Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Κορυφαίες διακρίσεις για την Pioneer από την EISA

Τεχνολογία » Gadgets - 02/09/2005

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Pioneer έλαβε την ανώτατη διάκριση στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας για τις HD ready τηλεοράσεις Plasma PURE Vision Black. Η ένωση EISA (European Image and Sound Association) – η οποία αποτελείται από 50 κορυφαία Ευρωπαϊκά περιοδικά που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ήχου και της εικόνας - ανακήρυξε την PDP-506XDE της Pioneer ως "Ευρωπαϊκή Τηλεόραση Plasma για το 2005-2006".

"Η συγκεκριμένη διάκριση επαναβεβαιώνει το γεγονός ότι για τους σημερινούς απαιτητικούς καταναλωτές, το όνομα Pioneer είναι συνώνυμο της άριστης αγοράς (Best Buy) όσον αφορά στις τηλεοράσεις πλάσματος" δήλωσε ο Marnix Somers, Επικεφαλής του Τομέα Consumer Plasma Division της Pioneer Europe.

Η νέα PDP-506XDE διαθέτει οθόνη 50 ιντσών και ενσωματωμένο αναλογικό/ψηφιακό δέκτη. Παρέχει δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με όλα τα ψηφιακά προϊόντα της Pioneer, δημιουργώντας ένα τέλειο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας για το ψηφιακό σπίτι του σήμερα.

O Marnix Somers προσθέτει: "Τα τρία βασικά στοιχεία ενός συστήματος οικιακής ψυχαγωγίας είναι η συσκευή εγγραφής, ο δέκτης και η οθόνη. Το γεγονός ότι και στις τρεις κατηγορίες η Pioneer έλαβε από την EISA τη διάκριση Best of Year αποτελεί την καλύτερη αναγνώριση της τεχνολογικής πρωτοπορίας και της προχωρημένης αισθητικής των προϊόντων της."

Στην επιχειρηματολογία της βράβευσης, η EISA αναφέρει τα εξής: "Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Pioneer απέδειξε ότι είναι η καλύτερη όλων στις τηλεοράσεις τεχνολογίας πλάσματος. Συνδυάζοντας πολυάριθμες καινοτομίες, η PDP-506XDE της Pioneer θέτει νέα πρότυπα στην ποιότητα εικόνας. H τεχνολογία PUREBLACK, που διανύει την έκτη γενιά εξέλιξής της, έχει αυξημένη απόδοση στον τομέα της φωτεινότητας ενώ μειώνει την ανεπιθύμητη εκπομπή φωτός, με αποτέλεσμα αυξημένη ευκρίνεια και αντίθεση, σε συνδυασμό με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Τα νέα κυκλώματα PURE Drive 2HD παράγουν βαθύτερο μαύρο χωρίς να θυσιάζουν τη λεπτομέρεια της εικόνας, ενώ το ειδικά σχεδιασμένο για το σύστημα PAL φίλτρο πολλαπλών επιπέδων 3D Y/C βελτιώνει δραστικά την απόδοση του αναλογικού δέκτη. Επιπλέον, για όσους απαιτούν το καλύτερο στην ποιότητα εικόνας, παρέχονται ενσωματωμένα εργαλεία για το καλιμπράρισμα της οθόνης, με πιστοποίηση ISF και προστασία με κωδικό πρόσβασης. Τα εργαλεία αυτά παρέχουν ανεξάρτητες ρυθμίσεις για τη βελτιστοποίηση της θέασης κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, καλύπτοντας διεθνώς αναγνωρισμένες απαιτήσεις και προδιαγραφές."

Χαρακτηριστικά της σειράς "PURE Vision Black"

Η έκτη γενιά τηλεοράσεων πλάσματος της Pioneer περιλαμβάνει τέσσερα νέα μοντέλα τα οποία βασίζονται στα επίσης βραβευμένα από την EISA μοντέλα 2004-2005 και ενσωματώνουν δύο εντυπωσιακές καινοτομίες που συνέβαλαν κατά πολύ στη νέα βράβευσή τους αυτή την χρονιά: το νέο PUREBLACK πάνελ και τα κυκλώματα PURE Drive 2HD.

Η τεχνολογία PUREBLACK ενσωματώνει πολλές και σημαντικές βελτιώσεις. Το κρύσταλλο επιπέδου εκπομπής (Crystal Emissive Layer) βελτιώνει ιδιαίτερα την σταθερότητα των χρωμάτων που παράγουν οι κυψέλες του πάνελ. Αυτό σημαίνει καθαρότερα χρώματα και εξαιρετική απόδοση του μαύρου. Η βελτιωμένη εκμετάλλευση του παραγόμενου φωτός μειώνει επίσης την κατανάλωση ρεύματος, ενώ η Δομή Διασταυρούμενων Τοιχωμάτων Μεγάλου Βάθους (Deep Waffle Rib Structure) των κυψελών πλάσματος εξαλείφει τη διαρροή φωτός. Σε πρακτικό επίπεδο, αυτό σημαίνει εικόνα με εξαιρετική φωτεινότητα και ζωντάνια.

Το φίλτρο Direct Colour αναβαθμίζει την ποιότητα της εικόνας και κάνει πιο αποτελεσματική την λειτουργία της οθόνης. Επειδή δεν χρησιμοποιείται γυαλί για το εμπρόσθιο φίλτρο της, εξαλείφονται οι ανακλάσεις από εξωτερικές πηγές φωτός που παράγουν συνήθως οι πολυεπίπεδες επιφάνειες. Μειώνει επίσης τις εσωτερικές ανακλάσεις του φωτός μέσα στην ίδιο την οθόνη και αυξάνει την αντίθεση και την καθαρότητα των χρωμάτων.

"PURE Drive 2HD" ονομάζεται η πλήρως ψηφιακή τεχνολογία επεξεργασίας βίντεο που χρησιμοποιεί αποκλειστικά η Pioneer. Χρησιμοποιεί επεξεργασία στα 10-bit και το σύστημα i-CLEAR Drive για την προβολή εικόνας με εξαιρετικά ομαλές διαβαθμίσεις τόνων. Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά των νέων τηλεοράσεων είναι οι λειτουργίες Μείωσης Ψηφιακού Θορύβου (DNR) και Μείωσης Θορύβου MPEG, καθώς και το Ενεργό Σύστημα Επέκτασης Δυναμικής Περιοχής (Active Dynamic Range Expansion).

Σε συνεργασία με το ISF (Imaging Science Foundation), η Pioneer ενσωμάτωσε στα πάνελ της το σύστημα ‘C³’ – Custom Calibration Configuration. Αυτό δίνει στους εγκαταστάτες τη δυνατότητα να παρέχουν στους πελάτες τους ειδικευμένες υπηρεσίες για την βελτιστοποίηση των οθονών ανάλογα με το περιβάλλον προβολής στο οποίο εγκαθίστανται. Το σύστημα C³ επιτρέπει την αποθήκευση δύο ομάδων εξειδικευμένων ρυθμίσεων εικόνας στη μνήμη της οθόνης, για θέαση σε συνθήκες αυξημένου και μειωμένου φωτισμού, αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα με την βράβευση της οθόνης plasma PDP-506XDE PURE Vision Black, η EISA απένειμε το βραβείο "Best of" για το 2005-2006 στη συσκευή εγγραφής DVR-530H και στον ραδιοενισχυτή AV VSX-1015 της Pioneer. Ο VSX-1015 εντάσσεται στη μεσαία κατηγορία της σειράς ραδιοενισχυτών AV της Pioneer, ενώ το DVR-530H είναι ένα από τα τρία μέλη της σειράς συστημάτων εγγραφής DVD/HDD της Pioneer.

Σχετικά με την Pioneer Europe NV

Η Pioneer Europe NV είναι το Ευρωπαϊκό στρατηγείο της Pioneer Corporation, μιας εταιρείας με ηγετική θέση σε παγκόσμια κλίμακα, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρονικά προϊόντα εικόνας/ήχου για οικιακές, εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές, εστιάζοντας κυρίως στις τεχνολογίες DVD, οθονών πλάσματος (PDP) και συστημάτων AV/Πλοήγησης αυτοκινήτου. Οι μετοχές της είναι εισηγμένες στα Χρηματιστήρια New York Stock Exchange (σύμβολο: PIO), Euronext Amsterdam, Tokyo Stock Exchange και Osaka Securities Exchange.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top