Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

H COSMOTE πρώτη στην ευρυζωνικότητα κινητής τηλεφωνίας

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 06/06/2006

Πρώτη στην ελληνική αγορά και ανάμεσα στις πρώτες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, η COSMOTE ανακοινώνει την εισαγωγή ευρυζωνικής τεχνολογίας πολύ υψηλών ταχυτήτων μετάδοσης δεδομένων στο δίκτυό της 3ης γενιάς (3G).

Το δίκτυο 3ης γενιάς της COSMOTE έχει αναβαθμιστεί, μέσω της εισαγωγής της ευρυζωνικής τεχνολογίας HSDPA (High Speed Downlink Packet Access), υποστηρίζοντας τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών δεδομένων σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Η ευρυζωνική αυτή τεχνολογία χρησιμοποιείται, ήδη, πιλοτικά στην περιοχή των Αθηνών μέσω του υφιστάμενου δικτύου της COSMOTE.

Η τεχνολογία HSDPA, στην παρούσα έκδοσή της, επιτρέπει μέγιστες θεωρητικές ταχύτητες μέχρι και 1,8 Mbps από το δίκτυο προς το χρήστη (downlink), με πραγματικές παρατηρούμενες μέγιστες ταχύτητες της τάξης των 1,5 Mbps, έως και τέσσερις φορές, δηλαδή, ταχύτερα συγκριτικά με τις σημερινές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων του δικτύου 3G. Ανάλογα με τις συνθήκες ραδιοκάλυψης, την κινητικότητα (mobility), και τον αριθμό των χρηστών, η ταχύτητα θα κυμαίνεται μεταξύ 1,5 Mbps και 400 kbps.

Στα μελλοντικά σχέδια της COSMOTE συγκαταλέγεται η ενσωμάτωση νεότερων εκδόσεων της τεχνολογίας HSDPA, που θα επιτρέπουν καταρχάς ταχύτητες από το δίκτυο προς το χρήστη (downlink) έως και 3,6 Mbps, αλλά και ταχύτητες από το χρήστη προς το δίκτυο (uplink) έως και 384 kbps. Σε επόμενο στάδιο, αναμένεται η εισαγωγή της τεχνολογίας HSUPA (High Speed Uplink Packet Access), με ακόμα υψηλότερες ταχύτητες uplink, αλλά και περαιτέρω αναβαθμίσεις της τεχνολογίας HSDPA.

Η εμπορική διάθεση υπηρεσιών μέσω της νέας τεχνολογίας αναμένεται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού. Ο κ. Γιώργος Τσώνης, Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της COSMOTE, δήλωσε σχετικά: «Ακόμη μια φορά η COSMOTE πραγματοποιεί πρώτη το επόμενο βήμα στις κινητές επικοινωνίες, δημιουργώντας νέα τεχνολογικά δεδομένα. Πολύ σύντομα, με την εμπορική διάθεση των υπηρεσιών HSDPA, οι πελάτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την απαράμιλλη εμπειρία της ασύρματης ευρυζωνικότητας».


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top