Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η Kodak κερδίζει 3 Διεθνή Βραβεία Σχεδιασμού

Τεχνολογία » Gadgets » Digital Camera - 16/03/2006

Οι ψηφιακές μηχανές της KODAK, EASYSHARE-ONE, EASYSHARE V570 και η EASYSHARE P880 λαμβάνουν διάκριση για την εξαιρετική ποιότητα σχεδίασης!

Η Eastman Kodak Company αναγνωρίστηκε από ένα διεθνές πάνελ ειδικών στο σχεδιασμό για τις πρωτοποριακές σχεδιαστικές της ικανότητες. Τρία καινοτόμα KODAK EASYSHARE ψηφιακά προϊόντα, η KODAK EASYSHARE-ONE, η EASYSHARE V570 και η EASYSHARE P880 ψηφιακές μηχανές επιλέχθηκαν πρόσφατα για να λάβουν το κορυφαίο Βραβείο κύρους, red dot Award 2006 Προϊοντικού Σχεδιασμού.

Το Βραβείο Σχεδιασμού red dot κατατάσσεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους διαγωνισμούς βραβείων παγκοσμίως, και προσελκύει σε ετήσια βάση πάνω από 2.000 αιτήσεις προϊόντων από περισσότερες από 41 χώρες. Μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός από τις χώρες αυτές λαμβάνει το πολυπόθητο βραβείο red dot , το οποίο θεωρείται σε Ευρώπη και Ασία ως διεθνής καταξίωση ποιότητας για απαράμιλλο σχεδιασμό.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις ενότητες: α) σχεδιασμό προϊόντος, β) επικοινωνιακή στρατηγική προϊόντος και γ) σχεδιασμό concept. Τα προϊόντα που διακρίνονται προέρχονται από διάφορες κατηγορίες, από ευρείας κατανάλωσης ηλεκτρονικές συσκευές έως αυτοκίνητα.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος της Design Zentrum Nordrhein Westfalen, καθηγητής Dr. Peter Zec: «Ερχόμενοι αντιμέτωποι με έναν μεγάλο αριθμό προϊόντων υψηλής ποιότητας, η ομάδα των ειδικών μας είδε φέτος τη διαδικασία επιλογής των νικητών σα μία ενδιαφέρουσα πρόκληση», και ο κ. Anja Sell, υπεύθυνος διαχείρισης του project αυτού, συμπληρώνει: «Ήταν δύσκολο να δοθούν διακρίσεις μόνο στις καλύτερες και πιο πρωτοποριακές αιτήσεις προϊόντων».

Η κάθε μία από τις τρεις ψηφιακές μηχανές της Kodak, παρουσιάζει ξεχωριστά χαρακτηριστικά και καινοτομίες στην ψηφιακή τεχνολογία και τον σχεδιασμό:

 Η EASYSHARE-ONE είναι η μοναδική ψηφιακή μηχανή στον κόσμο από την οποία οι άνθρωποι μπορούν να στείλουν φωτογραφίες με e-mail και να δουν on line ολόκληρα photo albums χωρίς κομπιούτερ.

 Η EASYSHARE V570 είναι η πρώτη dual-lens ψηφιακή μηχανή παγκοσμίως που περιλαμβάνει ευρυγώνιους φακούς για πανοραμική λήψη (ultra-wide angle lens) και φακούς με οπτικό zoom, σε ένα μικροσκοπικό κορμό με πάχος μόλις 2,5 εκατοστά.

 Η EASYSHARE P880 ψηφιακή μηχανή των 8-megapixel επεκτείνει τα όρια της απλότητας χειρισμού των μηχανών Kodak για να ευχαριστήσει τους φωτογράφους παρέχοντας μία νέα και ελκυστικότερη εναλλακτική απέναντι στις πιο ακριβές και ογκώδεις dSLRs.

Παλαιότερα, τα προϊόντα που έχουν αναγνωριστεί με το βραβείο red dot είναι το φορητό Apple iPod music player, το αυτοκίνητο Audi A6 και το μουσικό σύστημα Bose Wave.

Ο Διευθυντής Εταιρικού Σχεδιασμού & Χρηστικότητας της Kodak, κ. Paul W. Porter, δήλωσε σχετικά: «H αναγνώριση αυτή από τη διεθνή κοινότητα design, ικανοποιεί τις προσπάθειές μας για κατασκευή ψηφιακών μηχανών με υψηλές επιδόσεις και εξαιρετικό στυλ. Και τα τρία προϊόντα της Kodak κέρδισαν από μία διάκριση που αναγνωρίζει αδιαμφισβήτητα τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη της KODAK, ενώ παράλληλα αντανακλά τα υψηλά standards ποιότητας της εταιρείας».

Τα βραβεία πρόκειται να παρουσιαστούν από την red dot σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου στο Essen Aalto Theater, στη Γερμανία.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top