Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η Sun Στηρίζει την Μετάβαση προς το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό

Τεχνολογία - 09/12/2005

Μετά την Επιτυχία του Solaris, η Εταιρία Παρουσιάζει ένα Επιχειρησιακό σύστημα σε Java (Java™ Enterprise System), που Παρέχει Εργαλεία ανάπτυξης και Λογισμικό N1, χωρίς Κόστος

Η Sun Microsystems παρουσίασε σήμερα δύο πρωτοβουλίες στρατηγικής σημασίας, με στόχο τη δημιουργία της κορυφαίας πλατφόρμας λογισμικού για την επόμενη γενιά του Διαδικτύου. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως συνέχεια της ιδιαίτερης επιτυχίας που γνώρισε το λειτουργικό σύστημα Solaris, ως ελεύθερο και ανοικτό Λογισμικό. Η πρώτη κίνηση αφορά στο επιχειρησιακό σύστημα σε Java (Java™ Enterprise System), το λογισμικό διαχείρισης Ν1 και τα εργαλεία ανάπτυξης Sun Studio Developer, τα οποία θα διατίθενται χωρίς κόστος ανάπτυξης και υλοποίησης, στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να στηρίξει το Ελεύθερο Λογισμικό. Η δεύτερη κίνηση της Sun αφορά στην απόφαση της εταιρίας να διαθέσει όλα αυτά τα προγράμματα λογισμικού ως ένα πακέτο - μαζί με το λειτουργικό σύστημα Solaris – συμπεριλαμβάνοντας τα στο Λειτουργικό Περιβάλλον Solaris (Solaris Enterprise System), την μοναδική, ολοκληρωμένη πλατφόρμα υποδομής ανοικτού λογισμικού, που διατίθεται σήμερα.

Με αυτή την ανακοίνωση, η Sun προσφέρει μία μηδενικού κόστους- εναλλακτική των Windows- λύση Ανοικτού Λογισμικού. Το Λειτουργικό Περιβάλλον Solaris έχει όλα τα πλεονεκτήματα μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας, ενώ παρέχει στους πελάτες την ευελιξία να αναπτύσσουν παράλληλα άλλα στοιχεία των συστημάτων τους σε εναλλακτικά λειτουργικά συστήματα. Πέρα από το γεγονός ότι το Java™ Enterprise System και τα developer tools διατίθενται μαζί με το Λειτουργικό Περιβάλλον Solaris, η Sun δίνει την δυνατότητα χρήσης όλων αυτών των προϊόντων, χωρίς επιπλέον κόστος, στα ήδη υπάρχοντα πολύ-λειτουργικά περιβάλλοντα, που διαθέτει ένας οργανισμός, όπως Windows, HP-UX και Linux.

Με τις κινήσεις αυτές, η Sun επιβεβαιώνει τόσο τη δέσμευση της προς την κοινότητα των developers, όσο και τη δέσμευσή της να στηρίζει τις προσπάθειες των πελατών της, καθώς εξακολουθεί να συνεργάζεται με το ιδιαίτερα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών της, με στόχο την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υποστήριξης προς τους πελάτες της. Η διανομή από ένα μοναδικό κανάλι, χωρίς κανένα κόστος και κανέναν κίνδυνο για τους πελάτες της εταιρείας και τους developers, παρέχει την δυνατότητα πρόσβασης σε κρίσιμης σημασίας επιχειρησιακές υποδομές λογισμικού. Τώρα πλέον οι πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας μπορούν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Sun όταν πραγματικά τα χρειάζονται, έχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες ανάπτυξης και εφαρμογής, σε όποιο στάδιο της διαδικασίας επιθυμούν. Αυτή η πρωτοβουλία της εταιρείας μειώνει το ρίσκο της υιοθέτησης νέων λύσεων και αυξάνει δραματικά τον αριθμό των εταιρειών και των ιδιωτών που πλέον μπορούν να έχουν στα χέρια τους ένα ολοκληρωμένο, σύνολο λύσεων λογισμικού, επιχειρησιακού επιπέδου.

«Με περισσότερες από 3,4 εκατομμύρια άδειες χρήσης Solaris σε διεθνές επίπεδο και σχεδόν ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες, οι πελάτες μας και οι developers λογισμικού παγκοσμίως, μας ζήτησαν να προχωρήσουμε στο επόμενο λογικό βήμα, δηλαδή στο να συνδυάσουμε το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο με την πλέον ολοκληρωμένη και έτοιμη για υλοποίηση πλατφόρμα λογισμικού για την ανάπτυξη και εφαρμογή υποδομών», δήλωσε ο Jonathan Schwartz, President και COO της Sun. «Όλοι οι πελάτες μας αναπτύσσουν εφαρμογές για το Διαδίκτυο και αναζητούν μια λύση, προκειμένου να ανταποκριθούν στην ανάγκη χρήσης βαρέων αδειών και πολύπλοκων διαδικασιών ολοκλήρωσης συστημάτων. Με την ανακοίνωση της πρόθεσης μας να παρέχουμε στους developers το σύνολο των εργαλείων λογισμικού που διαθέτουμε, ο κάθε developer έχει πλέον πρόσβαση στην καλύτερη πλατφόρμα που είναι διαθέσιμη για το Διαδικτύο».

Τι περιλαμβάνεται στο νέο Λειτουργικό Περιβάλλον Solaris:

- Η βραβευμένη έκδοση 10 του Λειτουργικού Συστήματος Solaris για ανοικτές πλατφόρμες, με ενσωματωμένη την προσφάτως ανακοινωθείσα βάση δεδομένων PostgreSQL.

- Το σύνολο της πλατφόρμας Λογισμικού Υποδομής Sun Java Enterprise, το οποίο περιλαμβάνει το πλήρες πακέτο δυνατοτήτων (Identity Management, Business Integration, Communications, Application Platform, Availability and Web Infrastructure Suites).

- Το λογισμικό διαχείρισης N1, με το σύνολο δυνατοτήτων του (Sun N1(TM) System Manager, το σύστημα Sun N1 για παροχή υπηρεσιών και το Sun N1 Grid Engine, για την διαχείριση δικτύων Grid)

- Όλα τα εργαλεία που απαιτούνται για ανάπτυξη λογισμικού σε C, C++ και Java, συμπεριλαμβανομένου του Sun Studio 11, του Sun Java Studio Enterprise 8 και του Sun Java Studio Creator.

- Το λογισμικό των τερματικών Sun(TM)Ray

- Το λογισμικό της Sun «Secure Global Desktop»

- Το λογισμικό για το κέντρο διαχείρισης της Sun

Η Sun σας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσετε την δοκιμασμένη και ολοκληρωμένη πλατφόρμα λογισμικού, που διαθέτει, χωρίς κόστος και χωρίς κίνδυνο. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα, που συνδυάζει νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το πρωτοποριακό - σε παγκόσμιο επίπεδο- σύστημα της εταιρείας για Identity Management, δυνατότητες ενοποίησης με την αξιοποίηση SOA (Service-Oriented Architecture), καθώς και σύνθετα προϊόντα που προέκυψαν από την πρόσφατη απόκτηση της εταιρείας SeeBeyond, και της πρόσφατα εξαγορασθείσας εταιρείας Tarantella, το λογισμικό της οποίας εξειδικεύεται στην ασφαλή διαχείριση συστημάτων, από απομακρυσμένα σημεία.

Επίσης, η Sun αναπτύσσει έναν μεγάλο αριθμό νέων συμπληρωματικών υπηρεσιών, όπως εκπαίδευση των developers σε πολύπλοκα συστήματα απομακρυσμένης διαχείρισης υπηρεσιών και αυτοματοποίησης διαδικασιών, που προς το παρόν γίνονται μόνο με επιτόπια πρόσβαση. Η νέες υπηρεσίες υποστήριξης πελατών της Sun (Customer Network Services) παρέχουν σε διαχειριστές και developers αυτοματοποιημένη υποστήριξη σε τομείς όπως η διαχείριση επιχειρησιακών λειτουργιών, παρέχοντας patches, αναβαθμίσεις και αναθεωρήσεις λογισμικού, χωρίς τα υψηλά κόστη, που συνήθως απαιτούνται για την παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών.

Η Sun επιβεβαιώνει την δέσμευση της στις πλατφόρμες ανοικτού λογισμικού με τη χρήση, στο σύνολο των λύσεων της, ενός μοντέλου αδειοδότησης που ακολουθεί τις βέλτιστες στην αγορά πρακτικές, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι πελάτες της θα έχουν εύκολη και ευρεία πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα των εφαρμογών της. Τα περισσότερο δομικά στοιχεία των ολοκληρωμένων λύσεων της εταιρείας ήδη είναι διαθέσιμα ως εφαρμογές ανοικτού λογισμικού. Στα προϊόντα αυτά περιλαμβάνονται το λειτουργικό σύστημα Solaris, ο Sun Java System Application Server, τα εργαλεία NetBeans και πολλές πλατφόρμες υπηρεσιών, όπως π.χ. πλατφόρμες για single sign-on και εφαρμογές για διασύνδεση πολλαπλών, ανεξάρτητων εφαρμογών. Πρόκειται για μια τάση στην οποία η Sun συνεχίζει να πρωτοπορεί. Για ελεύθερο download, μπορείτε να επισκεφτείτε το Διαδίκτυο στη σελίδα: www.sun.com/solaris


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top