Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

2ο ετήσιο Συνέδριο Προγραμματιστών του Microsoft Office Syste

Ειδήσεις - 23/03/2006

Στο 2ο ετήσιο Συνέδριο Προγραμματιστών του Microsoft Office System δόθηκε έμφαση στις ευκαιρίες για την ανάπτυξη λύσεων με την αξιοποίηση των καινοτομιών της έκδοσης 2007.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ετήσιου Συνεδρίου Προγραμματιστών Microsoft® Office System, το οποίο πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Πρόεδρος της Microsoft Corp., Bill Gates εστίασε στην επερχόμενη έκδοση του 2007 Microsoft Office system και τη χαρακτήρισε ως “σημαντικότατη εξέλιξη και νέα εποχή” για τους προγραμματιστές. Οι καινοτομίες στο επίπεδο της πλατφόρμας, οι οποίες θα παρουσιαστούν στην επόμενη έκδοση, θα προσφέρουν στους προγραμματιστές τα δομικά στοιχεία για δημιουργία λύσεων οι οποίες γεφυρώνουν το κενό μεταξύ των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις και των στοιχείων που χρειάζονται, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικοί. Συγκεκριμένα, ο Bill Gates ανέλυσε τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί για τους προγραμματιστές, οι οποίες γεφυρώνουν τους προσωπικούς υπολογιστές και τα κεντρικά συστήματα-διακομιστές, τα Ecma Office Open XML Formats, καθώς και νέα εργαλεία για προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης “Orcas” των Visual Studio® Tools για το Microsoft Office system, το οποίο υποστηρίζει τις καινοτομίες της έκδοσης 2007.

“Το 2007 Microsoft Office system θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα λύσεων που θα καλύπτουν από τη συνεργασία και τη διαχείριση επιχειρηματικού περιεχομένου (collaboration & enterprise content management), μέχρι την επιχειρηματική ευφυΐα (business intelligence), την εταιρική διαχείριση έργων (enterprise project management) και ακόμη περισσότερα,” δήλωσε ο Bill Gates. “Συνδέοντας τις επιχειρηματικές εφαρμογές με τα εργαλεία λογισμικού που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση, το 2007 Office system θα δώσει την ευκαιρία στις εταιρείες να καρπωθούν την πλήρη αξία των τεχνολογικών επενδύσεων που έχουν πραγματοποιήσει.”

Η σειρά των 2007 Microsoft Office System Server αποκτά κρίσιμη μάζα

Ο Bill Gates αποκάλεσε τις επενδύσεις από την πλευρά του server στο 2007 Office system “τις πιο σημαντικές που έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ.” Οι Microsoft Windows® SharePoint® Services 3.0 προσφέρουν ολοκληρωμένη υποστήριξη στη ροή εργασίας, ενδογενή υποστήριξη για ASP.NET 2.0, καθώς και άμεση υποστήριξη χωρίς επιπλέον κώδικα για τις νέες διαδικτυακές τεχνολογίες όπως τα blogs, τα wikis και το Really Simple Syndication (RSS). Ο Microsoft Office SharePoint Server 2007 χτίζει πάνω σε αυτή τη βάση, παρουσιάζοντας νέες λειτουργίες, όπως οι δυνατότητες διαχείρισης επιχειρηματικού περιεχομένου (enterprise content management), επιχειρηματικής ευφυΐας (business intelligence), με νέες διαδικτυακές δυνατότητες στα φύλλα εργασίας των Excel® Services, υποστήριξη ηλεκτρονικών φορμών με την αξιοποίηση των InfoPath® Forms Services, καθώς και βελτιώσεις στην αναζήτηση πληροφοριών και ατόμων. Επιπρόσθετα, το Office SharePoint Server 2007 θα προσφέρει νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας δεδομένων — με την ονομασία Business Data Catalog — οι οποίες θα κάνουν εφικτή την παρουσίαση δεδομένων από επιχειρηματικές εφαρμογές μέσω των προϊόντων και τεχνολογιών SharePoint. Για παράδειγμα, μια αναζήτηση μέσω του SharePoint Server 2007 θα επιτρέπει την ανάκτηση πληροφοριών από τα back-end συστήματα, όπως συστήματα διαχείρισης πελατών(CRM), και από εφαρμογές ενδο-επιχειρησιακής οργάνωσης (ERP). Αυτή η σειρά επενδύσεων από την πλευρά του server, υπόσχεται να συνδέσει τους ανθρώπους με διαδικασίες, δεδομένα και άλλους ανθρώπους με νέους, ισχυρούς τρόπους.

Επεκτασιμότητα του User Interface του 2007 Microsoft Office

Το User Interface του 2007 Microsoft Office μπορεί να επεκταθεί εύκολα από τους προγραμματιστές. Η ρυθμίσεις σε XML απλοποιούν την παραμετροποίηση του νέου Ribbon User Interface, κάτι που θα δώσει μια ισχυρότερη, τυποποιημένη και απρόσκοπτη εμπειρία. Επιπλέον, τα προσαρμοσμένα παράθυρα εργασιών (task panes) προσφέρουν στους προγραμματιστές νέους τρόπους παροχής μοναδικής λειτουργικότητας, με πολύτιμο χώρο στην οθόνη, ακριβώς εκεί που τον χρειάζονται. Επιπλέον, ένα νέο μοντέλο add-in εφαρμογών δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τα δικά τους add-ins, παρέχοντας ρυθμίσεις που επιτρέπουν στο προσωπικό που εργάζεται στη μηχανογράφηση να τα διαχειριστεί με ευκολία.

Ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη με τα φορμάτ Ecma Office Open XML Formats

Η επένδυση της Microsoft στα ανοιχτά φορμάτ Open XML Formats, δημιουργεί νέες, συναρπαστικές ευκαιρίες για τους προγραμματιστές. Μέσα από τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στο συνέδριο, οι προγραμματιστές μπορούν να μάθουν να διευρύνουν τις λύσεις τους μέσα από εκτεταμένη ολοκλήρωση με το περιεχόμενο των εγγράφων. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την υποβολή των Open XML Formats στην Ecma International ως προτεινόμενης ανοιχτής προδιαγραφής, που έγινε τον περασμένο Νοέμβρη. Η Microsoft εργάζεται για να υποστηρίξει τις τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη από ISV σε διάφορες, πολλά υποσχόμενες, περιοχές συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης εγγράφων με συστήματα line-of-business, της αυτόματης κατασκευής εγγράφων και διαχείρισης περιεχομένου, του ελέγχου περιεχομένου, της συμμόρφωσης με τις ρυθμιστικές αρχές, των εργαλείων και των utilities μετατροπής αρχείων, της κάθετης υποστήριξης των Open XML Formats στην αγορά, των δημόσιων αρχείων και της διαχείρισης ψηφιακών αρχείων.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Gates ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας τεχνικής κοινότητας προγραμματιστών για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη βάσει των φορμάτ της Ecma International. Γνωστές και ως Open XML Formats Developer Group, 39 κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, όπως οι Intel Corporation, Apple Computer Inc., BP και Toshiba, συνεργάζονται για τη δημιουργία και υποστήριξη μιας ανοιχτής κοινότητας βασισμένης στο Web. Οποιοσδήποτε προγραμματιστής μπορεί να συμμετάσχει όποτε θελήσει, χωρίς καμία χρέωση, για να μάθει περισσότερα σχετικά με τη χρήση και υποστήριξη των Open XML Formats σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο web site της κοινότητας, http://www.openxmldeveloper.org .

Για να συμπληρώσει την προσπάθεια που γίνεται σε XML και για να βοηθήσει να επισπευσθεί η μετάβαση από παλαιότερα δυαδικά φορμάτ στα νέα Open XML Formats, η Microsoft επικαιροποίησε και επέκτεινε τις αδειοδοτήσεις των προηγούμενων δυαδικών φορμάτ για τους προγραμματιστές. Τόσο τα Open XML Formats όσο και τα προηγούμενα δυαδικά φορμάτ για τα Microsoft Office Word, Microsoft Office Excel και Microsoft Office PowerPoint® είναι πλέον διαθέσιμα στο πλαίσιο ενός διευρυμένου προγράμματος για τους προγραμματιστές. Οι ενδιαφερόμενοι προγραμματιστές μπορούν τώρα να εργαστούν με τους πελάτες τους ώστε να μεταφέρουν δισεκατομμύρια υφιστάμενα έγγραφα από προηγούμενα φορμάτ και να επωφεληθούν από την ισχύ και την ευελιξία των λύσεων Open XML Formats.

Κυκλοφορία των εργαλείων Visual Studio Tools “Orcas” για το Microsoft Office system

Στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής εργαλείων, η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα και τη διαθεσιμότητα μια έκδοσης community technology preview (CTP) για την επόμενη γενιά εργαλείων Visual Studio Tools για το σύστημα Microsoft Office, με κωδικό όνομα “Orcas.” Η έκδοση “Orcas’ για τα Visual studio Tools for Office, αποτελώντας ένα κορυφαίο εργαλείο ανάπτυξης της Microsoft, θα επιτρέψει στους επαγγελματίες προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους σε προγραμματισμό .NET για να χτίσουν επιχειρηματικές λύσεις στην πλατφόρμα 2007. Το Visual Studio Tools for Office καθιστά την ανάπτυξη, την υλοποίηση και τη συντήρηση των λύσεων πάνω στο σύστημα Microsoft Office, σημαντικά ευκολότερη και ταχύτερη, γεγονός που εξηγεί γιατί αποτελεί ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα εργαλεία της εταιρείας που έχουν σχεδιαστεί για τους προγραμματιστές. H σημερινή CTP παρέχει στους προγραμματιστές μια πρώτη ματιά στην υποστήριξη για νέες καινοτομίες που ενυπάρχει στην πλατφόρμα 2007. Η επερχόμενη έκδοση θα εστιάσει σε εκτεταμένη υποστήριξη για όλες τις εφαρμογές του Office, συμπεριλαμβανομένων ικανοτήτων add-in, visual designers για τα νέα χαρακτηριστικά UI, υποστήριξη εργαλείων server κ.α.

- Συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο τριήμερο συνέδριο στο Microsoft Conference Center στο Redmond. Το συνέδριο, απευθυνόμενο σε επαγγελματίες προγραμματιστές, μηχανικούς λογισμικού, systems integrators, ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού και εταιρείες, περιλαμβάνει ομιλίες των Bill Gates και Kurt DelBene, corporate vice president του Office Server Group του Microsoft Office System. Επιπλέον, 64 επιμέρους σεμινάρια περιγράφουν τις ευκαιρίες που εξασφαλίζει για τους προγραμματιστές το επερχόμενο σύστημα 2007 Microsoft Office. Ζωντανές αναμεταδόσεις στο Internet και των δύο ομιλιών είναι διαθέσιμες στο http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=63190 .


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top