Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Πρώτη η ΗP στις αγορές λογισμικού κατανεμημένης απόδοσης

Τεχνολογία - 08/09/2005

Κορυφαίες ήταν οι επιδόσεις της ΗΡ στις αγορές servers και λογισμικού κατανεμημένης απόδοσης και διαχείρισης διαθεσιμότητας, σύμφωνα με πρόσφτατα στοιχεία της ανεξάρτητης εταιρίας ερευνών IDC.

Ειδικότερα, η εταιρία βρίσκεται στην πρώτη θέση της αγοράς των λύσεων λογισμικού κατανεμημένης απόδοσης και διαχείρισης διαθεσιμότητας για 3η συνεχόμενη χρονιά. Σύμφωνα μάλιστα με την IDC το μερίδιο της ΗΡ ενισχύθηκε (βάσει εσόδων από τις πωλήσεις αδειών χρήσης) κατά 15,8% το 2004, ξεπερνώντας κατά πολύ το μέσο ρυθμό αύξησης της αγοράς (11,6%). Σημειώνεται ότι η αξία της συνολικής αγοράς το 2004 έφτασε τα 2,29 δισ. δολάρια και προβλέπεται το 2009 να ξεπεράσει τα 3,7 δισ. σημειώνοντας μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 10,2%.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα ισχυρές καταγράφονται οι επιδόσεις της ΗΡ στον τομέα των servers. Βάσει εσόδων η ΗΡ παρέμεινε στην κορυφή της αγοράς για 2ο τρίμηνο του 2005. Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων της IDC η ΗΡ βρίσκεται στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης αγοράς για 13ο συνεχόμενο τρίμηνο. Επιπλέον, το μερίδιο αγοράς της ΗΡ αναπτύχθηκε με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό σε σύγκριση με τις δύο επόμενες εταιρίες της κατάταξης.

Σημειώνεται επίσης ότι σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2004 η εταιρία παρουσίασε αύξηση σε όλες τις βασικές υποκατηγορίες της αγοράς και συγκεκριμένα:

- Στα συστήματα αρχιτεκτονικής x86 το μερίδιο της εταιρίας ενισχύθηκε κατά 17,6%.

- Στον τομέα των x86 blade servers η αύξηση φτάνει το 120,6%.

- Ισχυρές είναι και οι επιδόσεις στα συστήματα με Intel® Itanium® με αύξηση 85,6%.

Τέλος, από την ίδια έρευνα της IDC προκύπτει επίσης ότι η ΗΡ είναι:

- Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στην αγορά των συστημάτων x86 με Linux και σε εκείνη των x86 servers με Windows βάσει εσόδων και συστημάτων που διατέθηκαν.

- Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βάσει εσόδων και αριθμού συστημάτων που διατέθηκαν στην υποκατηγορία των midrange UNIX servers, που αποτελεί το μεγαλύτερο τομέα της αγοράς UNIX.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top