Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Αναπροσαρμογή τελών για ΕΠΑΚ - ΠΕΑΚ από τον ΟΤΕ

Τεχνολογία » Internet και ISPs - 16/11/2005

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει την αναπροσαρμογή των τελών χρέωσης για κλήσεις πρόσβασης στο internet με τη χρήση του Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (ΕΠΑΚ) ή του Περιοχικού Αριθμού Κλήσης (ΠΕΑΚ).

Η αναπροσαρμογή αυτή είναι η πρώτη που γίνεται στις τιμές του ΕΠΑΚ – ΠΕΑΚ από το 1999 που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά. Οι τιμές ίσχυσαν αμετάβλητες από τότε στηρίζοντας τη διείσδυση του internet σε μία περίοδο που ο ΕΠΑΚ – ΠΕΑΚ αποτελούσε το βασικό τρόπο πρόσβασης στο internet. Απόδειξη του ότι οι τιμές ήταν εξαιρετικά χαμηλές αποτελεί το γεγονός ότι από την απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών, το 2001, καμία εταιρεία πλην του ΟΤΕ δεν έχει προσφέρει πρόσβαση μέσω ΕΠΑΚ - ΠΕΑΚ.

Ο μερικός αυτός εξορθολογισμός των τελών χρέωσης για τη χρήση του ΕΠΑΚ – ΠΕΑΚ, που παραμένουν κατά 40% κάτω του κόστους, γίνεται αφού δημιουργήθηκαν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι σύνδεσης με το internet και συμβάλει στην περαιτέρω στήριξη του ευρυζωνικού internet. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναπροσαρμογή του ΕΠΑΚ - ΠΕΑΚ αφορά ένα μικρό ποσοστό των χρηστών internet στην Ελλάδα αφού, ακόμη και πριν την αναπροσαρμογή των τιμών, το 85% περίπου των χρηστών θα είχε μεγαλύτερο όφελος αν χρησιμοποιούσε κάποιον από τους άλλους τρόπους πρόσβασης στο internet.

Σήμερα, οι επιλογές για σύνδεση στο internet είναι πολλές και κάθε χρήστης μπορεί να διαλέξει την πιο συμφέρουσα για αυτόν λύση:

• Οι συστηματικοί χρήστες μπορούν να επιλέξουν να συνδεθούν με ADSL που προσφέρει υψηλή ποιότητα πρόσβασης με εξοικονόμηση χρόνου. Σε πολλές περιπτώσεις, η σύνδεση στο internet με ADSL είναι και η πιο συμφέρουσα οικονομικά πρόταση, ειδικά μετά τις νέες μειώσεις στις τιμές πρόσβασης ADSL που φθάνουν μέχρι και 49%. Ήδη, περίπου 130.000 χρήστες είναι συνδεδεμένοι μέσω ADSL.

• Οι περιστασιακοί χρήστες μπορούν να επιλέξουν να συνδεθούν χωρίς πάγιο μέσω «ελεύθερης πρόσβασης» (Pay As You Go) που υποστηρίζεται από την πλατφόρμα OTEsurf του ΟΤΕ.

Οι νέες τιμές για τη χρήση ΕΠΑΚ – ΠΕΑΚ, που θα ισχύσουν από τις 6/12/2005, καθορίζονται ως εξής:

• 0,01 € ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων.
• Για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα, 0,026 € ανά κλήση.

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδας, όταν η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος τον ΕΠΑΚ-ΠΕΑΚ και ο κόμβος του παρόχου είναι στον ίδιο νομό.

Στις εξαιρετικές περιπτώσεις, που αφορούν κάτω του 1% των κλήσεων προς internet, όπου η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος τον ΕΠΑΚ-ΠΕΑΚ και ο κόμβος του παρόχου είναι σε διαφορετικούς νομούς, οι τιμές καθορίζονται με βάση την ώρα και την απόσταση. Για κλήσεις από τις 08:00 έως τις 20:00, καθημερινά, οι τιμές καθορίζονται σε 0,026 € ανά λεπτό για απόσταση μέχρι 45 χλμ. από τον κόμβο του παρόχου και 0,062 € ανά λεπτό (με ρυθμό χρέωσης 0,026 € ανά 25,16 δευτερόλεπτα) για απόσταση πάνω από 45 χλμ.. Από τις 20:00 έως τις 08:00 καθημερινά, οι νέες τιμές καθορίζονται στο 0,01 € ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων και 0,026 € ανά κλήση για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα.

Οι νέες τιμές τελούν υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top