Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

H Samsung Electronics αναπτύσσει το μεγαλύτερο ευέλικτο LCD πάνελ

Τεχνολογία - 30/11/2005

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου στον κόσμο (εσωτερικής χρήσης) TFT LCD (thin-film transistor, liquid crystal display) πάνελ με δυνατότητα λήψης σήματος, με υψηλή ανάλυση για την προβολή περιεχομένου ψηφιακής τηλεόρασης.

Το επτά ιντσών ευέλικτο πάνελ ανάλυσης 640x480 (VGA-standard) χρησιμοποιεί ένα διάφανο πλαστικό υπόστρωμα, το οποίο είναι πιο λεπτό, πιο ελαφρύ και περισσότερο ανθεκτικό από τα συμβατικά γυάλινα LCD πάνελ που χρησιμοποιούνται σήμερα. Επιπλέον, το έγχρωμο LCD πάνελ διατηρεί το πάχος του ακόμα κι αν καμφθεί.

Λαμβάνοντας υπόψη την επόμενη γενιά των επίπεδων οθονών, η τεχνολογία αυτή αφορά στην χρήση εύκαμπτων πλαστικών αντί για άκαμπτων γυάλινων υποστρωμάτων για την παραγωγή TFT-LCD οθονών. Το πλαστικό δεν πρόκειται να σπάσει αν καμφθεί, ιδιότητα που προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στο σχεδιασμό εμπορικών προϊόντων που απαιτούν ευέλικτες, έγχρωμες υψηλής ανάλυσης οθόνες. Το ευέλικτο TFT-LCD επτά ιντσών έχει βελτιστοποιηθεί για «εν κινήσει» εφαρμογές, όπως κινητά τηλέφωνα και φορητοί υπολογιστές. Οι σχεδιαστές συστημάτων και οι κατασκευαστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την προηγμένη τεχνολογία οθονών της Samsung σε νέες εφαρμογές, όπως αξεσουάρ μόδας και στοιχεία ένδυσης, χάρη στην διαφοροποιημένη ευέλικτη μορφή της.

Το νέο πάνελ έχει το διπλάσιο μέγεθος από το πρωτότυπο ευέλικτο LCD πάνελ πέντε ιντσών της Samsung που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2005.

Χάρη σε αυτή την εξέλιξη, η Samsung ξεπέρασε προβλήματα που αφορούν στην ευαισθησία στη θερμότητας του πλαστικού υποστρώματος, όπως την παλιότερη πρόκληση για τη διατήρηση του πάχους του υποστρώματος όταν υποβαλλόταν στις τυπικές θερμικές συνθήκες της εμπορικής χρήσης. Η Samsung ανέπτυξε μια τεχνική επεξεργασίας χαμηλής θερμοκρασίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των άμορφων τρανζίστορ λεπτού φύλλου, των χρωματιστών μεμβρανών και των υγρών κρυστάλλων της οθόνης σε θερμοκρασίες επεξεργασίας πολύ χαμηλότερες απ’ ότι απαιτούνται για την τυπική τεχνολογία άμορφης σιλικόνης(a-Si ) βάσει γυαλιού.

Πλησιάζοντας στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή χαμηλής θερμοκρασίας (λιγότερο από 130 βαθμούς Κελσίου) a-Si TFT LCD και φίλτρων χρωμάτων, η τεχνολογία LCD της Samsung ελαχιστοποιεί την παραμόρφωση του υποστρώματος, καθώς αποτρέπει όχι μόνο τις αλλαγές στο πάχος του αλλά και την παραμόρφωση των εικόνων με την σύνδεση δύο εξαιρετικά λεπτών φύλλων χάρη στο νέο σχεδιασμό συστήματος.

Η τελευταία ευέλικτη οθόνη LCD αναπτύχθηκε στα πλαίσια ενός τριετούς προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από την ομάδα ανάπτυξης επόμενης γενιάς οθονών της Samsung Electronics υπό την αιγίδα του Κορεατικού Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας με την υποστήριξη του Corporate Research Fund της Samsung.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου Samsung a-Si TFT-LCD 7 ιντσών

Λειτουργία Οθόνης: Δυνατότητα λήψης

Μέγεθος: 7 ίντσες

Ανάλυση: 640 x 480 x RBG (114 ppi)

Aperture Ratio: 40 %

Φωτεινότητα: 100 nit

Κορεσμός χρωμάτων: 60 % (of NTSC)

Σχετικά με τη Samsung Electronics:

Η Samsung Electronics Co., Ltd. είναι ο ηγέτης στην αγορά των ημιαγωγών, τηλεπικοινωνιών, ψηφιακών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών σύγκλισης, με τις πωλήσεις της μητρικής εταιρίας να ανέρχονται στα $ 55,2 δις για το 2004 και με καθαρά κέρδη $10,3 δισεκατομμύρια. Η εταιρία απασχολεί σχεδόν 113.000 άτομα σε περισσότερα από 90 γραφεία σε 48 χώρες. Η εταιρία αποτελείται από πέντε βασικές επιχειρησιακές μονάδες: Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business and Telecommunication Network Business. Αναγνωρισμένη ως μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες μάρκες, η Samsung Electronics αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής έγχρωμων οθονών, τηλεοράσεων, τσιπ μνήμης και οθονών TFT-LCD. Για περισσότερες πληροφορίες: www.samsung.com


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top