Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Microsoft «UP – Απεριόριστες Δυνατότητες»

Ειδήσεις - 22/03/2006

Επεκτείνεται περαιτέρω το κοινωνικό πρόγραμμα της Microsoft «UP – Απεριόριστες Δυνατότητες» στην Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση των ευκαιριών μάθησης έξω από τα κλασικά και θεσμοθετημένα περιβάλλοντα εκπαίδευσης, εστιάζοντας στην παροχή τεχνολογικών δεξιοτήτων μέσα από τη δημιουργία κοινοτικών κέντρων επιμόρφωσης στις νέες τεχνολογίες.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του 4ου Ανοικτού Φόρουμ για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα του Δήμου Αθηναίων, η συνεργασία που έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2005 μεταξύ της Microsoft Ελλάς και του Κέντρου Απασχόλησης & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων (ΚΑΕ), επεκτείνεται με την ίδρυση τριών νέων κέντρων επιμόρφωσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Τα τρία αυτά κέντρα έρχονται να προστεθούν στο κέντρο επιμόρφωσης που ήδη λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Διαπολιτισμικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων και στο οποίο έχουν εκπαιδευτεί 60 άτομα μέχρι σήμερα. Στόχος του προγράμματος είναι να επιμορφωθούν αρχικά 400 άτομα μέσα στο 2006, και μακροπρόθεσμα να καλυφθούν οι ανάγκες επιμόρφωσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι νέοι, οι μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών αλλά και οι μετανάστες-πρόσφυγες. Τα τέσσερα κέντρα εντάσσονται στη συνολικότερη δέσμευση της Microsoft Ελλάς για την ίδρυση και λειτουργία δέκα κέντρων επιμόρφωσης σε όλη την Ελλάδα μέχρι το 2010, όπως αυτή εκφράζεται και στη Στρατηγική Συμφωνία που υπογράφτηκε πρόσφατα με το Ελληνικό Δημόσιο.

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Φόρουμ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, κ. Χρήστος Τσάγκος, δήλωσε σχετικά, «Η συνέχιση της συνεργασίας μας με το Δήμο Αθηναίων μας δίνει την ευκαιρία να απευθυνθούμε σε ακόμη περισσότερους πολίτες που χρειάζονται σύγχρονες τεχνολογικές δεξιότητες και να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε με επιτυχία πριν από μερικούς μήνες. Πρόθεσή μας είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος και στη δημιουργία μιας συμμετοχικής ψηφιακής κοινωνίας για όλους, ανεξάρτητα από οικονομικές ή κοινωνικές παραμέτρους. Στη Microsoft πιστεύουμε στις δυνατότητες κάθε ανθρώπου και θεωρούμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη γνώση και στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Θεόδωρος Μπεχράκης, αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία επισημαίνοντας, «Το Φόρουμ για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα είναι το επιστέγασμα συνειδητών πρωτοβουλιών που ανέλαβε και ανέπτυξε ο Δήμος Αθηναίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με σκοπό να φέρουμε τους πολίτες και, ιδιαίτερα τους νέους, εργαζόμενους και μη, κοντά στην αγορά εργασίας και τον επιχειρηματικό κόσμο. Για το λόγο αυτό, εκτός των άλλων, ο Δήμος αναζήτησε και επιδίωξε συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις που διαθέτουν πόρους και τεχνογνωσία για την ανάπτυξη και την υλοποίηση εναλλακτικών προγραμμάτων καλλιέργειας δεξιοτήτων, μέσα από τον σχεδιασμό ευέλικτων δράσεων, χωρίς περιττή γραφειοκρατία αλλά με διαφάνεια και κοινωνική ευαισθησία. Η συνεργασία με την εταιρία Microsoft, στο πλαίσιο του Προγράμματός της «UP - Απεριόριστες Δυνατότητες», το οποίο υποστηρίζει σε πολλές χώρες του κόσμου, είναι το πιο δυναμικό και χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Το παγκόσμιο πρόγραμμα της Microsoft «UP – Απεριόριστες Δυνατότητες» (Unlimited Potential) ξεκίνησε το 2003 προσβλέποντας στη δημιουργία κοινωνικών και οικονομικών ευκαιριών που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων, μετασχηματίζουν τις τοπικές κοινωνίες και στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες. Συγκεκριμένα, από τον Μάιο του 2003, η Microsoft έχει επενδύσει περισσότερα από 152 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα UP σε 95 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αφορμή την πρόσφατη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ενίσχυση της Αγοράς Εργασίας. Η συμμαχία αυτή ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο στο πλαίσιο του Φόρουμ Ευρωπαίων Ηγετών της Microsoft και αφορά τη συνεργασία της Ευρωπαϊκή Ένωσης με τον ιδιωτικό τομέα και ανεξάρτητους οργανισμούς για τη δημιουργία ενός προγράμματος κατάρτισης εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα, η συμμαχία δημιουργήθηκε για την υποστήριξη των προσπαθειών της βιομηχανίας και των τοπικών κοινοτήτων, με στόχο την εκπαίδευση των υποψήφιων εργαζομένων, και κυρίως ομάδων που συμπεριλαμβάνουν νέους άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Στο πλαίσιο της Συμμαχίας θα εκπαιδευτούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη Ευρώπη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η Microsoft πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια με τη δυναμική συμμετοχή της στη Συμμαχία και συγκεκριμένα με τη δημιουργία ψηφιακού διδακτικού υλικού το οποίο θα υποστηρίξει περαιτέρω το υπάρχον πρόγραμμα UP. Το ψηφιακό διδακτικό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω του Διαδικτύου σε κυβερνήσεις, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής διδασκαλίας καθώς και προσωπικές αξιολογήσεις προόδου.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top