Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Google Jagger - Οι αλλαγές στον τρόπο κατάταξης των websites

Τεχνολογία » Internet και ISPs - 09/11/2005

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αλλαγής του αλγόριθμου με τον οποίο το Google κατάτασσει τις διάφορες σελίδες. Η διαδικασία αυτή έχει την κωδική ονομασία Jagger.

Κάθε φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια αλλαγή, δημιουργείται μια αναταραχή στις τάξεις των webmasters καθώς άλλα websites "υποβιβάζονται" και άλλα βελτιώνουν τις θέσεις τους. Δεδομένου ότι το Google είναι η διασημότερη μηχανή αναζήτησης σε όλο τον κόσμο , οι αλλαγές αυτές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επισκεψημότητα και κατά συνέπεια στην κερδοφορία των websites.

Ας δούμε ποιές φαίνονται να είναι οι τελευταίες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο κατατάσσει το Google τα websites, όπως αυτές έχουν προκύψει από την εμπειρία αλλά και από τις σχετικές συζητήσεις που πραγματοποιούνται στα fora και τα blogs σε όλο τον κόσμο.
    Μείωση της βαρύτητας στο reciprocal linking.Reciprocal linking είναι η πρακτική ανταλλαγής links μεταξύ δύο σελλίδων. Η συγκεκριμένη πρακτική καθώ και η αγορά links από συγκεκριμένα "διάσημα" websites είναι πολύ διαδεδομένη καθώς είναι γνωστό ότι το Google δίνει μεγάλη βαρύτητα στα εισερχόμενα links (backlinks). Σε πολλές όμως περιπτώσεις η απόκτηση links γίνετε χωρίς να υπάρχει συνάφεια στο αντικείμενο των σελλίδων, καθάρά για λόγους που έχουνν να κάνουν με τον επηρεασμό του Google.

    Τιμωρία των σελλίδων που κρύβουν keywords σε περιοχές οι οποίες δεν είναι εμφανής στον επισκέπτη και ειδικότερα μέσα σε κώδικα java και στα css stylesheets

    Μείωση της βαρύτητας των εσωτερικών links και του anchor text όταν χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για λόγους search engine optimization

    Αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των θεμάτων που αφορύν το "διπλό περιεχομένο". Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες μια διεύθυνση εμφανίζεται ως www.onoma.gr αλλά και onoma.gr. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η αρχική σελίδα ενός website εμφανίζεται ως www.onoma.gr αλλά και ως www.onoma.gr/index.htm(l). Πολλές φορές οι μηχανές αναζήτησης θεωρούν τις περιπτώσεις αυτές ως διπλό περιεχόμνο και τις τιμωρούν. Το Google φαίνεται ότι στην τελευταία αναβάθμιση του αντιμετωπίζει με καλύτερο τρόπο τα θέματα αυτά.



Αυτές οι αλλαγές έχουν φανεί μέχρι σημέρα καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί οριστικά η διαδικασία αλλαγής του τρόπου με τον οποίο το Google κατατάσσει τα websites.Θα πρέπει να σημειώσω κλείνοντας ότι σπάνια οι μηχανές αναζήτησης επιβεβαιώνουν επίσημα τις αλλαγές που πραγματοποιούν.

Αναδημοσίευση από το www.freestuff.gr
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=19042


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top