Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Στόχος της MICROSOFT οι κυβερνο-εγκληματίες

Ειδήσεις - 21/03/2006

Η Microsoft θα ξεκινήσει πάνω από 100 νομικές ενέργειες στην Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική, ενώνοντας τις προσπάθειες των αρμόδιων αρχών, των κυβερνήσεων και του κλάδου σε μία παγκόσμια μάχη κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα την τεχνολογία, η οποία φιλοξενήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες από τη EuroISPA (την Ευρωπαϊκή Ένωση Παρόχων Υπηρεσιών Internet - European Internet Services Providers Association) με την υποστήριξη της Interpol, ο Neil Holloway, Πρόεδρος της Microsoft Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής, παρουσίασε μια παγκόσμια καμπάνια με στόχο τους κυβερνο-εγκληματίες που κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις phishing. Η Microsoft Corporation ανακοίνωσε ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2006 θα έχει ξεκινήσει νομικές ενέργειες σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις στην Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική, κατά υπόπτων για τη διάπραξη ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Εκτιμάται ότι 53 από αυτές τις ενέργειες θα έχουν ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

«Το phishing αποτελεί έγκλημα. Υπονομεύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς το Internet και αποτελεί εμπόδιο στις προσπάθειες του κλάδου μας και των υπεύθυνων για τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής να προωθήσουν τη χρήση των καινοτόμων και πολύτιμων υπηρεσιών του Internet από τους πολίτες», δήλωσε ο Neil Holloway.

Οι νομικές αυτές ενέργειες συνδέονται με ένα ευρύτερο πρόγραμμα της Microsoft, την Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά του Phishing (Global Phising Enforcement Initiative- GPEI), η οποία αποσκοπεί στο συντονισμό και την επέκταση των προσπαθειών της εταιρείας εναντίον του phishing σε παγκόσμια κλίμακα, μέσω της προστασίας των καταναλωτών, της συνεργασίας με αρμόδιους φορείς και των νομικών ενεργειών. «Η παγκόσμια πρωτοβουλία της Microsoft κατά του phishing θα υλοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, τους διαφόρους κλάδους που αφορά και τις κυβερνήσεις, προκειμένου να ενημερώσουμε τους καταναλωτές, να φέρουμε τους εγκληματίες ενώπιον της δικαιοσύνης και να αναπτύξουμε τεχνολογικές λύσεις οι οποίες θα αντιμετωπίζουν την απειλή του phishing», δήλωσε ο κ. Holloway.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Bernhard Otupal, Crime Intelligence Officer στο Τμήμα Οικονομικού και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Interpol. «Η συνεργασία μεταξύ της Interpol και της Microsoft έχει τεράστια οφέλη για την αστυνομία στις χώρες-μέλη της Interpol, ιδιαίτερα ως προς την εκπαίδευση αξιωματικών στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις», δήλωσε ο κ. Otupal. «Η αύξηση των σχετικών γνώσεων, στην ανάπτυξη, για παράδειγμα, διαφορετικών servers και δικτύων βάσει προϊόντων της Microsoft, μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την έρευνα και τη συλλογή στοιχείων από τις αστυνομικές αρχές σε όλο τον κόσμο».

Ο Πρόεδρος της EuroISPA, Καθηγητής Michael Rotert, πρόσθεσε: «Το phishing αποτελεί απειλή για όλες τις προσπάθειες των ενδιαφερόμενων μερών του κλάδου να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα και την αποδοχή των online υπηρεσιών. Κατά συνέπεια, οι συνεργασίες που δημιουργούνται και ενισχύονται χάρη στις κοινές προσπάθειες που καταβάλλει ο κλάδος, οι δημιουργοί πολιτικής, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και οι καταναλωτές, είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική καταπολέμηση αυτής της απειλής. Ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα παρακινήσει περαιτέρω όλους τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να καταπολεμήσουν το phishing».

Οι πρώτες 53 νομικές ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας κατά του Phishing στην Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική αφορούν μεταξύ άλλων ύποπτους για phishing σε Τουρκία, Γαλλία, Ισπανία, Μαρόκο, Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Αίγυπτο και Σουηδία. Θα ακολουθήσουν τουλάχιστον 51 ακόμη περιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική κατά ατόμων που φέρονται να έχουν δημιουργήσει παραπλανητικές ιστοσελίδες προκειμένου να δελεάσουν ανθρώπους να ανακοινώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως email, κωδικούς, αριθμούς πιστωτικών καρτών ή πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών. Οι νομικές διαδικασίες θα περιλαμβάνουν επίσημες καταγγελίες, αγωγές και εξωδικαστικούς συμβιβασμούς κατά εγκληματιών οι οποίοι εμπλέκονται σε απάτες phishing.

Η παρουσίαση της πρωτοβουλίας αυτής είναι η πιο πρόσφατη ενέργεια στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της Microsoft για την αντιμετώπιση του phishing καθώς και άλλων μορφών ηλεκτρονικού εγκλήματος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και άλλους εκπροσώπους του κλάδου. Η Microsoft έχει ηγηθεί της προσπάθειας για το κλείσιμο 4.744 ιστοσελίδων phishing διεθνώς, ενώ μόνο στις ΗΠΑ πέρυσι υπέβαλε 117 αγωγές για υποθέσεις phishing. Επιπλέον, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογική άμυνα κατά της απειλής του phishing, όπως είναι το νέο Phishing Filter στον Internet Explorer 7. Το νέο φίλτρο κατά του phishing χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες πληροφορίες για τον εντοπισμό πιθανών online κινδύνων και την προειδοποίηση των χρηστών.

Στη σημερινή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στις Βρυξέλλες, την οποία οργάνωσαν από κοινού η EuroISPA και η Interpol, συμμετείχαν ο Neil Holloway από τη Microsoft Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής, o Bernhard Otupal από την Interpol, καθώς και ο Kurt Einzinger, Αντιπρόεδρος της EuroISPA. Ο Pat Cox, πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συντόνισε τις εργασίες της εκδήλωσης και παρουσίασε τη συνεργατική προσέγγιση της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας κατά του Phishing, για την αντιμετώπιση του phishing και της ηλεκτρονικής απάτης. Το πάνελ αξιολόγησε τις σύγχρονες πρωτοβουλίες κατά του phishing, συζήτησε τρόπους ένταξής τους στην ατζέντα της Ε.Ε. και παρουσίασε νέες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής του κυβερνο-εγκλήματος.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top