Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Kodak Easyshare P-Series

Τεχνολογία » Gadgets » Digital Camera - 24/09/2005

Οικοδομώντας πάνω στην παγκόσμια επιτυχία του ψηφιακού φωτογραφικού συστήματος EASYSHARE, η Kodak ανακοίνωσε τη νέα σειρά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών KODAK EASYSHARE P-series. Η σειρά αποτελείται από προηγμένης τεχνολογίας ψηφιακές μηχανές που είναι εύκολες στη χρήση – συγκριτικό πλεονέκτημα των προϊόντων Kodak – και προσφέρουν στους φανατικούς φωτογράφους πρόσβαση σε εξελιγμένες λειτουργίες, έτσι ώστε να απαθανατίζουν ακριβώς αυτό που επιθυμούν.

«Οι απαιτητικοί ερασιτέχνες φωτογράφοι αφενός απαιτούν προηγμένες φωτογραφικές ρυθμίσεις, αφετέρου επιζητούν και την ευκολία χρήσης στα συστήματα και τις ψηφιακές μηχανές – ένας τομέας στον οποίο διαπρέπει η Kodak. Ανοίγοντας καινούργιο δρόμο, οι P-Series, συνδυάζουν υψηλή αποδοτικότητα και απλότητα στη χρήση. H ναυαρχίδα της σειράς, η EASYSHARE P880 συνιστά μία ελκυστική εναλλακτική πρόταση, συγκρινόμενη με τις ογκώδεις και ακριβότερες dSLR μηχανές.», δήλωσε ο Greg Westbrook, Γενικός Διευθυντής των digital capture προϊόντων της Kodak.

Οι ψηφιακές μηχανές KODAK EASYSHARE P880 (8.0 MP, με 24-140 mm, 35 mm equiv., f/2.8-4.1 ευρυγώνιο φακό) και P850 (5.1 ΜP, με 36-432 mm, 35mm equiv., f/2.8-3.7, φακό με σταθεροποιητή εικόνας), είναι σχεδιασμένες να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση, είτε για λήψεις σε εξωτερικούς χώρους με προοπτική προβολή, είτε για λήψη στιγμιότυπων από αθλητικές εκδηλώσεις ταχύτητας, ακόμη και για καθημερινές σκηνές.

Η Kodak ενσωματώνοντας προηγμένες αλλά και εύκολες στη χρήση λειτουργίες, καθώς και την αποκλειστική τεχνολογία Kodak Color Science imaging process, προσφέρει ζωντανά, ζωηρά και με ακριβή απόδοση χρώματα σε κάθε λήψη. Επιπλέον, η Kodak δημιούργησε και μια σειρά εξαρτημάτων, μεταξύ των οποίων και το εξωτερικό KODAK P20 Zoom Flash που είναι συμβατό με τις P880 και P850 και προσφέρει επιπλέον επιλογές flash.

H KODAK EASYSHARE P880 zoom digital camera

H πρωτοποριακή ψηφιακή μηχανή KODAK EASYSHARE P880, με την αποκλειστική τεχνολογία και τις λειτουργίες KODAK, προσφέρει στους απαιτητικούς φωτογράφους υψηλές επιδόσεις αναλογικά με την τιμή. Παρέχει διευρυμένες δυνατότητες λήψεων με τους επαγγελματικής ποιότητας ευρυγώνιους φακούς SCHNEIDER – KREUZNACH VARIOGON (24-140 mm, 35 mm equiv., f/2.8- f/4.1).

Η 24 mm ευρυγώνια ρύθμιση είναι ιδανική για φωτογράφιση τοπίων, επιτρέποντας στο χρήστη να φέρει κοντά το αντικείμενο, ενώ συμβάλλει στην καλύτερη αντίληψη του χώρου/τοπίου, εντάσσοντας στη λήψη ένα κοντινό πλάνο με μεγαλύτερο βάθος πεδίου. Είναι επίσης ιδανική και για λήψεις εσωτερικών χώρων, όπου οι συνθήκες φωτισμού και περιβάλλοντος χώρου καθιστούν δυσκολότερη την σωστή λήψη. Οι πιο δημιουργικοί φωτογράφοι μπορούν, με την ευρυγώνιο οπτική, να πραγματοποιήσουν λήψεις πορτραίτων ή και να φωτογραφίσουν ένα μεγάλο πλάνο για περαιτέρω επεξεργασία.

Oι χρήστες χρησιμοποιώντας χειροκίνητα το zoom μπορούν να εστιάσουν έως και 140mm (5.8X) και να έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια λήψης. Με τη χρήση του προηγμένου υβριδικού συστήματος αυτόματης εστίασης ή τη χειροκίνητη ρύθμιση, επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή εστίαση, ακόμα και όταν οι συνθήκες φωτισμού είναι χαμηλές. Το ευέλικτο σύστημα ρύθμισης φωτισμού, μέσω της υποδοχής για κλασσικό εξωτερικό φλας καθώς και της θύρας συγχρονισμού με τον υπολογιστή χαρίζει στους χρήστες πιο εξελιγμένες φωτογραφικές εμπειρίες.

Η P880 προσφέρει δυνατότητα επιλογής ρυθμίσεων πολλαπλών τρόπων λήψης, περιλαμβάνοντας πρόγραμμα λήψης, ρυθμιζόμενο φωτοφράκτη, χειροκίνητη ρύθμιση και τις προκαθορισμένες λειτουργίες. Για ταχείες μετατροπές στον τρόπο λήψης σε μια συγκεκριμένη στιγμή, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πολλαπλές επιλογές προκαθορισμένων σκηνών ή την αυτόματη λειτουργία.

Η λήψη video στη ψηφιακή μηχανή EASYSHARE P880 αποτελεί καινοτομία, μιας και οι dSLRs δεν περιλαμβάνουν αυτή την λειτουργία. Ο χρήστης της P880 έχει τη δυνατότητα λήψης VGA video στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (Motion JPEG compression) χρησιμοποιώντας μέγιστο οπτικό zoom και την ικανότητα να “κόψει”, να μοντάρει και να συνθέσει το δικό του video clip. Επίσης, μπορεί να αποθηκεύσει καρέ video, ως αρχεία εικόνας JPEG με ανάλυση στα 640 Χ 480, προσδίδοντας μία υψηλής ταχύτητας εναλλακτική επιλογή στις πολλαπλές επιλογές στην φωτογράφηση ριπής, τα οποία μπορούν να διανεμηθούν ή/και να εκτυπωθούν σε μέγεθος 10Χ15 εκ.

Για πρώτη φορά η Kodak προσθέτει RAW αρχεία υποστήριξης σε σειρά EASYSHARE για να δώσει στους φανατικούς φωτογράφους μεγαλύτερη ευελιξία και λειτουργίες για επεξεργασία μετά την λήψη. Αυτά τα αρχεία παρέχουν τη δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργήσει TIFF και JPEG αρχεία, καθώς και να προβεί σε RAW επεξεργασία, μέσα στο νέο KODAK EASYSHARE software v.5.1. Tο νέο Kodak RAW format παρέχει δυνατότητα JPEG μέσα στο αρχείο RAW, επιτρέποντας γρήγορη προβολή και οργάνωση του RAW αρχείου στο software, χωρίς να απαιτείται μετατροπή από RAW.

Επιπλέον, η P880 περιλαμβάνει ένα άμεσο ιστόγραμμα που δίνει την ευχέρεια στο χρήστη να δει πριν τη λήψη τα φωτεινά και σκιώδη σημεία του πλάνου, διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης LCD 2,5 ιντσών, 237.000 pixel ηλεκτρονικό viewfinder με διόπτρα, μπαταρία ιόντων λιθίου με μεγάλη διάρκεια ζωής, ταχύτητα κλείστρου από 16-1/4000 δευτερόλεπτα, ρυθμίσεις φλας, ρύθμιση εξισορρόπησης του λευκού, ψηφιακή μείωση ερυθρότητας των ματιών, καθώς και ένα χειροκίνητο pop-up φλας. Χρησιμοποιώντας την P880 με το καινούργιο P20 zoom flash, ο χρήστης πετυχαίνει ακόμα καλύτερες ρυθμίσεις φωτεινότητας. Με βάρος μόλις 556γρ., συμπεριλαμβανομένου της μπαταρίας και της κάρτας μνήμης SD, με συμπαγές σώμα διαστάσεων 11,68 εκ. μήκος Χ 9,65 εκ. ύψος Χ 9,14 εκ. πλάτος, συμπεριλαμβανομένου του φακού, η μηχανή μεταφέρεται εύκολα, ενώ έχει με εξαιρετική εφαρμογή και αίσθηση στο χέρι.

Η P880, όπως όλες οι EASYSHARE μηχανές, είναι συμβατή με τους εκτυπωτές ΚODAK EASYSHARE printer docks και τα camera docks, με το εκτυπωτικό σύστημα IMAGELINK, καθώς και με την τεχνολογία PICTBRIDGE για απευθείας εκτυπώσεις φωτογραφιών χωρίς τη μεσολάβηση Η/Υ.

Η KODAK EASYSHARE P850 zoom digital camera

Η Κodak EASYSHARE P850 δίνει τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες φωτογράφους να κάνουν λήψεις φωτογραφιών σαν επαγγελματίες. Διαθέτει φακό SCHNEIDER – KREUZNACH VARIOGON, 12X, 36-432 mm (35 mm equiv.) με σταθεροποιητή εικόνας, f2.8 – f/3.7, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ευκρίνεια στην εστίαση μακρινών λήψεων.

O οπτικός σταθεροποιητής εικόνας σε συνδυασμό με το προηγμένο υβριδικό AF σύστημα (με 25 επιλογές σημείων) δίνει στο χρήστη διπλό προβάδισμα, συγκριτικά με τα μη σταθεροποιητικά συστήματα εικόνας, για την καλύτερη δυνατή λήψη θεμάτων-φωτογραφικών και video- ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Για παράδειγμα, εάν μία συγκεκριμένη σκηνή χρειάζεται ταχύτητα φωτοφράκτη 1/500 για να αποτυπωθεί υπό κανονικές συνθήκες, με την P850 για το ίδιο αποτέλεσμα απεικόνισης απαιτείται μικρότερη ταχύτητα φωτοφράκτη 1/125, συμβάλλοντας περαιτέρω σε μια φωτεινή και συγχρόνως υψηλής ευκρίνειας λήψη. Επίσης, ελαχιστοποιεί το κούνημα της μηχανής για λήψεις μεγάλης εστιακής απόστασης, οι οποίες πραγματοποιούνται χωρίς τρίποδο, όπως π.χ. για αθλητικές δραστηριότητες, ορειβασία και για καθημερινές αυθόρμητες σκηνές, όπου δεν είναι εφικτό να τοποθετηθεί η μηχανή σε κάποιο σταθερό σημείο.

Η P850 προσφέρει στο χρήστη αρκετές από τις λειτουργίες της πιο προηγμένης P880, συμπεριλαμβανομένων τη δυνατότητα λήψης VGA video στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, την ευκολία να αποσπάσει καρέ από το video και να δημιουργήσει εικόνες, καθώς και την ευχέρεια να κόψει, να μοντάρει και να συνθέσει το δικό του video clip. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία Motion JPEG, η P850 μαγνητοσκοπεί μεγαλύτερης διάρκειας και τηλεοπτικής ποιότητας video με ήχο -έως 80 συνεχόμενα λεπτά εγγραφής ανάλογα με τη χωρητικότητα της κάρτας μνήμης- καταλαμβάνοντας συγχρόνως λιγότερο αποθηκευτικό χώρο. Με τη βοήθεια του λογισμικού ΕASYSHARE Software version 5, ο συνδυασμός, η περιστροφή και η προσθήκη μουσικής στο video, γίνεται εύκολη και απλή υπόθεση για το χρήστη. Η υψηλής ανάλυσης οθόνη LCD και EVF απλοποιούν τη διαδικασία προβολής και διανομής των video.

Επιπλέον, στα χαρακτηριστικά της P850 περιλαμβάνονται και η υποδοχή για το κλασσικό εξωτερικό φλας για περαιτέρω έλεγχο φωτισμού, οι πολλαπλές λειτουργίες για λήψη εικόνων με δράση, ένα ζωντανό ιστόγραμμα, η προβολή των φωτεινών/σκιερών σημείων του πλάνου, η υποστήριξη RAW/TIFF/JPEG και η μπαταρία ιόντων λιθίου. Η μηχανή είναι συμβατή με τους εκτυπωτές ΚODAK EASYSHARE printer docks, με το εκτυπωτικό σύστημα IMAGELINK και με την τεχνολογία PICTBRIDGE.

Το σύστημα ΚODAK EASYSHARE - Εξαρτήματα, Εκτύπωση και Οργάνωση

Η Kodak προσφέρει πολλαπλά εξαρτήματα για τις P-series μηχανές και βοηθάει τους προχωρημένους ερασιτέχνες να εκφράσουν ακόμη πιο δημιουργικά τις φωτογραφικές τους ικανότητες. Ένα από αυτά είναι και το ΚODAK P20 zoom φλας. Η ισχύς του (GN: 40m στα 80 mm, με δυνατότητα κάλυψης 1 χλμ. στη ρύθμιση ISO 100), το zoom και η δυνατότητα ρύθμισης της θέσης του φλας, προσφέρουν μεγαλύτερο έλεγχο φωτεινότητας, συγκριτικά με τα υπόλοιπα pop-up φλας ή τα εξωτερικά εξαρτήματα φλας.

Οι φωτογράφοι μπορούν να επωφεληθούν από τον 1.4X SCHNEIDER – KREUZNACH XENAR τηλε-μετατροπέα (tele-converter) και από την κάρτα μνήμης KODAK SD χωρητικότητας 1 GB, τα οποία είναι επίσης συμβατά και με τα δύο μοντέλα της σειράς P-series. Οι κάτοχοι της P850 έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν τα 55mm φίλτρα πόλωσης άσπρου και μαύρου και ουδέτερης πυκνότητας, καθώς και τον ευρυγώνιο φακό 0.7X SCHNEIDER –KREUZNACH XENAR.

Οι κάτοχοι των μηχανών της σειράς P μπορούν εύκολα να εκτυπώνουν φωτογραφίες μεγέθους 10Χ15εκ. με ένα μόνο άγγιγμα σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας τους εκτυπωτές KODAK EASYSHARE Printer Docks, πάνω στους οποίους απλά τοποθετεί τη μηχανή του και πιέζει το πλήκτρο της εκτύπωσης. Επίσης, μέσω των docks μεταφέρονται εύκολα και γρήγορα οι φωτογραφίες στον υπολογιστή και φορτίζεται και η μπαταρία ιόντων λιθίου σε λιγότερο από 3 ώρες. Οι φωτογραφίες που εκτυπώνονται στους εκτυπωτές EASYSHARE έχουν ζωηρά χρώματα, είναι χωρίς περιθώριο, αδιάβροχες και διαρκούν μια ζωή.

Για πιο εξειδικευμένη εκτύπωση, ο εκτυπωτής KODAK PROFESSIONAL 1400 Digital Photo Printer είναι μια οικονομικά συμφέρουσα λύση για προχωρημένους ερασιτέχνες, αλλά και για επαγγελματίες φωτογράφους προσφέροντάς τους εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης με μεγάλη διάρκεια ζωής. Ο εκτυπωτής, είτε χρησιμοποιείται για εξαγωγή δοκιμίου, είτε για τελική εκτύπωση, μπορεί να παράγει ανά σελίδα, μια φωτό 20x30εκ., μια 20x25εκ, δύο των 13x18 εκ. ή τέσσερις των 10x15 εκ., οι οποίες είναι αδιάβροχες και ανθεκτικές στην πάροδο του χρόνου. Τα αναλώσιμα όπως το χαρτί KODAK PROFESSIONAL και οι μελανοταινίες, διατίθενται σε αντίστοιχες ποσότητες στην αγορά έτσι ώστε να μην υπάρχουν οι ανησυχίες για χαμηλό επίπεδο μελανιού και να προσφέρουν τη μέγιστη απόδοση χρωμάτων σε κάθε εκτύπωση. Τα αναλώσιμα – συμπεριλαμβανομένου του χαρτιού εκτύπωσης σε πακέτα των 25 και 50 φύλλων- έχουν ανταγωνιστικές τιμές, σε σχέση με τα υπόλοιπα της αγοράς.

Οι μηχανές P-series περιλαμβάνουν το νέο KODAK EASYSHARE software version 5 για WINDOWS και MACINTOSH. Η λειτουργία One Touch to Better Pictures, απόρροια της τεχνολογίας χρώματος που έχει αναπτύξει αποκλειστικά η Kodak, αποδίδει ζωντανά και φυσικά χρώματα από inkjet εκτυπωτές. Το version 5 που διατίθεται δωρεάν για download από το www.kodak.com, τώρα περιλαμβάνει και προηγμένες λειτουργίες επεξεργασίας video.

Οι κάτοχοι των μηχανών P-series μπορούν επίσης να συνδεθούν με το KODAK EASYSHARE Gallery μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.kodakgallery.com, για να διακινούν φωτογραφίες απευθείας σε φίλους, συγγενείς και συνεργάτες, σε όλο τον κόσμο. Αυτή η on line υπηρεσία προσφέρει, εκτός από δυνατότητες διακίνησης και εκτύπωσης φωτογραφιών σε διάφορα μεγέθη (έως 51x72 εκ., ιδανικό για το μοντέλο 8MP P880), αλλά και δημιουργικές επιλογές, όπως επαγγελματικά φωτογραφικά βιβλία, ημερολόγια με φωτογραφίες, μέχρι και δημιουργία κάδρων (χωρίς χρέωση).

Το πολυβραβευμένο σύστημα ψηφιακής φωτογραφίας KODAK EASYSHARE που αποτελείται από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, printer docks, camera docks, υπηρεσίες, software, inkjet και θερμικά φωτογραφικά χαρτιά, και άλλα αξεσουάρ, κάνει τη λήψη, την οργάνωση, τη διακίνηση και την εκτύπωση ψηφιακών εικόνων υψηλής ποιότητας, εύκολη και γρήγορη υπόθεση για όλους. Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα, το 2004 της IDC, η Kodak είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία ψηφιακών μηχανών στον κόσμο. Για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα KODAK EASYSHARE: www.kodak.com/go/EasyShare .


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top