Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Σε αναζήτηση του επόμενου Bill Gates!

Ειδήσεις - 11/01/2006

Η Microsoft και η BT θα κάνουν πράξη αυτή την εβδομάδα τη δέσμευσή τους για την υποστήριξη της επόμενης γενιάς καινοτόμων επιστημόνων και επιχειρηματιών. Οι δυο εταιρίες οργανώνουν ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για να βοηθήσει ομάδες φοιτητών από όλο τον κόσμο που ασχολούνται με το σχεδιασμό λογισμικού να αναπτύξουν τις τεχνολογίες αιχμής του μέλλοντος.

Έξι ομάδες νέων προγραμματιστών – από την Ελλάδα, τη Βρετανία, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, τη Σερβία/Μαυροβούνιο και τη Σλοβενία – θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft (Microsoft Innovation Centre), στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στη Βρετανία, για ένα σεμινάριο διάρκειας δύο εβδομάδων με θέμα την «Επιτάχυνση της Καινοτομίας» (Innovation Accelerator). Το σεμινάριο οργανώνεται από τη Microsoft και την BT, με την υποστήριξη της Ubiquity Software.

Οι ομάδες που επιλέχθηκαν για συμμετοχή ήταν εκείνες που είχαν παρουσία στον παγκόσμιο τελικό του Microsoft Imagine Cup 2005, του μεγαλύτερου τεχνολογικού διαγωνισμού για φοιτητές στον κόσμο. Στον τελικό του διαγωνισμού, στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, έλαβαν μέρος νέοι προγραμματιστές απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι διαγωνίστηκαν με τις πρωτοποριακές εφαρμογές τους για τον πολυπόθητο τίτλο στην κατηγορία σχεδίασης λογισμικού. Οι λύσεις τους βασίστηκαν στο θέμα του διαγωνισμού, «Φανταστείτε ένα κόσμο όπου η τεχνολογία καταργεί τα σύνορα ανάμεσά μας», και περιλάμβαναν ποικίλες προτάσεις, όπως ένα ψηφιακό περιβραχιόνιο που μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα (ελληνική συμμετοχή), ένα εικονικό στούντιο ήχου και ένα διαδραστικό τουριστικό οδηγό. Η ελληνική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου εξασφάλισε μια κορυφαία διάκριση, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση διεθνώς.

Κατά τη διάρκεια του εντατικού αυτού σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν επαγγελματικές συμβουλές σε τεχνικά και επιχειρηματικά θέματα από ειδικούς των εταιριών–χορηγών, προκειμένου να μπορέσουν να εξελίξουν τις εφαρμογές λογισμικού που ανέπτυξαν για το Imagine Cup σε καινοτόμες και εμπορικά βιώσιμες τεχνολογικές λύσεις.

O κ. Πάνος Θεοδοσόπουλος, Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, δήλωσε: «Η Microsoft, σε συνεργασία με την BT, συνεχίζει να στηρίζει τη νεανική εφευρετικότητα και επιχειρηματικότητα. Βρισκόμαστε κοντά στους νέους που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του Imagine Cup 2005, θεωρώντας ότι οι εργασίες τους έχουν μεγάλες πιθανότητες να εξελιχθούν από πειραματικά έργα σε πραγματικά εργαλεία καινοτομίας, τα οποία θα διευκολύνουν τη ζωή των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την ελληνική ομάδα, η οποία συγκαταλέγεται πλέον στους καλύτερους νέους σχεδιαστές ανάπτυξης λογισμικού παγκοσμίως. Συμμετέχοντας στο σεμινάριο αυτό, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη, που ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία».

Ο κ. Matthew Bishop, Senior Director του UK Developer Platform Evangelism Group (DPE) της Microsoft, δήλωσε: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιτάχυνσης της Καινοτομίας» (Innovation Accelerator) είναι σχεδιασμένο για να παρακινήσει μερικούς από τους πιο ευφυείς και καλύτερους νέους προγραμματιστές του κόσμου να δημιουργήσουν τις εφαρμογές τεχνολογίας και επικοινωνιών του μέλλοντος. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μας προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία να βοηθήσουμε τους νέους δημιουργούς και εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν το δυναμικό τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας και του δικτύου μας, ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθειά τους να προτείνουν καινοτόμες λύσεις σε ουσιαστικά προβλήματα».

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι ακόλουθες:

SOLVENT SD, ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Μέλη της ομάδας

Andre Furtado (Recife), Gustavo Andrade (Recife), Igor Gatis (Recife), Leonardo Sobral (Recife)

Πανεπιστήμιο

Universidade Federal de Pernambuco

Περιγραφή έργου

Ο Solvent SD είναι ένας οδηγός προορισμών καθώς και ένα εργαλείο οργάνωσης διακοπών στο οποίο οι τουρίστες μπορούν να έχουν πρόσβαση, με τη χρήση μίας φορητής συσκευής.

SIGN2TALK, ΕΛΛΑΔΑ

Μέλη της ομάδας

Αναστάσιος Βαλσαμίδης (Θεσσαλονίκη), Αικατερίνη Δικαίου (Θεσσαλονίκη), Βασιλική Κοσμίδου (Θεσσαλονίκη), Φανή Τζήμα (Θεσσαλονίκη)

Υπεύθυνος Ομάδας Επίκουρος Καθηγητής Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης

Πανεπιστήμιο

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (AUTH), Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Περιγραφή έργου

Το Sign2Talk είναι μια συσκευή που επιτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία ανάμεσα σε άτομα με προβλήματα ακοής και άτομα χωρίς προβλήματα. Λειτουργεί με τη μετάφραση του American Sign Language (ASL) σε λόγο και αντιστρόφως, χρησιμοποιώντας ένα ασύρματο περιβραχιόνιο, φτιαγμένο ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

ΟΜΑΔΑ OMNIMUSIC, ΡΩΣΙΑ

Μέλη της ομάδας

Stanislav Vonog (Konotop, Ukraine), Nikolay Surin (Volgograd), Alexander Popov (Moscow), Ruslan Gilfanov (Kazan)

Πανεπιστήμιο

Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας και

Κρατικό Πανεπιστήμιο Lomonosov της Μόσχας

Περιγραφή έργου

Η Omnimusic είναι μία λύση που επιτρέπει σε μουσικούς να συνεργαστούν μέσω του Διαδικτύου σε ένα εικονικό στούντιο για ζωντανή πρακτική εξάσκηση και ζωντανές παρουσιάσεις.

THE INSOMNIACS, Σερβία και Μαυροβούνιο

Μέλη της ομάδας

Miloš Blagojevic (Mladenovac), Kostandin Dimitrijevic (Požarevac)

Πανεπιστήμιο

University of Belgrade

Περιγραφή έργου

Οι Insomniacs δημιούργησαν το σύστημα “Just A Droρ Away” για να βοηθήσουν το ιατρικό προσωπικό και τις τοπικές κοινότητες που το υποστηρίζουν να αντιμετωπίσουν τα ατυχήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΟΜΑΔΑ ETHNOCON, ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Μέλη της ομάδας

Tadej Gregorcic (Maribor), Simon Juric (Maribor), Boris Krivonog (Crna na Koroškem) and Miha Lesjak (Crna na Koroškem)

Πανεπιστήμιο

University of Maribor

Περιγραφή έργου

Η εφαρμογή Ethnocon προσφέρει στους χρήστες μία ποικιλία συσκευών δικτύου με υπηρεσία διάσκεψης, που ενσωματώνει φωνή, IM, video καθώς και υπηρεσίες μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο.

ΟΜΑΔΑ BIT SHIFTERS, Μεγάλη Βρετανία

Μέλη της ομάδας

Adrian Collier (Reading), Andrew Webber (London) και Joseph Wardell (Reading)

Πανεπιστήμιο

University of Bournemouth, City University, University of Wales, Aberystwyth

Περιγραφή έργου

Οι Bit Shifters δημιούργησαν το OneReach, μία online υπηρεσία που επιτρέπει στους φοιτητές που επισκέπτονται το εξωτερικό για να δουλέψουν, να μείνουν σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

- Τα Κέντρα Καινοτομίας της Microsoft προσφέρουν στους πελάτες και συνεργάτες της εταιρίας ένα πλήρες σύνολο προγραμμάτων και υπηρεσιών. Στόχος των κέντρων είναι να προάγουν την καινοτομία και την ανάπτυξη των τοπικών αγορών λογισμικού. Στα κέντρα, δίνεται έμφαση στο σχεδιασμό, στην έρευνα και στην ανάπτυξη λύσεων λογισμικού, με ένα οικοσύστημα που αποτελείται από συνεργάτες από τον κλάδο, τον ακαδημαϊκό χώρο και το δημόσιο τομέα.

Το δίκτυο των περισσότερων από 90 κέντρων παρέχει σε φοιτητές, επαγγελματίες δημιουργούς λογισμικού, αρχιτέκτονες λογισμικού, στελέχη Πληροφορικής και ερευνητές, πρόσβαση σε εγκαταστάσεις, συμβούλους και πόρους σε όλο τον κόσμο. Το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στη Βρετανία συστεγάζεται με το υπάρχον Κέντρο Τεχνολογίας της Microsoft (Microsoft Technology Centre), όπου προσφέρονται ήδη διάφορες υπηρεσίες στους εταιρικούς πελάτες της Microsoft.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Κέντρα Καινοτομίας είναι διαθέσιμες στις διευθύνσεις: http://www.microsoft.com/mscorp/innovation/centers/ και http://www.microsoft.com/presspass/press/2005/dec05/1205GLFAsiaInnovationCtrsPR.mspx

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Κέντρα Τεχνολογίας είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση : http://www.microsoft.com/mtc

- Η BT είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές λύσεων επικοινωνίας στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Οι κύριες δραστηριότητές της περιλαμβάνουν υπηρεσίες πληροφορικής και δικτύωσης, τοπικές, εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών καθώς και υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες για ευρυζωνικές συνδέσεις και Internet. H BT αποτελείται από τρεις βασικούς επιχειρηματικούς τομείς:

- BT Retail, που παρέχει υπηρεσίες και λύσεις σταθερής και ασύρματης επικοινωνίας καθώς και υπηρεσίες Πληροφορικής και Δικτύωσης σε περισσότερες από 20 εκατομμύρια επιχειρήσεις και χρήστες στη Βρετανία. Είναι επίσης από τους μεγαλύτερους προμηθευτές υπηρεσιών Internet στη Βρετανία.

- BT Wholesale, που παρέχει υπηρεσίες και λύσεις δικτύου σε περισσότερους από 600 προμηθευτές σταθερής και ασύρματης επικοινωνίας και προμηθευτές υπηρεσιών μέσα στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ευρυζωνικών, ιδιωτικών κυκλωμάτων.

- BT Global Services, που παρέχει υπηρεσίες πληροφορικής και δικτύωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες πολυεθνικών οργανισμών με ευρωπαϊκές δραστηριότητες. Η BT Global Services δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 130 χώρες και προσφέρει επίσης υπηρεσίες σε προμηθευτές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.bt.com/about

Η Ubiquity Software Corporation plc αναπτύσσει και διαθέτει λογισμικό επικοινωνιών βασισμένο στο πρωτόκολλο SIP σε προμηθευτές υπηρεσιών, ISVs και OEMs σε όλο τον κόσμο και είναι εισηγμένη στην Alternative Investment Market του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου,. Ο βραβευμένος SIP Application Server (SIP A/S) είναι μία πλατφόρμα ανάπτυξης υπηρεσιών σε επίπεδο προμηθευτή καθώς και ένα περιβάλλον δημιουργίας εφαρμογών βάσει προτύπων, με δυνατότητα προγραμματισμού (ACE), το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να αναπτύξουν υπηρεσίες επικοινωνιών της επόμενης γενιάς. Η Ubiquity βοηθάει τους πελάτες να επιταχύνουν τη δημιουργία εφαρμογών βασισμένων σε SIP μέσω του τμήματος Professional Services Organization. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο Cardiff, ενώ διαθέτει γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά και αντιπροσωπείες στην Ιαπωνία και στην Κίνα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.ubiquitysoftware.com ή στο email info@ubiquitysoftware.com.

- Το Imagine Cup υποστηρίζεται από τη Microsoft και είναι ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός τεχνολογίας για φοιτητές. Αποτελεί μια ευκαιρία για κορυφαίους νέους επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο, να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να επιλύσουν κάποια από τα πιο δυσεπίλυτα προβλήματα που απασχολούν τον πλανήτη. Οι διαγωνιζόμενοι για το Imagine Cup έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τις ιδέες τους, να προβούν σε ουσιαστικές επαφές και να δημιουργήσουν φιλίες σε όλο τον κόσμο. Το Imagine Cup ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, ενώ έχουν ήδη συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 20.000 φοιτητές προερχόμενοι από 90 και πλέον χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.imaginecup.com


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top