Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η INTEL διαθέτει τις επόμενες πλατφόρμες server πολλαπλού πυρήνα

Τεχνολογία - 05/11/2005

Η Intel Corporation άρχισε τη διάθεση των πρώτων επεξεργαστών διπλού πυρήνα με τεχνολογία Hyper Threading για servers με τέσσερις ή περισσότερους επεξεργαστές, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του 2006. Οι επεξεργαστές παρέχουν πρωτοφανή επίπεδα απόδοσης2 και είναι ιδανικοί για multi-threaded εφαρμογές, όπως λογισμικό για βάσεις δεδομένων, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

«Με την ήδη εγκατεστημένη βάση να ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια, οι servers που βασίζονται σε επεξεργαστή Intel Xeon αποτελούν αποδεδειγμένα την πλατφόρμα της επιλογής,» σχολίασε ο κ. Kirk Skaugen, General Manager του Server Platforms Group της Intel. «Οι servers που βασίζονται σε επεξεργαστές πολλαπλού πυρήνα της Intel προσφέρουν αυτή τη στιγμή ασυναγώνιστη απόδοση, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το εμπόδιο του ενός δολαρίου του TPM-C σε απόδοση τιμής για εφαρμογές βάσεων δεδομένων σε servers διπλού επεξεργαστή3».

Οι νέοι επεξεργαστές βρίσκονται στον πυρήνα των αποτελεσμάτων της αξεπέραστης απόδοσης του server τετραπλού επεξεργαστή, που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο συγκριτικό test TPC-C*. To TPC-C προσομοιώνει ένα πλήρες υπολογιστικό περιβάλλον, όπου ένα πλήθος χρηστών εκτελεί συναλλαγές με μια βάση δεδομένων και μετρά τον αριθμό των ολοκληρωμένων επιχειρηματικών λειτουργιών που μπορούν να εκτελεστούν από τον server. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.tpc.org.

Ο επεξεργαστής διπλού πυρήνα Dual-Core Intel® Xeon® Processor σειρά 7000, ο οποίος μέχρι πρότινος έφερε το κωδικό όνομα «Paxville MP», διατίθεται από σήμερα με ταχύτητες που φτάνουν τα 3,0GHz και ένα διπλό, ανεξάρτητο system bus στα 667 MHz. Οι νέοι επεξεργαστές μπορούν να λειτουργήσουν στις υφιστάμενες πλατφόρμες με το Intel® E8500 chipset με αρχιτεκτονική για διπλό πυρήνα, το οποίο άρχισε να διατίθεται νωρίτερα αυτή τη χρονιά. Στις αρχές του 2006, η Intel προγραμματίζει να διαθέσει νέες εκδόσεις του chipset και του επεξεργαστή, οι οποίες θα υποστηρίζουν ένα διπλό, ανεξάρτητο system bus στα 800 MHz.

Η πλατφόρμα που διατίθεται από τις αρχές του μήνα, περιλαμβάνει DDR2 Memory, PCI Express, προηγμένα χαρακτηριστικά αξιοπιστίας και υποστήριξη hardware για την τεχνολογία Intel® Virtualization Technology.4 Η νέα αυτή τεχνολογία έχει σχεδιαστεί να παρέχει υποστήριξη hardware μέσα στον επεξεργαστή για εικονικοποιημένες εφαρμογές server, βοηθώντας να γίνουν πιο αξιόπιστες, σταθερές και αποτελεσματικές. Η Intel συνεργάζεται με τον κλάδο για να επιτύχει αυτή τη δυνατότητα μέσω ενός BIOS switch στις αρχές του 2006.

«Οι servers με τεχνολογία διπλού πυρήνα που βασίζονται σε επεξεργαστές της Intel θα αυξήσουν περαιτέρω την αποδοτικότητα της υποδομής IT και τη χρήση συστημάτων για τους πελάτες της VMWare,» σχολίασε ο κ. Brian Byun, Vice President της Technical Alliances, VMWare. «Η εικονικοποίηση είναι η ιδανική εφαρμογή για να αξιοποιήσουμε την αυξημένη ισχύ των επεξεργαστών διπλού πυρήνα σε μια ευρεία γκάμα επιχειρηματικών εργασιών. Η VMWare θα μπορεί να προσφέρει προηγμένες δυνατότητες προϊόντος μέσα από το hardware που υποστηρίζει την εικονικοποίηση στις νέες πλατφόρμες επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel Xeon».

Οι servers που βασίζονται στον επεξεργαστή Dual-Core Intel® Xeon® Processor σειράς 7000 αναμένεται να είναι διαθέσιμοι σε παγκόσμιο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου και καθ’ όλη την επόμενη χρονιά, από κατασκευαστές συστημάτων όπως οι Dell, Egenera, Fujitsu Siemens, Gateway, HP, HCL Infosystems Ltd, IBM, Kraftway, Lang chao, Lenovo, Maxdata, NEC, Samsung, Supermicro, Unisys και Wipro Infotech.

Κοιτώντας μπροστά, η Intel αποκάλυψε επιπρόσθετα στοιχεία για το μέλλον των πλατφόρμων που βασίζονται στον επεξεργαστή Intel Xeon Processor MP. Για το δεύτερο μισό του 2006, η Intel προγραμματίζει να παρουσιάσει τον «Tulsa», έναν επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel Xeon Processor MP στα 65 nm, με μεγαλύτερη διαμοιρασμένη μνήμη L3 cache 16 ΜΒ για servers με τέσσερις ή περισσότερους επεξεργαστές. Ο Tulsa θα είναι κατάλληλος για τα ίδια συστήματα με αυτά του επεξεργαστή διπλού πυρήνα Dual-Core Intel® Xeon® Processor σειράς 7000 που παρουσιάστηκε στις αρχές του μήνα και θα ξεκινήσει να διατίθεται στους πελάτες για αξιολόγηση έως τα τέλη του 2005.

Τον Οκτώβριο, η Intel ενημέρωσε εκ νέου το πλάνο των επεξεργαστών Intel Xeon MP με την προσθήκη μιας νέας πλατφόρμας το 2007, με κωδικό όνομα «Caneland», η οποία προγραμματίζεται να περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή τετραπλού πυρήνα με κωδικό όνομα «Tigerton» που θα βασίζεται στην μικρό-αρχιτεκτονική επόμενης γενιάς της Intel. Η πλατφόρμα Caneland έχει σχεδιαστεί να παρέχει μεγαλύτερη απόδοση μέσα από μια υψηλής ταχύτητας ενδοσύνδεση - μια διασύνδεση (interface) που συνδέει κάθε έναν επεξεργαστή απευθείας στο chipset. Επιπλέον, η πλατφόρμα Caneland αναμένεται να εφαρμόσει μια επερχόμενη τεχνολογία μνήμης, επονομαζόμενη Fully-Buffered Dual In-Line Memory Module (FB-DIMM), και θα περιλαμβάνει τέσσερις ενδοσυνδέσεις μνήμης που θα αξιοποιούν τις αυξημένες δυνατότητες της τεχνολογίας αυτής.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top