Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Πρώτος χαμηλής τάσης επεξεργαστή διπλού πυρήνα Ιntel Χeon

Τεχνολογία » Hardware - 20/03/2006

Η Intel Corporation προσφέρει στους κατασκευαστές εξοπλισμού servers, αποθήκευσης και τηλεπικοινωνιών ένα νέο συστατικό που επιτρέπει την αύξηση της απόδοσης των υπολογιστών που λειτουργούν σε περιβάλλοντα με περιορισμένη χωρητικότητα και ισχύ. Πρόκειται για τον πρώτο χαμηλής τάσης επεξεργαστή Intel® Xeon®, ο οποίος συνδυάζει την τεχνολογία διπλού πυρήνα με τις πρωτοποριακές για την αγορά δυνατότητες διαχείρισης ισχύος της Intel, συμβάλλοντας σημαντικά στο να αυξηθεί η σχέση τιμής/ απόδοσης της κατανάλωσης ενέργειας μέσω της επίτευξης αναβαθμισμένης απόδοσης ανά βατ έως και δύο με τέσσερις φορές περισσότερο σε σχέση με τους προηγούμενους επεξεργαστές και τις πλατφόρμες Intel Xeon**.

Η ιστορική ανάγκη για απόδοση του υπολογιστή έχει εξελιχθεί σε μια ανάγκη για απόδοση με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, ούτως ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες και διευρυμένες απαιτήσεις των χρηστών –είτε αυτό αφορά σε μικρές συσκευές και άρα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερους λογαριασμούς ψύξης, είτε σε καλύτερη σχέση τιμής/ απόδοσης ανά βατ. Η απόδοση με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας επιτρέπει στους κατασκευαστές εξοπλισμού να εξισορροπήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες του επεξεργαστή με τους αναγκαστικούς περιορισμούς σε ισχύ και χώρο, ώστε να βοηθήσουν να καλυφθούν επάξια οι ανάγκες αυτές. Η Intel οδηγεί και πάλι την αγορά στις αρχιτεκτονικές διπλού πυρήνα, μέσω ενός συνδυασμού καινοτομιών πυριτίου, αρχιτεκτονικής, πλατφόρμας και λογισμικού και με στόχο την επίτευξη νέων επιπέδων απόδοσης, ικανοτήτων και εξοικονόμησης ενέργειας.

Με συνολική ισχύ (TDP) στα 31 βατ, ο νέος επεξεργαστής χαμηλής τάσης Dual-Core Intel Xeon είναι ιδανικός για υλοποιήσεις που απαιτούν έντονη ισχύ υπολογιστή και εξοικονόμηση ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των single-height (1U) chassis και blade servers, των λύσεων SAN και NAS και του εξοπλισμού δικτυακής υποδομής. Ο νέος επεξεργαστής είναι ασυναγώνιστος στη διαχείριση απαιτητικών πολυνηματικών (multi-threaded) και multi-tasking εφαρμογών, όπως οι απαιτητικές εργασίες υπολογιστή υψηλής απόδοσης και οι πολύπλοκες εφαρμογές που σχετίζονται με οικονομικές υπηρεσίες.

«Οι βελτιωμένες επιδόσεις του επεξεργαστή χαμηλής τάσης Dual-Core Intel Xeon σε απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας, σε συνδυασμό με το σχεδιασμό για ενισχυμένη απόδοση σε ισχύ και ψύξη του κορυφαίου BladeCenter* της IBM, προσφέρουν μια κορυφαία λύση σε επίπεδο απόδοσης ανά βατ,» σχολίασε ο κ. Doug Balog, Vice President & Business Line Executive του IBM BladeCenter. «Το νέο IBM BladeCenter Ultra Low Power HS20 blade* αποτελεί ακλόνητο παράδειγμα των καινοτομιών που εισάγει στην αγορά η συνεργασία της Intel με τα προϊόντα blade της ΙΒΜ.»

Για να επιταχύνει το χρόνο διάθεσης των τεχνολογιών στην αγορά για τους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού και πρωτογενούς εξοπλισμού, η Intel προγραμματίζει επίσης να παρουσιάσει το συμβατό με την προδιαγραφή AdvancedTCA, Intel® NetStructure® MPCBL0040 Single Board Computer (SBC). Αυτός ο ισχυρός SBC διαθέτει δύο από τους νέους επεξεργαστές χαμηλής τάσης Xeon της Intel, οι οποίοι έχουν ουσιαστική απόδοση τεσσάρων πυρήνων υψηλής απόδοσης ανά SBC.

Με την αύξηση της απόδοσης του νέου επεξεργαστή διπλού πυρήνα, ο MPCBL0040 αναμένεται να εξυπηρετήσει πολύ περισσότερες συναλλαγές και συνδρομητές ανά σύστημα σε σύγκριση με προϊόντα της προηγούμενης γενιάς***, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του κόστους ανά συνδρομητή ή/ και ανά συναλλαγή, καθώς και του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας. Η ισχυρή αυτή επεξεργαστική δυνατότητα ως αποτέλεσμα της προδιαγραφής AdvancedTCA, είναι ιδανική για εφαρμογές όπου ο όγκος συναλλαγών και συνδρομητών αυξάνεται σημαντικά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όπως στις εφαρμογές IP Multimedia Services (IMS), Internet Protocol Television (IPTV), και Wireless Control Plane.

«Η HP βοηθά τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και εξοπλισμού να αξιοποιήσουν τις τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου, όπως την εξέλιξη προς ανοιχτά, αρθρωτά δίκτυα, τις συνδυαστικές και πλούσιες σε περιεχόμενο λύσεις και τις εύχρηστες συσκευές προσωπικής χρήσης,» επεσήμανε ο κ. Ananda Subbiah, Vice President, Worldwide Solutions, Network & Service Provider Business της HP. «Η απόδοση και η καινοτομία των δομικών στοιχείων (building blocks) AdvancedTCA της Intel, σε συνδυασμό με τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσφέρει η υποστήριξη της HP Advanced Open Telecom Platform, επιτρέπουν στους καταναλωτές να εξελίξουν τα δίκτυά τους με τον πιο στρατηγικό και οικονομικό τρόπο.»

Η Intel σχεδιάζει επίσης να προσφέρει μια λύση για blade servers βασισμένη σε έως και δύο νέους επεξεργαστές Dual-Core Intel Xeon LV, ειδικά σχεδιασμένη για εξαιρετικά πυκνά και χαμηλής ισχύος περιβάλλοντα, όπου η πυκνότητα περιορίζεται από τις δυνατότητες σε ισχύ και ψύξη. Ο Intel® Server Compute Blade SBXD62 θα επιτρέψει στους ΟΕΜ και στους μεταπωλητές να προσφέρουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι πελάτες τους μια πλατφόρμα blade server που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του λειτουργικού κόστους, καθώς και την επέκταση των υποδομών πληροφορικής μέσω της βελτίωσης της σχέση τιμής/ απόδοσης ανά βατ, της αυξημένης λειτουργικής αποτελεσματικότητας, της ευελιξίας υλοποίησης και της απλοποιημένης διαχείρισης.

Οι επεξεργαστές Dual-Core Intel Xeon LV 2.0 GHz και 1.66 GHz διατίθενται από την Intel στα $423 και $209 αντίστοιχα ανά μονάδα, για ποσότητες των 1000 τεμαχίων. Ο Intel NetStructure MPCBL0040 Single Board Computer αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο με αρχική τιμή από την Intel στα $945 ανά τεμάχιο (η τιμή δεν περιλαμβάνει επεξεργαστή, ψύκτρα -heat sink-, μνήμη ή σκληρό δίσκο).**** Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χαμηλής τάσης επεξεργαστές και πλατφόρμες Dual-Core Intel Xeon, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.intel.com/design/intarch/xeonlv2sbc .


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top