Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Νέο entry-level notebook με τεχνολογία του μέλλοντος

Τεχνολογία » Hardware - 30/09/2005

Η Fujitsu Siemens Computers, η κορυφαία εταιρεία πληροφορικής στην Ευρώπη, ανακοίνωσε τη διάθεση του πρωτοποριακού και πανίσχυρου entry-level notebook για εταιρικούς χρήστες που μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται από μεγάλης διάρκειας μπαταρία και τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή Intel® CentrinoTM Mobile Technology. Διατίθεται είτε με βασική οθόνη 15 ιντσών είτε με οθόνη ευρείας θέασης 15.4 ιντστών. Ενδεικτική τιμή λιανικής για μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά οθόνη ευρείας θέασης 15.4 ιντσών τα 1.549 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Καθώς οι εταιρίες έχουν αρχίσει την σταδιακή αντικατάσταση των επιτραπέζιων με φορητούς υπολογιστές, ολοένα και περισσότερη έμφαση δίνεται στην απόδοση, στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και στην ευκολία προσαρμογής – χαρακτηριστικά που επηρεάζουν άμεσα την φορητότητα και κατ’ επέκταση την παραγωγικότητα. Με γνώμονα αυτές τις ανάγκες η Fujitsu Siemens Computers δημιούργησε το LIFEBOOK C1320 και υιοθέτησε όλες τις πρωτοποριακές τεχνολογίες που παρέχονται από το πιο πρόσφατο chipset της Intel 915GM.

Το νεότερο μέλος της σειράς LIFEBOOK διαθέτει υποδοχή για αποσπώμενο οπτικό δίσκο ή δεύτερο σκληρό δίσκο ή δεύτερη μπαταρία, μετασχηματιστή και Port Replicator, αξεσουάρ που είναι απολύτως συμβατά με τα υπόλοιπα μέλη της σειράς και συγκεκριμένα τα LIFEBOOK E και S Series καθώς και τον φορητό σταθμό εργασίας CELSIUS H. Η εξελιγμένη τεχνολογία της μπαταρίας ιόντων λιθίου που χρησιμοποιεί, επιτρέπει στο LIFEBOOK C1320 να λειτουργεί αδιάλειπτα έως και 12.5 ώρες (και με τις δύο μπαταρίες). Τέλος, το περίβλημα αλουμινίου προσφέρει εξαιρετική σταθερότητα σε μία φορητή συσκευή που ζυγίζει 2.8 κιλά περίπου .

Προς το παρόν το LIFEBOOK C1320 είναι το μοναδικό notebook της κατηγορίας του που διαθέτει τον πιο πρόσφατο τεχνολογικά σκληρό δίσκο Serial ATA (S-ATA), με την ταχύτητα στη μεταφορά δεδομένων να φτάνει τα 150 MB ανά δευτερόλεπτο. Παράλληλα το chipset της Intel 915GM, ενισχύει την απόδοση του LIFEBOOK C1320 κατά 25% σε σχέση με τον προκάτοχο του και τον καθιστά ένα από τα πιο ισχυρά notebook της κατηγορίας του. Το LIFEBOOK C1320 έρχεται να αντικαταστήσει το επίσης επιτυχημένο LIFEBOOK C1110, οι πωλήσεις του οποίου την τελευταία διετία ξεπέρασαν τα 180,000 τεμάχια στην περιοχή EMEA.

Κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά:

- Chipset Intel 915GM :

o Επεξεργαστή Intel® Pentium™ M 533 MHz front-side bus.

o Dual-channel PC533 DDR2 SDRAM.

o Υποδοχή κάρτας Express.

- Δυνατότητα επιλογής μεταξύ οθόνης 15 ιντσών (XGA) και αντίστοιχης ευρείας θέασης -15.4-ιντσών (WXGA).

- Σκληρός δίσκος Serial ATA (5.400 rpm)

- Βάρος 2.8 κιλά.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top