Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

H INTEL απαντά στην καταγγελία της AMD

Ειδήσεις - 05/09/2005

Η Intel Corporation κατέθεσε την απάντησή της στη μήνυση που υπέβαλε πρόσφατα η Advanced Micro Devices (AMD) σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της πρώτης. Σε απάντηση, η Intel αντικρούει τους ισχυρισμούς της AMD και δηλώνει ότι οι επιχειρηματικές πρακτικές της είναι δίκαιες και νόμιμες.

Η απάντηση της Intel εξηγεί ότι οι ισχυρισμοί της AMD είναι πρακτικά ανακριβείς και αντιφατικοί. Επιπλέον, η καταγγελία της AMD - στην προσπάθειά της να παρεμποδίσει την δυνατότητα της Intel να χαμηλώσει τις τιμές της - θα έβλαπτε τους καταναλωτές, αντί να τους βοηθήσει.

«Η καινοτομία, οι επενδύσεις, η πελατοκεντρική φιλοσοφία και τα κορυφαία προϊόντα έχουν συντελέσει στην επιτυχία της Intel σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας της,» δήλωσε ο κ. Bruce Sewell, General Counsel της Intel. «Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν αποτελέσει το θεμέλιο λίθο των αποφάσεών μας, καθώς προσπαθούμε να οδηγήσουμε τον κλάδο και την εξέλιξη της τεχνολογίας μπροστά.»

«Ομοίως, η AMD έχει λάβει τις δικές της επιχειρηματικές αποφάσεις και επιλογές που καθόρισαν τη θέση της στην αγορά. Ωστόσο, με αυτή τη μήνυση, η AMD επιχειρεί να κατηγορήσει την Intel για τις πολυάριθμες επιχειρηματικές αποτυχίες που έχει βιώσει η AMD και οι οποίες αποτελούν στην πραγματικότητα άμεσο αποτέλεσμα των ιδίων πράξεων ή απραξιών της.»

Στην απάντηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Delaware στις ΗΠΑ, η Intel περιέγραψε το επιχειρηματικό μοντέλο του κλάδου των ημιαγωγών, το οποίο οδήγησε σε πρωτοφανή ανάπτυξη, καθώς και στην σταθερά αυξανόμενη αξία για τους πελάτες όλα αυτά τα χρόνια. Το επιχειρηματικό αυτό μοντέλο βασίζεται σε τρεις θεμελιώδεις αρχές: παραγωγή, προϊόν και τιμή. Στην απάντηση της Intel σημειώνεται ότι «οι επιλογές και συμπεριφορές της AMD, όσον αφορά σε κάθε μια από αυτές τις βασικές αρχές κατά το διάστημα που καλύπτει η καταγγελία, παρέχουν μια αδιαμφισβήτητη απάντηση στους ισχυρισμούς που έκανε στην υπόθεση αυτή.»

Στην απάντηση της Intel αναφέρεται επίσης ότι «η καταγγελία της AMD αποτελεί σημείο αναφοράς στη νομική διχογνωμία. Παρόλο που η AMD υποτίθεται ότι έχει κάνει την καταγγελία για να προάγει την αρχή του ανταγωνισμού, ο πραγματικός της στόχος είναι ακριβώς το αντίθετο. Κάτω από την κάλυψη της νομοθεσίας σχετικά με τον ανταγωνισμό, η AMD αναζητά να οχυρώσει τον εαυτό της από τον ανταγωνισμό. Η AMD αναζητά να υποδαυλίσει την ικανότητα της Intel να χαμηλώσει τις τιμές, και κατά συνέπεια να επιτρέψει στην ίδια να χρεώσει υψηλότερες τιμές. Η φανταχτερή γλώσσα και οι πομπώδεις ισχυρισμοί της AMD δεν μπορούν να συγκαλύψουν τον στόχο της να προφυλάξει την ίδια από τον τιμολογιακό ανταγωνισμό.»


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top