Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

INTEL και Μicrosoft ανακοινώνουν τα σχέδια τους σχετικά με το virtualization

Τεχνολογία - 16/03/2006

Η Intel Corporation και η Microsoft Corporation ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια του Intel Developer Forum τα σχέδια τους να συνδέσουν τις τεχνολογίες διαχείρισης δικτύων υπολογιστών και να συνεργαστούν για να προάγουν την πολλά υποσχόμενη τεχνολογία εικονικοποίησης (virtualisation), η οποία θα προσφέρει στις επιχειρήσεις νέες ικανότητες και νέες δυνατότητες μείωσης κόστους.

Σε μια προσπάθεια να φέρει για πρώτη φορά τα μοναδικά οφέλη στη διαχείριση συστήματος στον εκτεταμένο αριθμό χρηστών του Microsoft® Systems Management Server 2003 (SMS), η Intel σχεδιάζει να συνδέσει τη νέα τεχνολογία Ιntel® Active Management Technology (Intel® AMT) με το Microsoft SMS, ενισχύοντας σημαντικά την δυνατότητα των πελατών να προστατεύσουν καλύτερα τους υπολογιστές τους από ιούς και βοηθώντας τους να διατηρήσουν τα κόστη συντήρησης σε χαμηλά επίπεδα.

Η Intel και η Microsoft ένωσαν τις δυνάμεις τους και για να επεκτείνουν την τεχνολογία Intel® Virtualization Technology (Intel® VT) ώστε να μπορεί να υποστηρίζει την απεικόνιση Ι/Ο συσκευών για εικονικές μηχανές σε servers με μια νέα προδιαγραφή, η οποία ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα και ονομάζεται ‘Intel Virtualization for Directed I/O’ (Intel VT-d). Μέρος της οικογένειας τεχνολογιών Intel VT, η τεχνολογία Intel VT-d συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση της αξιοπιστίας, της ευελιξίας και της απόδοσης των συσκευών Ι/Ο σε ένα εικονικοποιημένο περιβάλλον. Η Microsoft έχει συνεργαστεί με την Intel στην ανάπτυξη του χαρακτηριστικού αυτού ώστε να παρέχει εξασφαλισμένα τη βέλτιστη δυνατή λειτουργικότητα στους χρήστες.

«Η τεχνολογία Intel® AMT και το Microsoft® SMS θα διευκολύνουν σημαντικά όλους όσους διαχειρίζονται δίκτυα υπολογιστών και αγωνίζονται να ελέγξουν αποτελεσματικά τα κρούσματα ιών, να παρακολουθήσουν τους δικτυακούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να χειριστούν προβλήματα χωρίς να επηρεάζουν την παραγωγικότητα των χρηστών,» σχολίασε ο κ. Pat Gelsinger, Senior Vice President της Intel και General Manager του Digital Enterprise Group. «Επιπλέον, ο συνδυασμός της εικονικοποίησης του hardware στην τεχνολογία Intel VT-d με τα λειτουργικά συστήματα, τα διαχειριστικά εργαλεία και την τεχνολογία Windows® hypervisor της Microsoft υπόσχεται πραγματικά ασύγκριτες δυνατότητες και απόδοση».

«Η Microsoft είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που οι πελάτες που χρησιμοποιούν το SMS 2003, συμπεριλαμβανομένου του SMS 2003 R2 που ανακοινώθηκε πρόσφατα, μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες που παρέχονται από την τεχνολογία Intel AMT και την Πλατφόρμα Professional Business Platform της Intel μέσω του πρόσθετου λογισμικού της Intel για το SMS», επεσήμανε ο κ. Bob Muglia, Senior Vice President του Τομέα Server & Tools Business της Microsoft. «Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται καλύτερα τα περιβάλλοντα και τις υποδομές του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους, περιορίζοντας πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα. Η Microsoft αυξάνει επίσης τις επενδύσεις της στην οικογένεια προϊόντων Microsoft Systems Center για να πετύχει βελτιστοποίηση των πόρων και σωστή διαχείριση του κύκλου ζωής των εικονικών μηχανών, με στόχο οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν τα φυσικά και εικονικοποιημένα περιβάλλοντα μέσω ενός μοναδικού σετ εργαλείων.»

Η Διαθεσιμότητα των Μοναδικών Διαχειριστικών Ικανοτήτων Διευρύνεται Σημαντικά

Η Intel έχει εργαστεί με την Microsoft για να κάνουν την τεχνολογία Intel AMT συμβατή με τη λύση διαχείρισης αλλαγών και ρυθμίσεων του Microsoft SMS, μέσα από ένα πρόσθετο λογισμικό το οποίο έχει αναπτύξει η Intel. Το Microsoft SMS 2003 βοηθά να απλοποιηθεί η διαχείριση ενός δικτύου υπολογιστών, παρέχοντας στους υπευθύνους ΙΤ τα εργαλεία για να διευκολύνουν την υλοποίηση εφαρμογών και ενημερώσεων λογισμικού, να διαχειριστούν τα ψηφιακά τους στοιχεία και να ασφαλίσουν τα τρωτά τους σημεία. Ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι ΙΤ θα μπορούν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε στρατηγικά έργα και λιγότερο σε εργασίες ρουτίνας.

Η τεχνολογία Intel AMT επιτρέπει στους υπευθύνους δικτύου να εκτελέσουν για πρώτη φορά αυτές και άλλες λειτουργίες για όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στα δίκτυά τους και είναι εξοπλισμένοι με την τεχνολογία Intel AMT, ακόμα και όταν οι υπολογιστές είναι κλειστοί ή όταν έχουν πρόβλημα στον σκληρό ή στο λειτουργικό σύστημα. Μέχρι τώρα, οι υπεύθυνοι δικτύου μπορούσαν να εκτελέσουν απομακρυσμένα αναβαθμίσεις σχετικά με την ασφάλεια και διαδικασίες συντήρησης, μόνο όταν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ήταν ανοιχτοί, ενώ συχνά χρειαζόταν η ενεργός συμμετοχή των χρηστών.

Επιπλέον, εξασφαλίζεται η απαγόρευση πρόσβασης στην τεχνολογία Intel AMT από τους χρήστες, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο την πρόκληση προβλημάτων στο λογισμικό διαχείρισης. Ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι δικτύου μπορούν να παρακολουθούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο δίκτυο που είναι εξοπλισμένοι με την τεχνολογία ΑΜΤ της Ιntel και να καταγράφουν τις εκδόσεις λογισμικού που διαθέτει ο καθένας από αυτούς.

Οι υφιστάμενοι χρήστες του Microsoft SMS 2003 θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων που θα εφαρμόσουν τις νέες δυνατότητες που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, ενημερώνοντας τα συστήματά τους για να συνεργάζονται με την επερχόμενη πλατφόρμα Professional Business Platform της Intel με κωδικό όνομα Averill, η οποία θα είναι εγκατεστημένη στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά. Η πλατφόρμα Professional Business Platform της Intel συνδυάζει ό,τι πιο καινούργιο υπάρχει σε τεχνολογίες μικροεπεξεργαστών, chipset, επικοινωνιών και λογισμικού, ούτως ώστε να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες των επιχειρήσεων στο σύνολό τους.

Βελτιωμένη Αξιοπιστία, Ευελιξία και Απόδοση για Εικονική Χρήση Υπολογιστών

Η Intel δημοσίευσε, επίσης, την προδιαγραφή για την τεχνολογία Intel VT-d, η οποία συμπληρώνει το έργο που έχει γίνει στην ομάδα εργασίας PCI SIG I/O Virtualization Work Group. Η τεχνολογία VT-d της Intel βελτιώνει σημαντικά την απόδοση και την ευρωστία της μετακίνησης δεδομένων σε εικονικοποιημένα περιβάλλοντα.

«Η Microsoft συνεργάζεται με την Intel στο σχεδιασμό και την προδιαγραφή της VT-d», σχολίασε ο κ. Muglia. «Η τεχνολογία VT-d της Intel παρέχει ακόμα μια κρίσιμη βάση hardware για την εικονικοποιημένη αρχιτεκτονική των Windows. Η τεχνολογία VT-d της Intel σε συνδυασμό με τις μελλοντικές εκδόσεις του Windows hypervisor θα προσφέρει στους πελάτες αυξημένες δυνατότητες διαβαθμίσεων και υψηλότερη απόδοση Ι/Ο, επιτρέποντας την απευθείας ανάθεση συσκευών σε εικονικές μηχανές.»

Η εικονικοποίηση επιτρέπει σε έναν υπολογιστή να λειτουργήσει σαν να ήταν πολλοί, με τον καθένα να διαθέτει το δικό του λειτουργικό σύστημα σε ξεχωριστό περιβάλλον. Η τεχνολογία VT-d της Intel βοηθά την υποστήριξη της εικονικοποίησης μέσα στο chip, επιταχύνοντας την ανάπτυξη καινοτομιών από την αγορά και ενισχύοντας την ικανότητα διαχείρισης, την ευκολία χρήσης και την ασφάλεια σε πλατφόρμες server και client. Η τεχνολογία VT-d της Intel θα έχει την υποστήριξη της πλατφόρμας Windows με το Virtual Server 2005 R2 service pack 1, της οποίας η έκδοση beta αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες 90 ημέρες. Με το service pack, οι πελάτες της Microsoft θα έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα διαλειτουργίας, ενισχυμένη απομόνωση, ώστε σε περίπτωση προβλήματος σε ένα εικονικό μηχάνημα να μην επηρεαστούν τα υπόλοιπα που βρίσκονται στο ίδιο σύστημα, καθώς και βελτιωμένη απόδοση για λειτουργικά συστήματα που δεν είναι Windows. Το service pack παρέχει επίσης στους υφιστάμενους πελάτες του Microsoft Virtual Server ένα σημαντικό μέσο μετάβασης στον Windows hypervisor, ο οποίος θα κυκλοφορήσει με την επόμενη έκδοση του Windows Server™ με κωδικό όνομα «Longhorn».

- Το IDF είναι ένα πρόγραμμα επικοινωνιών και πληροφορικής που θέτει τα πρότυπα του σχεδιασμού, του προγραμματισμού και των λύσεων που βασίζονται στην αρχιτεκτονική της Intel. To IDF, το οποίο ξεκίνησε το 1997 στο Σαν Φρανσίσκο με αρχική συμμετοχή 200 προγραμματιστών, αποτελεί ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο, παγκόσμιο πρόγραμμα που παρακολουθούν κάθε χρόνο περισσότεροι από 25.000 ειδικοί στον τομέα της τεχνολογίας. Το IDF βοηθά τους βασικούς παίκτες της αγοράς να επεκτείνουν τις γνώσεις τους γύρω από τις καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής, να κερδίσουν σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών λύσεων τους, καθώς και να δημιουργήσουν ισχυρές διασυνδέσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.intel.com/idf


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top