Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

IFA 2005: Καλώς ήρθατε στο ψηφιακό καθιστικό της INTEL!

Τεχνολογία - 09/09/2005

Η παρουσία της Intel στην έκθεση IFA 2005 έφερε το ψηφιακό σπίτι έντονα στο προσκήνιο. Οι επισκέπτες του περιπτέρου, το οποίο ξεπερνούσε τα 900 τ.μ. στην αίθουσα 7,2α, είχαν την ευκαιρία να εισχωρήσουν σε ένα συναρπαστικό νέο ψηφιακό κόσμο και να γνωρίσουν τις απολαύσεις της οικιακής ψυχαγωγίας που βασίζονται στον Η/Υ, με τίτλο "Transforming Technology, Transforming Your Life " – ο οποίος συνοψίζει τις πολύπλευρες ευκαιρίες που προσφέρει η ψηφιακή ψυχαγωγία. Τα κεντρικά εκθέματα του περιπτέρου ήταν ένας χώρος παιχνιδιών πέραν των συνηθισμένων με όνομα "Magic Room ", ένα Mini Cooper με δυνατότητες πολυμέσων,και το διαδραστικό τραπέζι της Intel. Η Intel ανακοίνωσε επίσης τα αποτελέσματα των συνεργειών της στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας με τις Philips, Medion και arvato mobile, οι οποίες έχουν φέρει το όραμα του ψηφιακού σπιτιού ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Νέα συστήματα πλατφόρμας υποστηρίζουν την εκδοχή της Intel για το ψηφιακό σπίτι. Οι επισκέπτες στην IFA 2005 μπόρεσαν να βιώσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία της Intel συνδυάζει τις τηλεοράσεις, τα συστήματα hi-fi και του Η/Υ για τη δημιουργία ενός ενιαίου ψηφιακού σπιτιού. Οι ειδικοί στην οικιακή ψυχαγωγία της Intel ήταν διαθέσιμοι για ένας-προς-ένα συζητήσεις, εξήγησαν τι ακριβώς μπορεί να κάνουν οι ‘ψυχαγωγικοί’ Η/Υ και έριξαν φως σε ένα πραγματικά συναρπαστικό μέλλον.

Ένα εικονικό ταξίδι με τον Aiman Abdallah

Ο εκπρόσωπος της ProSieben, Aiman Abdallah, συνόδευσε τους επισκέπτες του περιπτέρου της Intel σε ένα εικονικό ταξίδι ανακαλύψεων στο χρόνο, στο χώρο και σε έως σήμερα άγνωστες διαστάσεις. Εκπληκτικές παρουσιάσεις πολυμέσων μετέφεραν τους επισκέπτες σε ένα κόσμο αέναης κίνησης. Ένας Η/Υ οικιακής ψυχαγωγίας μετέτρεψε το ‘ταπεινό’ καθιστικό πρώτα σε αίθουσα συναυλιών, έπειτα σε κινηματογραφική αίθουσα, εν συνεχεία σε μουσείο, ακόμα και σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι επισκέπτες μπόρεσαν να πάρουν μια γεύση από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Όσο φουτουριστικό και αν ακούγεται όλο αυτό, η ασύρματη οικιακή δικτύωση και μια νέα γενιά Η/Υ μετατρέπουν το όραμα αυτό σε μια παρούσα και οικονομική πραγματικότητα.

Στην συνέντευξη τύπου της Intel, ο κ. Don MacDonald, Vice President της Intel & General Manager του Digital Home Group, αποσαφήνισε το μέλλον του Η/Υ οικιακής ψυχαγωγίας. Η Intel παρουσίασε ακόμα την τεχνολογία Viiv – την πρώτη πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για το ψηφιακό σπίτι. Η Viiv αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους.

Ψηφιακή ψυχαγωγία εν κινήσει

Αποδεικνύοντας ότι οι Η/Υ μπορούν να γίνουν το κέντρο ελέγχου για ψηφιακή ψυχαγωγία και στο αυτοκίνητο, η Intel έδειξε επίσης το ‘soft-top’ Mini Cooper το οποίο είχε προσελκύσει πλήθη ενθουσιασμένων επισκεπτών στην έκθεση CeBIT που οργανώθηκε στις αρχές της χρονιάς. Στο αυτοκίνητο, ο Η/Υ χειρίζεται μια σειρά λειτουργιών για τις οποίες έως τώρα απαιτούνταν ξεχωριστές συσκευές. Την ώρα που οι συνεπιβάτες παρακολουθούν μια ταινία, παίζουν παιχνίδια, ή διαβάζουν τα e-mail τους, ο οδηγός μπορεί να λαμβάνει οδηγίες από το σύστημα πλοήγησης, να τηλεφωνεί ή να ακούει μουσική.

Τα παιχνίδια στην καλύτερη εκδοχή τους

Τα παιχνίδια προφανώς έχουν τη δική τους θέση στο περιβάλλον της οικιακής ψυχαγωγίας. Αντίστοιχα, και η παρουσία της Intel στην έκθεση IFA περιελάμβανε ένα φαντασμαγορικό χώρο αφιερωμένο στα παιχνίδια, όπου οι επισκέπτες μπόρεσαν να απολαύσουν πραγματικά εκπληκτική ποιότητα. Οι επεξεργαστές Intel Pentium 4 πλαισιωμένοι από την τεχνολογία Hyper-Threading και ένα νέο σετ επεξεργαστών διπλού πυρήνα εκτόξευσαν την εμπειρία εξελιγμένων παιχνιδιών, όπως το "Juiced*" και το "Underground" του Tony Hawk, σε μια εντελώς νέα διάσταση. Οι παίκτες έδειξαν τις ικανότητές τους σε μια βίντεο-οθόνη μεγάλων διαστάσεων, ενώ και οι επισκέπτες μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην εμπειρία του παιχνιδιού.

Η πληροφορία γίνεται διαθέσιμη ‘ως δια μαγείας’

Στο διαδραστικό τραπέζι της Intel, μια εγκατάσταση τεχνολογίας Intel που συνδυάζει εικόνες, ταινίες, φωτισμό και ήχο, ταξίδεψε τους επισκέπτες στο όραμα της εταιρείας για την ψηφιακή ψυχαγωγία. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνουν οι επισκέπτες είναι να περάσουν το χέρι τους πάνω από το τραπέζι για να προβάλουν τα θέματα που επιθυμούν, ως δια μαγείας.

Ένα κοινό όραμα για την οικιακή ψυχαγωγία

Στην IFA εκτίθετο επίσης ένα από τα πρώτα παραδοτέα του οράματος που μοιράζονται η Philips και η Intel, το Philips Showline Media Center MCP9350i. Η πλατφόρμα αυτή υποστηρίζει περιεχόμενο πολυμέσων όλων των διαθέσιμων format, κάνοντας χρήση προηγμένων ασύρματων συνδέσεων ώστε να επιτρέψουν στους χρήστες να αποθηκεύσουν, να μεταφέρουν και να προωθήσουν όλο το προσωπικό περιεχόμενο πολυμέσων που διαθέτουν –ψηφιακές φωτογραφίες, τραγούδια, ταινίες και οτιδήποτε άλλο- οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο του ψηφιακού σπιτιού. Ένα ευρύ φάσμα θυρών διευκολύνει και επιταχύνει την σύνδεση με τηλεοράσεις, συστήματα hi-fi και άλλες συσκευές, ώστε να δημιουργηθεί ένα και μόνο ολοκληρωμένο σύστημα.

Τα αποτελέσματα της συνεργασίας ανάμεσα στην arvato mobile*, τη Medion και την Intel αναμένεται να ανακοινωθούν τους προσεχείς μήνες. Η medionbox.com είναι ένα έγκυρο, διαδικτυακό κατάστημα peer-to-peer . Βασισμένη σε πλατφόρμα της arvato mobile, αυτή η online υπηρεσία, θα διοχετεύει υψηλής ποιότητας ψηφιακό περιεχόμενο όπως τα βίντεο σε κάθε καθιστικό – γρήγορα, αξιόπιστα και νόμιμα. Στα σημαντικότερα οφέλη αυτής της εξέλιξης συμπεριλαμβάνονται η ευχρηστία και οι ιδανικότερες συνδέσεις στο υφιστάμενα καταναλωτικά ηλεκτρονικά συστήματα.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top