Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Ψηφιακή φωτογραφική υπεροχή με φακούς της Pentax από την BenQ!

Τεχνολογία » Gadgets » Digital Camera - 10/10/2005

Δύο νέα εντυπωσιακό μοντέλα ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής στα 5 και στα 6 Megapixel παρουσίασε η γνωστή εταιρία BenQ, διευρύνοντας έτσι την ήδη μεγάλη γκάμα των προϊόντων της. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και των δύο μοντέλων είναι το ότι διαθέτουν φακό με οπτικό zoom της Pentax, μιας εταιρίας με πολύχρονη εμπειρία στην κατασκευή φωτογραφικών φακών. Με το σκεπτικό ότι τα ηλεκτρονικά μέρη μιας ψηφιακής μηχανής δεν μπορούν να αποδώσουν κάτι περισσότερο από αυτό που της επιτρέπει ο φακός της, η BenQ αποφάσισε να φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο και το μόνο αναλογικό, αλλά πολύ σημαντικό τμήμα που υπάρχει πια στις ψηφιακές μηχανές. Άμεσο όφελος από την χρήση των νέων Pentax Super Multi Coating φωτογραφικών φακών είναι η μεγαλύτερη φωτεινότητα που αυτοί διαθέτουν, με διάφραγμα F 2.6 / F 4.8.

Πιο αναλυτικά, η Ε510 και η Ε520 είναι δύο επαναφορτιζόμενες slim digital cameras με CCD sensor, Pentax 3x οπτικό zoom , auto focus και μέγιστη ανάλυση στα 6 και στα 5 Megapixel αντίστοιχα. Έκτος από φωτογραφίες είναι δυνατή και η λήψη video unlimited length με ήχο, με την Ε520 να υποστηρίζει MPEG 4 video 640x480/30fps ενώ και οι δύο cameras διαθέτουν οπτική ανάλυση 2560x1920 στις φωτογραφίες. Ο χρήστης έχει στην διάθεση του πληθώρα ρυθμίσεων όπως ρύθμιση ISO, ρύθμιση exposure, ρύθμιση τρόπου φωτομέτρησης κ.α. για την βελτιστοποίηση του αποτελέσματος, το οποίο και μπορεί να το αποθηκεύσει στην ενσωματωμένη μνήμη η σε κάρτα SD. Οι κάμερες εκτός από σύνδεση USB διαθέτουν και Α/V out για άμεση σύνδεση σε τηλεόραση.

H E510 διαθέτει touch screen TFT display 2” μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί στο εύχρηστο menu της μηχανής αλλά και να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες που τράβηξε προσθέτοντας κορνίζες, σχέδια η γράφοντας κάποιο σχόλιο. To TFT display είναι τεχνολογίας LTPS που στην πράξη σημαίνει αυξημένη ευκρίνεια και χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος για την επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Η ενσωματωμένη μνήμη της μηχανής είναι 16ΜΒ.

Η Ε520 διαθέτει LTPS TFT display 2.5” και 32ΜΒ ενσωματωμένη μνήμη. Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία της είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη και προσφέρει αυξημένη αυτονομία μέχρι και 300 λήψεων κατά το CIPA (Camera & Imaging Product Association) standard test procedure.

H λιανική τιμή της Ε510 είναι €209 ενώ η Ε520 στοιχίζει €220 (τιμές χωρίς το Φ.Π.Α). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο www.benq-eu.com ή στην εταιρία B.S.I. και στο τηλέφωνο 210 6511826.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top