Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Αδυναμία παρέμβασης στον ΟΤΕ και την ΕΕΤΤ για το Internet, δηλώνει η κυβέρνηση

Ειδήσεις - 28/11/2005

Αναρμόδια δηλώνει η κυβέρνηση για την τιμολόγηση του Internet, επικαλούμενη την ανεξαρτησία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και του ΟΤΕ.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού Γιάννη Δραγασάκη, ο υφυπουργός Mεταφορών και Επικοινωνιών, Αναστάσιος Νεράντζης, ουσιαστικά, δήλωσε την αδυναμία της κυβέρνησης να παρέμβει στον ΟΤΕ ή την ΕΕΤΤ για τον καθορισμό των τιμολογίων του Internet.

«Ο ΟΤΕ αποφάσισε να προτείνει μία αύξηση, η οποία ήταν πράγματι σημαντική. Όμως με αυτή τη σημαντική αύξηση ο ΟΤΕ είναι κάτω από το κόστος. Η ΕΕΤΤ δεν μπορούσε να έχει δραστική παρέμβαση γιατί θεσμικά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που είναι ανεξάρτητη αρχή, μπορεί να παρεμβαίνει μόνο όταν οι παράγοντες της αγοράς πουλάνε πάνω από το κόστος. Και ο ΟΤΕ εξακολουθούσε να είναι κάτω από το κόστος. Το Υπουργείο δεν μπορούσε επίσης να παρέμβει θεσμικά διότι ο ΟΤΕ, όπως ξέρετε, με νόμο έχει φύγει εντελώς από το δημόσιο τομέα και είναι ανώνυμη εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Το μόνο λοιπόν που απέμενε είναι να γίνει εξωθεσμικά μία φιλική παρέμβαση-σύσταση του υπουργείου μας προς τους δύο αυτούς φορείς» δήλωσε ο κ. Νεράντζης και προσέθεσε πως «προς αυτή την κατεύθυνση και ο ΟΤΕ φαίνεται ότι συναίνεσε -έβγαλε και ανακοίνωση για αυτό- να είναι κλιμακωτή η αύξηση αυτή». Ο υφυπουργός υποστήριξε επίσης ότι η αύξηση αυτή «δεν επηρεάζει καθόλου το φθηνό internet των φοιτητών».

Στην παρέμβασή του, ο Γ. Δραγασάκης, ανέδειξε τη μεγάλη καθυστέρηση της χώρας στη χρήση του Internet και την αντιαναπτυξιακή διάσταση που έχει αυτή.

Υποστήριξε ότι η ευθύνη για την υπέρβαση αυτής της καθυστέρησης δεν μπορεί να μετατεθεί σε τρίτους, αλλά, ανήκει στη κυβέρνηση και ζήτησε ολοκληρωμένη στρατηγική για την διασφάλιση της πρόσβασης στο Internet με χαμηλό κόστος.

Πηγή: in.gr

Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top