Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Θα σκοτώσω το Google

Ειδήσεις » Κόσμος - 07/09/2005

Βγαίνοντας από τα ρούχα του με την απόφαση ενός στελέχους να αποστατήσει στην αντίπαλη Google Inc,, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ απείλησε να «σκοτώσει» τη μηχανή αναζήτησης και επιτέθηκε με ύβρεις κατά του διευθυντή της, σύμφωνα τουλάχιστον με την κατάθεση του ίδιου του υπαλλήλου της εταιρείας σε δικαστήριο της Ουάσινγκτον.

Ο Μπάλμερ, πάντως, χαρακτήρισε αργότερα την περιγραφή «χονδροειδή υπερβολή».

Όπως αναφέρει το CNet.com, η κατάθεση δόθηκε στο πλαίσιο της εκδίκασης μιας πικρής διαμάχης ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Ο διευθυντής της Microsoft Κίνας Κάι-Φου Λι αποφάσισε τον Ιούλιο να αλλάξει στρατόπεδο και να εργαστεί για το Google, με αποτέλεσμα η Microsoft να καταθέσει αγωγή για αθέτηση μονοετούς αποκλειστικού συμβολαίου και αποκάλυψη εταιρικών μυστικών.

Σε ένορκη κατάθεσή του την περασμένη εβδομάδα, ο Μαρκ Λουκόβσκι, ένας ακόμα από τους πολλούς μηχανικούς της Microsoft που αποστάτησαν στη Google, περιέγραψε την αντίδραση του Μπάλμερ όταν του ανακοίνωσε ότι παραιτείται για να εργαστεί αλλού:

«Μη μου πεις ότι πας στο Google» φέρεται να είπε ο Μπάλμερ. Όταν ο μηχανικός απάντησε ναι, «ο κ. Μπάλμερ άρπαξε μια καρέκλα και την πέταξε στην άλλη μεριά του δωματίου, χτυπώνας ένα τραπέζι» κατέθεσε ο Λουκόβσκι.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της Microsoft άρχισε να ξεσπά κατά του διευθύνοντα συμβούλου της Google, Έρικ Σμιντ. «Θα τον θάψω τον γ***. Το έχω κάνει στο παρελθόν και θα το κάνω ξανά. Θα τη σκοτώσω τη γ*** τη Google». (Ο Σμιντ εργαζόταν παλαιότερα στη Sun και είχε διατελέσει διευθύνοντας σύμβουλος της Novell).

Η αντιπαλότητα των δύο κολοσσών του Διαδικτύου άρχισε να κορυφώνεται όταν το Google διέθεσε προγράμματα για προσωπικούς υπολογιστές που θα μπορούσε να υποκαταστήσει λογισμικό της Microsoft. Αργότερα η Microsoft απάντησε παρουσιάζοντας τη δική της μηχανή αναζήτησης.

Όμως η Microsoft υποστηρίζει στην αγωγή της ο πρώην υπάλληλός Κάι-Φου Λι χρησιμοποίησε αθέμιτα μέσα, όταν αποφάσισε να εργαστεί για το Google. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι ο Λι παρέδωσε στη Google ένα έγγραφο με τίτλο «Επιτυχία στην Κίνα: στρατηγικές συστάσεις για τη Microsoft», αφού πρώτα αφαίρεσε τον χαρακτηρισμό «εμπιστευτικό» καθώς και ένα κεφάλαιο με τίτλο «Συστάσεις για τη Microsoft».

news.in.gr


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top