Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

INTEL Core 2 Duo

Τεχνολογία - 11/05/2006

Το Intel® Core™2 Duo αποτελεί τη νέα ονομασία της Intel Corporation για τις επερχόμενες οικογένειες ισχυρών επεξεργαστών με μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2006.

Γνωστοί μέχρι πρόσφατα με τις κωδικές ονομασίες Conroe και Merom, οι επεξεργαστές Intel Core2 Duo για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές αντίστοιχα βασίζονται στην μικροαρχιτεκτονική Intel® Core™ και περιλαμβάνουν δυο επεξεργαστικούς πυρήνες – ή εγκεφάλους - ανά τσιπ, απ’ όπου προέρχεται και η προσθήκη «Duo». Επιπλέον, η Intel θα ονομάσει τον επεξεργαστή με την υψηλότερη απόδοση που απευθύνεται σε φανατικούς χρήστες «Intel® Core™2 Extreme».

Η ανάπτυξη των επαναστατικών αυτών επεξεργαστών βασίζεται στον προηγμένη τεχνολογία σχεδιασμού και κατασκευαστικής διαδικασίας της Intel στα 65 νανόμετρα, η οποία επιτυγχάνει τη συρρίκνωση των κυκλωμάτων και των τρανζίστορ ενός επεξεργαστή. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει επεξεργαστές υψηλότερης απόδοσης και ακόμα χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας, οι οποίοι θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για ακόμα πιο ικανούς, κομψούς, αθόρυβους και μικρούς φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

«Με αυτή την ενοποιημένη ονομασία επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών, αλλά και την κοινή τους μικροαρχιτεκτονική, θα έχουν όλοι έναν απλό τρόπο να επιλέξουν τους πιο ισχυρούς επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης στον κόσμο, ενώ παράλληλα οι προγραμματιστές θα μπορούν πιο εύκολα να αναπτύσσουν μια φορά βελτιστοποιημένα λογισμικά για διαφορετικές κατηγορίες υπολογιστών» επεσήμανε ο κ. Eric Kim, Senior Vice President και Chief Marketing Officer της Intel. «Θέλουμε αυτοί οι επεξεργαστές να βρίσκονται στην καρδιά των υπολογιστών που εισάγουν όλο και περισσότερο τη μαγεία στην ψηφιακή μας ζωή.»

Η ύπαρξη μιας κοινής μικροαρχιτεκτονικής για τα τμήματα της αγοράς που αφορούν στους καταναλωτές, το gaming, τους φορητούς υπολογιστές και τους επιτραπέζιους υπολογιστές διευκολύνει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πιο αποτελεσματικές εφαρμογές λογισμικού.

Οι επεξεργαστές διπλού πυρήνα περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη ενσωματωμένη μνήμη cache ή απόθεμα μνήμης της αγοράς, την Intel® Advanced Smart Cache, η οποία περιλαμβάνει ένα μοναδικό σχεδιασμό για ταχύτερη απόδοση σε εφαρμογές που έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε θέματα μνήμης. Τα προϊόντα υποστηρίζουν επίσης χαρακτηριστικά ενσωματωμένα απευθείας στους επεξεργαστές, όπως προηγμένη ασφάλεια, εικονοκοποίηση (virtualization) και ικανότητα διαχείρισης.

Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να προμηθευτούν αυτούς τους επεξεργαστές ως κομμάτι των ειδικά διαμορφωμένων για την αγορά πλατφορμών της Intel, μιας συλλογής τεχνολογικών καινοτομιών σε hardware και λογισμικό που έχουν σχεδιαστεί και δοκιμαστεί σε συνδυασμό και είναι προσαρμοσμένα σε συγκεκριμένες ανάγκες. Η Intel προσφέρει πλατφόρμες για φορητούς υπολογιστές, οικιακή ψυχαγωγία και επιχειρηματική παραγωγικότητα, μέσα από τις τεχνολογίες Intel® Centrino® Duo για φορητούς υπολογιστές, Intel® Viiv™ και Intel® vPro™ αντίστοιχα, οι οποίες ενισχύονται από τις εκδόσεις αυτών των νέων επεξεργαστών.

Ξεκινώντας με αυτά τα νέα brands, το «2» θα σηματοδοτήσει την άφιξη μιας τεχνολογίας νέας γενιάς στην σειρά επεξεργαστών Intel Core. Προκειμένου να είναι συνεπής με την υφιστάμενη ονομασία των επεξεργαστών Intel Core, η Intel θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όρους όπως το «Duo» για να υποδείξει δημιουργικά και αποτελεσματικά τον αριθμό των πυρήνων στους πυρήνες του κάθε προϊόντος.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top