Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

N92, N71, N80: Νέα κινητά τηλέφωνα από τη Nokia

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 05/11/2005

Η Nokia παρουσιάζει τρεις νέες συσκευές πολυμέσων της σειράς Nokia Nseries, ενώ παράλληλα νέα προϊόντα, επιχειρηματικές λύσεις, εφαρμογές για developers και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας συγκλίνουν ακόμη περισσότερο.

Στις 2-3 Νοεμβρίου, στο Nokia Mobility Conference 2005 που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη, η Nokia ανάπτυξε την στρατηγική σύγκλισης που ακολουθεί επεκτείνοντας τη σειρά Nseries όπου συμπεριλαμβάνει πλέον 3 νέες συσκευές: το Nokia N92 (η πρώτη κινητή συσκευή με ενσωματωμένο δέκτη DVB-H), το Nokia N71 και το Nokia N80. Με τις τρεις αυτές νέες συσκευές οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν κινητή τηλεόραση ασύρματα, να ακούν μουσική, να μοιράζονται φωτογραφίες και να στέλνουν e-mails με συνημμένα αρχεία, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως 3η γενιά, WLAN και Universal Plug and Play (UPnP)*.

Nokia N92: H καθαρότερη εικόνα στην κινητή τηλεόραση μέχρι σήμερα

Το Nokia N92 είναι η πρώτη κινητή συσκευή με ενσωματωμένο δέκτη DVB-H που επιτρέπει στους κατόχους του να παρακολουθούν και εγγράφουν ζωντανά τηλεόραση οποιαδήποτε στιγμή. Βασισμένο σε ανοιχτές προδιαγραφές το πρωτόκολλο DVB-H είναι η κορυφαία τεχνολογία στην αναμετάδοση κινητής τηλεόρασης, με χαμηλό κόστος στην διανομή υψηλής ποιότητας προγραμμάτων στο ευρύ κοινό.

Το Nokia N92 διαθέτει εφαρμογές και λειτουργίες που διευκολύνουν τους καταναλωτές να παρακολουθούν και αναζητούν τηλεοπτικά προγράμματα, να δημιουργούν προσωπικές λίστες τηλεοπτικών καναλιών, να εγγράφονται συνδρομητές σε τηλεοπτικά «πακέτα» καναλιών, να προσθέτουν υπενθυμίσεις και να έχουν πρόσβαση σε διαδραστικές υπηρεσίες τηλεόρασης. Ο εργονομικός σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει ειδικά πλήκτρα χρήσης, κατάσταση θέασης και μια μεγάλη (2.8") anti-glare QVGA οθόνη που υποστηρίζει 16 εκατομμύρια χρώματα.

Nokia N71: H απόλυτη ψυχαγωγία σε μια συσκευή

Το Nokia N71 είναι η νέα συσκευή με Nokia XpressMusic, ένα μικρό σύστημα ψυχαγωγίας σε μέγεθος τσέπης που περιλαμβάνει στερεοφωνικό FM ραδιόφωνο με υποστήριξη για ψηφιακή μουσική και βίντεο. Το Nokia N71 διαθέτει επίσης το νέο Nokia Web Browser με Mini Map. Με την συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχεται μια ημιδιαφανή προβολή της ιστοσελίδας που επιτρέπει στους καταναλωτές να προσανατολίζονται γρήγορα στην οθόνη της συσκευής.

Nokia N80: Νιώστε άνετα

Εξοπλισμένο με WLAN και τεχνολογία 3ης γενιάς, το Nokia N80 είναι η πρώτη συσκευή στον κόσμο που διαθέτει την τεχνολογία UPnP. Επιτρέπει στον κάτοχό του να το χρησιμοποιήσει ως τηλεχειριστήριο για ασύρματη ανταλλαγή περιεχομένου μεταξύ συμβατών ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηχοσυστημάτων και τηλεοράσεων.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο κλιπ που αποθηκεύονται στο Nokia N80 ή σε έναν συμβατό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο καταναλωτής μπορεί να τα προβάλει στην τηλεόραση για παράδειγμα, ενώ επίσης την αποθηκευμένη στη συσκευή μουσική μπορεί να την απολαύσει στο ηχοσύστημά του. Οι κάτοχοι του Nokia N80 έχουν επίσης την δυνατότητα να εκτυπώνουν ασύρματα σε οποιοδήποτε εκτυπωτή με UPnP. Επιπλέον το Nokia N80 υποστηρίζει τις πιο διαδεδομένες λύσεις e-mail και εφαρμογές γραφείου.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, η Nokia παρουσίασε την εφαρμογή για προηγμένη πλοήγηση στο web μέσα από τη νέα έκδοση των S60 κινητών της τηλεφώνων και συσκευών. Επίσης, παρουσίασε δημοσίως τις νέες επαγγελματικές συσκευές της σειράς Eseries (E60, E61, E70) και την πλατφόρμα υπηρεσιών της για εύχρηστες και ασφαλείς κινητές εταιρικές εφαρμογές.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος της Alpha Copy / Nokia κύριος Σ. Ι. Κωνσταντινίδης:

«Τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα της Nokia που παρουσιάστηκαν στο φετινό Nokia Mobility Conference πρόκειται να ενθουσιάσουν το καταναλωτικό κοινό στην Ελλάδα. Ακολουθώντας μια αποδοτική στρατηγική, η Nokia διευρύνει τη σειρά Nseries με πλέον 3 νέες συσκευές: το Nokia N92, το Nokia N71 και το Nokia N80. Με τις τρεις αυτές νέες συσκευές οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν κινητή τηλεόραση ασύρματα, να ακούν μουσική, να μοιράζονται φωτογραφίες και να στέλνουν e-mails με συνημμένα αρχεία, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως 3η γενιά, WLAN και Universal Plug and Play».


* Σημείωση

Η τεχνολογία UPnP, η απαραίτητη προδιαγραφή δικτυακής συμβατότητας στο ψηφιακό σπίτι και επιτρέπει την αυτόματη ανεύρεση και τον απομακρυσμένο έλεγχο των συσκευών. Περιλαμβάνει δικτυακές συσκευές και υπηρεσίες, όπως δικτυακούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκτυπωτές, internet gateways και καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές. Η τεχνολογία UPnP είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, γλώσσα προγραμματισμού ή φυσικό μέσο και μπορεί να αναπτυχθεί πάνω σε οποιοδήποτε φορέα IP, όπως WLAN, καλώδιο Ethernet, κτλ.

Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top