΑΒi ….118ABn””. Παρόμοιες ρυθμίσεις ισχύουν και στη Γερμανία (όπου η RegTP κατάργησε τον αριθμό της Deutsche Telecom και επέτρεψε την είσοδο στην αγορά και σε άλλους εναλλακτικούς φορείς) και στην Μεγάλη Βρετανία όπου η Εθνική Ρυθμιστική Αρχή (τότε Oftel και σήμερα Ofcom) κατάργησε υστέρα από δημόσιες διαβουλεύσεις στον αριθμό 192 ο οποίος ανήκε στον κυρίαρχο φορέα British Τelecom, ανοίγοντας την αγορά υπηρεσιών καταλόγου στον ανταγωνισμό, με παραπομπή σε κωδικούς άλλων εταιριών που ξεπερνούν σήμερα τις 150 εταιρείες .

Η εκ μέρους του ΟΤΕ καταχρηστική οικειοποίηση του αριθμού 131 του οποίου είχε τη χρήση υπό καθεστώς μονοπωλίου και η απευθείας παραπομπή σήμερα ΜΟΝΟ στο νέο κωδικό 11888, οδηγεί στη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος υπέρ αυτού και μόνο και κατά των λοιπών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην σχετική αγορά όπως και η εταιρία μας.

Με αυτά ως δεδομένα η εταιρία μας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα και έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την υπεράσπιση κάθε νόμιμου δικαιώματος της με σκοπό την διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στον χώρο των τηλεπικοινωνιών από κάθε αθέμιτη, παραπλανητική και συκοφαντική σε βάρος της ενέργεια και πρακτική και θα βρίσκει παραχρήμα από εμάς την νόμιμη απάντηση.

Ήδη το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, από την προσωρινή διαταγή της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του ΟΤΕ, απέρριψε τις παράλογες και καταχρηστικές απαιτήσεις του ΟΤΕ ότι το 131 έγινε ΜΟΝΟ 11888 αλλά απεδέχθη ότι έγινε ΚΑΙ 11880 και δεν υποχρεώθηκε να αλλάξει το λεκτικό και το εικαστικό του διαφημιστικού της μηνύματος. Η Newsphone Hellas από την μεριά της έχει καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και επιφυλάσσεται για αγωγή αποζημίωσης.

Η Newsphone Hellas, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικής υποστήριξης, περιεχομένου και εφαρμογών. Κύριος σκοπός της είναι η συλλογή, η επεξεργασία και η παροχή δεδομένων πληροφοριών (content) χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες Computer – Telephony. Υποστηρίζει μεταξύ άλλων μέσω προηγμένων τηλεφωνικών και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, πρότυπα μοντέρνας οργάνωσης και εξειδικευμένου προσωπικού καθώς και πολλά έργα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top