Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

H τεχνολογία INTEL επαναπροσδιορίζει την οικιακή ψυχαγωγία

Τεχνολογία - 31/08/2005

Αναφερόμενος στις σημαντικότερες ευκαιρίες και προκλήσεις του ανερχόμενου κλάδου ψηφιακής ψυχαγωγίας, ο κ. Don MacDonald στέλεχος της Intel Corporation σχολίασε κατά τη διάρκεια του IDF ότι η τεχνολογική καινοτομία, οι νέες online υπηρεσίες και οι προδιαγραφές του κλάδου συμβάλουν στο να γίνει ευκολότερη η πρόσβαση και η ψυχαγωγία σχετικά με το ψηφιακό περιεχόμενο, είτε από το σπίτι, είτε εκτός. Οι καταναλωτές έχουν επίσης περισσότερες επιλογές ψηφιακής ψυχαγωγίας, με συσκευές και οθόνες κάθε σχήματος και μεγέθους.

Στην εναρκτήρια ομιλία του στο Intel Developer Forum, Φθινόπωρο 2005, ο κ. MacDonald, Vice President & General Manager του Digital Home Group της Intel, επεσήμανε ότι η Intel αναπτύσσει μια διευρυμένη οικογένεια Η/Υ, καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών (CE) και φορητών πλατφόρμων και τεχνολογιών. Η εταιρεία προασπίζει επίσης τις προδιαγραφές διαλειτουργικότητας του κλάδου για πλήθος τεχνολογιών που αφορούν στο ψηφιακό σπίτι, από ψηφιακές οθόνες σε ενσύρματες και ασύρματες τεχνολογίες. Ο κ. MacDonald αποκάλυψε την τεχνολογία Intel® Viiv™, την μάρκα των πλατφόρμων της Intel που έχει σχεδιαστεί για να εμπλουτίσει την εμπειρία των καταναλωτών από την ψηφιακή ψυχαγωγία.

«Η ψηφιακή τεχνολογία οδηγεί τις εξελίξεις σε ότι αφορά νέους τύπους περιεχομένου, ποικιλία μέσων διανομής και πρωτοποριακές ψηφιακές συσκευές, το οποία υποδεικνύουν την εμφάνιση ενός νέου κλάδου ψηφιακής ψυχαγωγίας,» δήλωσε ο κ. MacDonald. «Καθώς επικεντρωνόμαστε στο να διευκολύνουμε την πρόσβαση και προβολή της ψηφιακής ψυχαγωγίας σε διαφορετικές συσκευές σε όλο το σπίτι, ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών έχει την σημαντική ευκαιρία να παρέχει σαφώς πιο εκτεταμένο πλήθος πρωτοποριακών συσκευών, περιεχόμενο και λογισμικό από ότι είχε στο παρελθόν. Η τεχνολογία Intel Viiv αποτελεί παράδειγμα αυτού του στόχου.»

Οι Η/Υ που βασίζονται στην τεχνολογία Intel Viiv (προφέρεται «vīv» και κάνει ρίμα με τη λέξη «five») θα μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν με τηλεχειριστήριο, θα ενσωματώνουν σουίτα τεχνολογιών της Intel και θα διαθέτουν αρκετά πιστοποιημένα περιφερειακά συστήματα CE, λογισμικό και online υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένων ταινιών, μουσικής, φωτογραφιών και παιχνιδιών). Η τεχνολογία Intel Viiv θα βοηθήσει την είσοδο σε μια νέα εποχή επιλογών ψυχαγωγίας για τους καταναλωτές.

Πλατφόρμες CE Τεχνολογίας Διπλού Πυρήνα για το Ψηφιακό Σπίτι

Η Intel αποκάλυψε ένα νέο, κομψό και μικρό πιλοτικό Η/Υ επονομαζόμενο «Golden Gate», ο οποίος βασίζεται στον επόμενης γενιάς επεξεργαστή διπλού πυρήνα της Intel με κωδικό όνομα «Yonah». Ο συνδυασμός της απόδοσης που πυροδοτείται από τον διπλό πυρήνα, με μια πλατφόρμα που εξοικονομεί ενέργεια, επιτρέπει τη δημιουργία πολλών μικρότερων και κομψότερων σχεδίων. Ο πιλοτικός Η/Υ Golden Gate μπορεί να παίξει βίντεο υψηλής ανάλυσης ή να αναπαραστήσει «ζωντανές» εικόνες παιχνιδιών, ενώ χωράει στο έπιπλο της τηλεόρασης.

Η Intel αναπτύσσει ακόμα πλατφόρμες για την ενίσχυση καταναλωτικών ηλεκτρικών συσκευών όπως τηλεοράσεις πλάσμα και προσωπικοί media players. Ο κ. MacDonald παρουσίασε τον επεξεργαστή multimedia οθόνης Oplus™ MN301 system-on-a-chip της Intel, ο οποίος επιτρέπει την αναπαραγωγή καθαρών εικόνων με πιο αληθινά χρώματα για επίπεδες οθόνες. Τα σχέδια που είναι στην παραγωγή για δικάναλα συστήματα HDTV είναι τώρα διαθέσιμα. Ο επεξεργαστής οθόνης Oplus™ MN301 και το σύστημα Oplus™ Image Perfecting Engine αναπτύχθηκαν από την Oplus Technologies, Ltd., θυγατρική της Oplus Technologies, Inc. στο Ισραήλ, την οποία εξαγόρασε η Intel τον Απρίλιο του 2005.

Η Κρισιμότητα των Προδιαγραφών του Κλάδου

Ο κ. MacDonald δήλωσε ότι οι προδιαγραφές διαλειτουργικότητας του κλάδου είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί η γρήγορη και εύκολη εισαγωγή και μεταφορά ψηφιακού περιεχόμενου μεταξύ των συσκευών του οικιακού περιβάλλοντος. Η Intel συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με ομάδες εργασίας και συμμαχίες του κλάδου όπως η Digital Living Network Alliance, μια ομάδα που αποτελείται πλέον από σχεδόν 250 μέλη από όλο τον κόσμο, καθώς και με σημαντικές ενσύρματες και ασύρματες τεχνολογίες όπως WiMAX, Wi-Fi και Wireless USB. Ο κ. MacDonald πρόσθεσε ακόμα ότι η Intel συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στην HomePlug Industry Alliance, η οποία εργάζεται για την προώθηση της χρήσης ηλεκτρικών καλωδιώσεων ως το μέσο για τη διαμοίραση δεδομένων σε όλο το σπίτι.

Η Intel εργάζεται επίσης με τον κλάδο προκειμένου να παρέχει ένα κοινό μέσο αλληλεπίδρασης, ώστε να επιτρέψει στους καταναλωτές να βλέπουν εμπορικό περιεχόμενο και υψηλής ανάλυσης βίντεο με συνακόλουθο τρόπο. Η εταιρεία πιστεύει ότι ένα ενοποιημένο μέσο αλληλεπίδρασης αποτελεί κλειδί για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας σε οποιοδήποτε ψηφιακό σπίτι.

Σχετικά με το IDF

Το IDF, διανύοντας φέτος την ένατη χρονιά λειτουργίας του, αποτελεί ένα μοναδικό παγκόσμιο φόρουμ τεχνολογίας για μηχανικούς εξοπλισμού και λογισμικού, στο οποίο μπορούν να συζητήσουν για πλατφόρμες, τεχνολογίες και λύσεις που βασίζονται σε συστήματα της Intel, καθώς και για τα νέα πρότυπα χρήσης που γίνονται εφικτά. Περισσότεροι από 25,000 ειδικοί των τεχνολογιών, από περισσότερες από δώδεκα χώρες, συναντιούνται κάθε χρόνο στο IDF. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.intel.com/idf.

Η Intel, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία κατασκευής chip, είναι επίσης η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προϊόντων υπολογιστών, δικτύων και επικοινωνιών. Επιπλέον, πληροφορίες σχετικά με την Intel μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.intel.com/pressroom.

Η τεχνολογία Intel Viiv και το Oplus είναι σήματα ή κατοχυρωμένα σήματα της Intel Corporation ή των θυγατρικών της στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες.

* Άλλα εμπορικά σήματα ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top