Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η τελική έκδοση του Mozilla Firefox 1.5 επίσημα διαθέσιμη

Τεχνολογία » Software - 03/12/2005

Ένα χρόνο μετά την έκδοση 1.0 του Mozilla Firefox, διατέθηκε η νέα 1.5, η οποία μεταξύ άλλων λανσάρει τη μηχανή Gecko 1.8 για ταχύτερη πλοήγηση, αλλά και πολλές άλλες βελτιώσεις.

Firefox logo"Με δεκάδες βελτιώσεις, ο Firefox 1.5 θα προσελκύσει πολλούς νέους χρήστες στη νέα βελτιωμένη περιήγηση που παρέχει," αναφέρει η Mitchell Baker, CEO του Mozilla Corporation. "Ο Firefox είναι η απόδειξη του πάθους μας για την προώθηση της επιλογής και της καινοτομίας στον παγκόσμιο ιστό κάνοντας το διαδίκτυο προσιτό και παραγωγικό. Ο Firefox 1.5 είναι η πιο εύκολη εφαρμογή στην εγκατάσταση, τη χρήση, την παραμετροποίηση και την αναβάθμιση."

Νέες και Βελτιωμένες Λειτουργίες

Ο Firefox 1.5 βελτιώθηκε σε αρκετές σημαντικές λειτουργίες:

Εμπειρία χρήσης

  • Νέα λειτουργία "drag and drop" για περιήγηση με καρτέλες που βοηθάει την οργάνωση της ανάγνωσης ιστοσελίδων.
  • Βελτιωμένη φραγή αναδυόμενων παραθύρων που αποτρέπει τις ανεπιθύμητες διαφημίσεις.
  • Η νέα μηχανή αναζήτησης από το Answers.com περιλαμβάνεται στην ενσωματωμένη μπάρα αναζήτησης.
  • Βελτιωμένοι Δυναμικοί σελιδοδείκτες που επιτρέπουν ευκολότερη εύρεση και συνδρομή σε αρχεία ροής RSS.
  • Βελτιωμένο περιβάλλον χρήσης των Επιλογών, που κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή των ρυθμίσεων της εφαρμογής.

Ασφάλεια και προστασία απορρήτου

  • Το νέο σύστημα Αυτόματης Ενημέρωσης ειδοποιεί και προτρέπει τους χρήστες να εγκαταστήσουν τις ενημερώσεις λειτουργιών και ασφάλειας, μόλις εκείνες γίνουν διαθέσιμες, και έτσι να έχουν την πιο ενημερωμένη έκδοση κάθε φορά. Με τις αυτόματες ενημερώσεις ο Firefox 1.5 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από τους πιο νέους χρήστες υπολογιστών, μιας και κάνει τον Firefox μια εφαρμογή "που εγκαθίσταται μια φορά αλλά χρησιμοποιείται για πάντα". Ο Firefox αναλαμβάνει τις ενημερώσεις ασφαλείας χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να ψάχνει για αυτές.
  • Το νέο εργαλείο Εκκαθάρισης Προσωπικών δεδομένων κάνει πιο εύκολη τη προστασία του προσωπικού απορρήτου. Οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν όλες τις προσωπικές πληροφορίες τους, όπως ιστορικό και καταχωρίσεις φόρμας με ένα απλό κλικ μέσω του παραθύρου των ρυθμίσεων.

Επιδόσεις και Προσιτότητα

  • Η βελτίωση των επιδόσεων μαζί με την μηχανή εμφάνισης ιστοσελίδων επόμενης γενιάς, βελτιώνει την περιήγηση μεταξύ αναγνωσμένων ιστοσελίδων και την ταχύτητα εμφάνισης πολύπλοκων ιστοσελίδων.
  • Οι νέες δυνατότητες που προσφέρθηκαν από την IBM κάνουν ευκολότερη την περιήγηση στον Παγκόσμιο ιστό για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με προβλήματα όρασης. Η εφαρμογή μπορεί τώρα να χρησιμοποιεί τεχνολογία που να διαβάζει δυνατά το περιεχόμενο του ιστού, να επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται με το πληκτρολόγιο αντί για το ποντίκι, και να μειώνει τον απαιτούμενο χώρο για την περιήγηση εγγράφων για πιο εύκολη πρόσβαση.

Επεκτασιμότητα/Παραμετροποίηση

  • Η εφαρμογή παραμένη εύκολη στη χρήση, αλλά και συγχρόνως επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν λειτουργίες μέσω των επεκτάσεων.
  • Προγραμματιστές έχουν ήδη δημιουργήσει πάνω από 700 επεκτάσεις για τον Firefox, ενώ αναμένονται ακόμα πιο πολλές μετά τη σημερινή έκδοση.

Υποστήριξη του Firefox 1.5 από το Yahoo! και το Google

Με τον Firefox 1.5, ο Mozilla συνεχίζει τη συνεργασία του με το Google στην Αμερική και την Ευρώπη και ξεκινά μια νέα συνεργασία με το Yahoo! στη Κίνα την Ιαπωνία και τη Ταϊβάν.

"Το Yahoo! είναι πολύ ευχαριστημένο με την στρατηγική συνεργασία με τον Mozilla που μας επιτρέπει να προσφέρουμε τον Firefox για να επεκτείνουμε το δίκτυο προϊόντων και υπηρεσιών μας σε τέσσερις από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές στο κόσμο," λέει ο Farzad Nazem, Executive Vice President και Chief Technology Officer, της Yahoo! Inc. "Συνδυάζοντας την παγκόσμια πρωτοπορία του Yahoo με την καινοτομία και την ευκολία χρήσης του Firefox και την κοινή μας προσήλωση στον τελικό χρήστη, θα παρέχουμε μια βελτιωμένη εμπειρία του ιστού σε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, ξεκινώντας από την Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα και τη Ταϊβάν."

"Ο Firefox είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την παγκόσμια κοινότητα επειδή παρέχει ένα γρήγορο, εύκολο και σύγχρονο τρόπο περιήγησης", αναφέρει ο Sergey Brin, συνιδρυτής του Google. "Το Google συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη στην ανάπτυξη του Firefox λόγω της σύνδεσης μεταξύ της αποστολής μας να οργανώσουμε το περιεχόμενο του παγκόσμιου ιστού και να το κάνουμε χρήσιμο, και της κυρίαρχης προσέγγισης του Mozilla να αναπτύσσει εξαίρετο λογισμικό."

"Ο Firefox 1.5 εκπροσωπεί τις άοκνες προσπάθειες της παγκόσμιας κοινότητας των προγραμματιστών και των υποστηρικτών μας, η οποία συνεχίζει να εργάζεται για να κάνει τον παγκόσμιο ιστό ένα καλύτερο και πιό ευχάριστο τόπο για όλους," τόνισε η Baker.


Είναι διαθέσιμος σε τρείς εκδόσεις: για Windows, Mac OS X και Linux.
Firefox 1.5
Dοwnload: http://www.mozilla.com

Δελτίο τύπου, με στοιχεία από: http://www.techteam.gr/viewarticle.php?id=46927


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top