Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

HP: Νέοι servers με επεξεργαστές διπλού πυρήνα

Τεχνολογία » Hardware - 19/10/2005

Η HP ανακοίνωσε την επέκταση της σειράς servers αρχιτεκτονικής x86 που διαθέτει με συστήματα που χρησιμοποιούν τους νέους επεξεργαστές διπλού πυρήνα Intel® Xeon® DP και εξασφαλίζουν έως και 44% ταχύτερη απόδοση στην εκτέλεση επιχειρησιακών εφαρμογών.

Σε πρώτη φάση η ΗΡ θα διαθέσει στην αγορά τον server HP ProLiant DL380 με 2 επεξεργαστές και στη συνέχεια θα παρουσιάσει και τα συστήματα HP ProLiant ML570 και DL580 με 4 επεξεργαστές. Σταδιακά, η εταιρία θα προχωρήσει στη διάθεση πρόσθετων servers με Intel Xeon διπλού πυρήνα και Intel Xeon 7000.

Οι servers της ΗΡ με επεξεργαστές διπλού πυρήνα έχουν σημειώσει πολύ υψηλές αποδόσεις όπως καταδεικνύεται και από τις επιδόσεις τους σε προγράμματα μέτρησης. Για παράδειγμα, στο benchmark SPEC CPU2000 για συστήματα με 4 επεξεργαστές το νέο HP ProLiant ML570 πέτυχε 44% υψηλότερη απόδοση σε σύγκριση με το παλαιότερο σύστημα της ίδιας σειράς που χρησιμοποιούσε επεξεργαστή μονού πυρήνα. Στο αντίστοιχο benchmark για συστήματα με 2 επεξεργαστές η επίδοση του HP ProLiant DL380 ήταν κατά 40% ενισχυμένη σε σχέση με τον παλαιότερο server.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων συστημάτων έχουν ως εξής:

- HP ProLiant DL380 – Ο server με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο είναι σύστημα 2U rack και ενσωματώνει τεχνολογία Serial Attached SCSI. Χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα αξιοπιστίας, απόδοσης και ευελιξίας, καθώς διαθέτει 8 small form factor hot plug drives. Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.hp.com/servers/proliantdl380 .

- HP ProLiant DL580 – Πρόκειται για σύστημα με 4 επεξεργαστές και είναι ο μόνος server στον κόσμο με προσβάσιμη θέση από το εμπρόσθιο μέρος για hot plug RAID μνήμη ως και 64 ΜΒ. Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.hp.com/servers/proliantdl580 .

- HP ProLiant ML570 – Υποστηρίζει ως και 3 ΤΒ εσωτερικής μνήμης, διαθέτει 10 θέσεις PCI και 64 GB μνήμης και είναι ιδανικός για επιχειρησιακές εφαρμογές. Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.hp.com/servers/proliantml570 .


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top