Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η INTEL επενδύει $1 δισεκατομμύριο για την επέκταση του προγράμματος World Ahead

Ειδήσεις - 10/05/2006

Η Intel Corporation θα επενδύσει περισσότερα από $1 δισεκατομμύριο τα επόμενα πέντε χρόνια σε ένα νέο διευρυμένο πρόγραμμα που έχει αποκλειστικό στόχο την επιτάχυνση της πρόσβασης σε σύγχρονες τεχνολογίες και της εκπαίδευσης των ανθρώπων που ζουν στις αναπτυσσόμενες κοινωνίες του κόσμου.

Το πρόγραμμα World Ahead της Intel επεκτείνει τις υφιστάμενες πρωτοβουλίες της εταιρείας στις αναπτυσσόμενες περιοχές και ενσωματώνει τις προσπάθειές της που αποσκοπούν στη βελτίωση του τρόπου διαβίωσης των περιοχών αυτών, προάγοντας την πρόοδο σε τρεις βασικούς τομείς:

• Πρόσβαση: Δημιουργία ευκαιριών για αύξηση της ιδιοκτησίας και της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσω παροχής προσιτών τιμών, αυξημένης πρόσβασης και περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης πλήρως λειτουργικών και οικονομικών υπολογιστών, προσαρμοσμένων στις ανάγκες της κάθε περιοχής.

• Σύνδεση: Επέκταση της πρόσβασης στο ασύρματο ευρυζωνικό Internet, καλλιεργώντας τα απαραίτητα οικοσυστήματα και ενθαρρύνοντας την υλοποίησή τους, συμπεριλαμβανομένης της ευρείας προώθησης δοκιμών και υλοποιήσεων του WiMAX.

• Εκπαίδευση: Προετοιμασία των μαθητών για επιτυχία στην παγκόσμια οικονομία μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και πόρους, συμπεριλαμβανομένης της επαγγελματικής ανάπτυξης των δασκάλων σε όλο τον κόσμο.

Οι 5-ετείς στόχοι του προγράμματος World Ahead είναι να επεκτείνουν την πρόσβαση των ευρυζωνικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους επόμενους 1 δισεκατομμύριο χρήστες ανά των κόσμο, εκπαιδεύοντας παράλληλα 10 εκατομμύρια επιπλέον δασκάλους σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και με δυνατότητα να προσεγγιστούν άλλο 1 δισεκατομμύριο μαθητές.

«Η εμπειρία δεκαετιών στην παροχή τεχνολογίας σε αυξανόμενες ποσότητες και με όλο και μικρότερο κόστος έχει ήδη επιφέρει σημαντικές ωφέλειες σε αναπτυσσόμενα έθνη, κοινωνίες και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όμως έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε,» επεσήμανε ο κ. Paul Otellini, President & CEO της Intel. «Παρόλο που η προσιτή τιμή των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι σημαντικός παράγοντας, το πρόγραμμα World Ahead της Intel κάνει ένα σημαντικό βήμα παραπέρα, προωθώντας άμεσα την ανάπτυξη των κατάλληλων συστημάτων προσαρμοσμένων στις τοπικές ανάγκες, την προώθηση της συνδεσιμότητας, την καλλιέργεια βιώσιμων τοπικών ικανοτήτων και την παροχή της απαιτούμενης ποιοτικής εκπαίδευσης που θα κάνει ουσιαστική διαφορά στη ζωή των ανθρώπων.»

Εδώ και χρόνια η Intel επενδύει στην αύξηση της πρόσβασης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε παγκόσμιο επίπεδο, στην προώθηση ταχύτερης και πιο οικονομικής δυνατότητας σύνδεσης, καθώς και στην αύξηση της εμβέλειας των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε όλες τις γωνιές του κόσμου, διαθέτοντας εκτεταμένα προγράμματα που απευθύνονται σε τοπικές κοινωνίες και περιλαμβάνουν από εκπαίδευση για τους μη-προνομιούχους νέους μέχρι κέντρα σχεδίασης πλατφόρμων στα οποία οι ερευνητές και οι μηχανικοί της Intel προσδιορίζουν και αναπτύσσουν τεχνολογίες με επίκεντρο το χρήστη, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες συγκεκριμένων περιοχών του κόσμου.

Το πρόγραμμα World Ahead ενσωματώνει αυτές τις προσπάθειες με στόχο να επιταχύνει την πρόοδό τους, να πολλαπλασιάσει την επίδρασή τους και να επεκτείνει την εμβέλειά τους. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Intel Ανακαλύψτε το PC («Discover the PC»), η οποία αναπτύσσει άκρως λειτουργικές και οικονομικές τεχνολογίες ηλεκτρονικών υπολογιστών προσαρμοσμένες στους ανθρώπους των αναπτυσσόμενων περιοχών, η εταιρεία σχεδιάζει μέσα στην επόμενη διετία την ανάπτυξη έξι επιπλέον γεωγραφικά προσαρμοσμένων σχεδίων υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, σε συνέχεια του πρόσφατου λανσαρίσματος του «Community PC» της Intel στην Ινδία. Επιπλέον, η Intel συνεχίζει τις προσπάθειές της να αυξήσει τη διαθεσιμότητα της τεχνολογίας WiMAX για οικονομική ευρυζωνική πρόσβαση: συνδυάζοντας μεμονωμένες προσπάθειες για αυξημένη πρόσβαση, σύνδεση και εκπαίδευση, η Intel προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για να γίνουν οι πλήρως λειτουργικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές αλλά και η πρόσβαση υψηλών ταχυτήτων στο Internet διαθέσιμοι σε σχολεία των αναπτυσσόμενων εθνών. Παράλληλα, η εταιρεία στοχεύει στην εκπαίδευση των δασκάλων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ενσωματώσουν την τεχνολογία στη διδασκαλία τους, ενώ η ίδια δωρίζει 100.000 υπολογιστές σε σχολεία σε αναπτυσσόμενα έθνη με στόχο τη βελτίωση της διδασκαλίας και της μάθησης.

Οι παλαιότερες επενδύσεις της Intel έχουν επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην τεχνολογική πρόσβαση, σύνδεση και εκπαίδευση υπολογιστών ανά τον κόσμο:

• Η Intel έχει συνεργαστεί με κυβερνήσεις σε 52 χώρες για να αναπτύξει ψηφιακά προγράμματα συμμετοχής, επίσης γνωστά και ως Κρατικά Υποστηριζόμενα Προγράμματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, προκειμένου να καταστήσει ευκολότερη την αγορά ή ενοικίαση υπολογιστών. Το 2005, 8,5 εκατομμύρια υπολογιστές συμπεριλήφθηκαν στις προσπάθειες αυτές.

• Η πρωτοβουλία της Intel Ανακαλύψτε το PC («Discover the PC») παρέχει προσαρμοσμένες τεχνολογικές λύσεις που επιτρέπουν την ανάπτυξη νέων τύπων ηλεκτρονικών υπολογιστών ώστε να καλυφθούν συγκεκριμένες ανάγκες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Οι λύσεις αυτές περιλαμβάνουν: χαμηλού κόστους, πλήρως λειτουργικούς και εύχρηστους υπολογιστές για το σπίτι ή το γραφείο, υπολογιστές τύπου ‘Community PC’ προσαρμοσμένους για κιόσκια υπολογιστή για το ευρύ κοινό σε αστικές περιοχές, καθώς και χαμηλού κόστους υπολογιστές προσαρμοσμένους ειδικά για τις ανάγκες των σχολείων και των εκπαιδευτών. Ένα από τα σχέδια με κωδικό όνομα “EduWise”, αφορά σε ένα μικρού μεγέθους φορητό υπολογιστή, σχεδιασμένου ειδικά για τους μαθητές και τις συγκεκριμένες ανάγκες για διαδραστική διδασκαλία στην τάξη.

• Για να βοηθήσει στη βελτίωση της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, η Intel επενδύει $100 εκατομμύρια ετησίως σε 50 χώρες, σε συνεργασία με κυβερνήσεις και εκπαιδευτικούς. Το πρόγραμμα Intel® Teach to the Future έχει βοηθήσει περισσότερους από 3 εκατομμύρια δασκάλους σε περισσότερες από 35 χώρες να ενσωματώσουν αποτελεσματικά την τεχνολογία στις τάξεις τους, ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η εκμάθηση των μαθητών. Ένα από τα πιο τελευταία προγράμματα, το Intel® Learn Program, έχει αγγίξει περισσότερους από 150.000 νέους μαθητές στη Βραζιλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Μεξικό, την Κίνα, τη Ρωσία και την Τουρκία. Το δίκτυο Intel Computer Clubhouse έχει υποστηρίξει 50.000 μη-προνομιούχους νέους σε 20 χώρες με 110 κλαμπ. Η εκδήλωση Intel International Science & Engineering Fair (Intel ISEF) προσελκύει περισσότερους από 1.400 μαθητές από 40 χώρες, οι οποίοι συναγωνίζονται κάθε χρόνο για βραβεία και υποτροφίες αξίας μεγαλύτερης των $3 εκατομμυρίων. Το πρόγραμμα Intel® Higher Education συνεργάζεται με περισσότερα από 100 πανεπιστήμια σε 30 χώρες με στόχο να προάγει την τεχνολογική καινοτομία και να αναπτύξει μια πηγή τεχνικών ταλέντων.

• Η προσπάθεια της Intel στην προώθηση της διαθεσιμότητας του WiMAX για οικονομική ευρυζωνική πρόσβαση στο Internet, βοήθησε να ξεκινήσουν περισσότερες από 175 δοκιμές WiMAX σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων περισσότερες από 35 εξελίχθηκαν εμπορικά.

• Η Intel Capital έχει επενδύσει τα τελευταία 15 χρόνια περισσότερα από $4 δισεκατομμύρια σε περισσότερες από 1.000 αναδυόμενες τεχνολογίες, και το 2005 60% αυτών των επενδύσεων πραγματοποιήθηκαν εκτός των Η.Π.Α. σε περιοχές όπως η Κίνα, η Ταϊβάν, η Ινδία, η Κορέα, η Ανατολική Ευρώπη και η Λατινική Αμερική.

Ο κ. Otellini ανέλυσε περαιτέρω το πρόγραμμα World Ahead, συμπεριλαμβανομένων και παρουσιάσεων των ειδικά προσαρμοσμένων μοντέλων των υπολογιστών στις κατά τόπους ανάγκες, κατά την ομιλία του στο World Congress on Information Technology που διεξήχθη στις 3 Μαίου στο Όστιν του Τέξας.

Περισσότερες πληροφορίες για το World Ahead Program μπορείτε να βρείτε στο link www.intel.com/worldahead .


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top