Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Φωτογραφική μηχανή D-SLR από τη Sony με ανάλυση 10 Megapixels

Τεχνολογία » Gadgets » Digital Camera - 13/06/2006

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία της α100, της πρώτης φωτογραφικής μηχανής Digital Single Lens Reflex που φέρει την ονομασία (προφέρεται «αλφα») – που θα είναι η νέα εμπορική ονομασία για τα φωτογραφικά προϊόντα D-SLR της Sony.

H α100 είναι η πρώτη από μια πλήρη γκάμα νέων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών που έχουν στόχο να προσφέρουν την τεχνολογία D-SLR στο ευρύ κοινό. Για την 100 είναι επίσης διαθέσιμα επιλεγμένα συστήματα φωτισμού και άλλα αξεσουάρ, καθώς και μια εκτεταμένη γκάμα συμβατών φακών Sony , στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι εξαιρετικής ποιότητας φακοί Carl Zeiss.

Προηγμένη τεχνολογία για την απλούστερη λήψη ακόμα καλύτερων φωτογραφιών

Η α100 διαθέτει πληθώρα τεχνολογιών που διευρύνουν τις δημιουργικές δυνατότητες του κατόχου της, εξασφαλίζοντας παράλληλα εξαιρετικής ποιότητας αποτελέσματα για όλες τις κατηγορίες φωτογράφων, σε μεγάλη ποικιλία συνθηκών λήψης. Οι τεχνολογίες αυτές είναι:

Αισθητήρας CCD APS-C ανάλυσης 10 Megapixels

Με την εκπληκτική ανάλυση των 10 Megapixels (10,2 εκατομμύρια ενεργά pixels) και μέγεθος APS-C (15,8mm x 23,6mm), ο αισθητήρας CCD με φίλτρο πρωτευόντων χρωμάτων RGB παράγει καθαρές, λεπτομερείς φωτογραφίες με μεγάλο τονικό εύρος και λεπτές διαβαθμίσεις. Η υψηλή ευαισθησία, η υψηλή ανάλυση και ο εξαιρετικά χαμηλός θόρυβος εξασφαλίζουν εκπληκτική ποιότητα αναπαραγωγής της εικόνας ακόμα και σε μεγάλα μεγέθη εκτύπωσης.

Ενσωματωμένη τεχνολογία Super SteadyShot

Η τεχνολογία Super SteadyShot εξαλείφει τις δονήσεις της συσκευής τη στιγμή που απελευθερώνεται το κλείστρο, ρυθμίζοντας τον αισθητήρα CCD σε πραγματικό χρόνο. Με αυτό τον τρόπο οι λήψεις σας γίνονται καθαρότερες και σταθερότερες. Η τεχνολογία υλοποιείται στο εσωτερικό της φωτογραφικής μηχανής, απαλλάσσοντας σας από την ανάγκη ακριβών, εξειδικευμένων φακών με ενσωματωμένη τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας.

Η τεχνολογία Super SteadyShot είναι συμβατή με όλα τα συστήματα φακών α της Sony – συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων μακροφωτογράφησης, των τηλεφακών και των φακών zoom. Η τεχνολογία Super SteadyShot προσφέρει «κέρδος» ισοδύναμο με 2-3,5 βήματα (stop) στην ταχύτητα του κλείστρου. Αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε τη ρύθμιση ISO της φωτογραφικής μηχανής για βελτιωμένη ποιότητα εικόνας ή να επιτύχετε τέλεια αποτελέσματα, χωρίς «θαμπώματα», όταν πραγματοποιείτε λήψη κρατώντας τη συσκευή με το χέρι, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και υψηλότερους χρόνους έκθεσης.

Σύστημα προστασίας από τη σκόνη

Το προηγμένο σύστημα προστασίας από τη σκόνη ελαχιστοποιεί την επίδραση των σωματιδίων σκόνης που εισέρχονται στο σώμα της συσκευής κατά την εναλλαγή φακών. Η αντιστατική επένδυση του αισθητήρα CCD λειτουργεί ως φράγμα για τη σκόνη, ενώ με τη βοήθεια της λειτουργίας CCD vibration ο αισθητήρας δονείται ελαφρά, ώστε να απομακρυνθούν τα σωματίδια σκόνης, κάθε φορά που σβήνετε την 100. Μπορείτε ακόμα να πραγματοποιήσετε δόνηση του αισθητήρα από το μενού ρυθμίσεων.

Επεξεργαστής εικόνας BIONZ

Ο νέος αυτός επεξεργαστής βελτιστοποιεί τα δεδομένα που έρχονται από τον αισθητήρα CCD, μειώνοντας τα επίπεδα θορύβου και εξασφαλίζοντας πιστή αναπαραγωγή με ζωντανά, φυσικά χρώματα με πλούσιες διαβαθμίσεις και εξαιρετική απόδοση ακόμα και της μικρότερης λεπτομέρειας.

D-Range Optimizer

Ο μηχανισμός αυτός εξασφαλίζει την τέλεια έκθεση για τις φωτογραφίες σας, ειδικά όταν πραγματοποιείτε λήψεις με υψηλή χρωματική αντίθεση ή σε σκηνικά με ισχυρό οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει απώλεια λεπτομερειών φωτισμού και σκίασης. Ο μηχανισμός βελτιστοποίησης της δυναμικής περιοχής διαθέτει δύο καταστάσεις λειτουργίας (Standard & Advanced) και ρυθμίζει αυτόματα την καμπύλη gamma και τα επίπεδα έκθεσης εξασφαλίζοντας φυσικότερες φωτογραφίες με ομοιόμορφη έκθεση σε «δύσκολες» συνθήκες φωτισμού, όπως όταν πραγματοποιείτε λήψεις «κόντρỨστον ήλιο. 

Οθόνη 2,5 ιντσών, ανάλυσης 230K pixel με τεχνολογία Clear Photo LCD Plus

Η μεγάλη και φωτεινή οθόνη μεγέθους 2,5 ιντσών διαθέτει εξαιρετικά υψηλή ανάλυση 230K pixels και τεχνολογία Clear Photo LCD Plus η οποία εξασφαλίζει την ακριβή αναπαραγωγή των λεπτομερειών και των λεπτών χρωματικών διαβαθμίσεων. Η αντιανακλαστική επίστρωση AR και η επιφάνεια Clear Treatment εξασφαλίζουν ζωντανά, ακριβή χρώματα και μεγάλη γωνία θέασης ακόμα και στο φως της ημέρας. Οι ενδείξεις πλοήγησης επί της οθόνης δείχνουν τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής και βασικές πληροφορίες για τη λήψη με μεγάλο, εύκολο στην ανάγνωση κείμενο. Ο προσανατολισμός της οθόνης αλλάζει αυτόματα από landscape (τοπίο) σε portrait (πορτρέτο) όταν γυρίζετε την φωτογραφική μηχανή στο πλάι.

Συνεχώς διευρυνόμενη οικογένεια φακών υψηλής ποιότητας

Από την στιγμή της κυκλοφορίας της, η α100 θα υποστηρίζεται από μια μεγάλη γκάμα συμβατών αξεσουάρ Sony στα οποία περιλαμβάνονται φακοί zoom, τηλεφακοί και ευρυγώνιοι φακοί καθώς και φακοί μακροφωτογράφησης και τηλεμετατροπείς .

Φακός Sony G

Προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας με άριστη ισχύ συγκέντρωσης φωτός και χαμηλή παραμόρφωση, καθώς και σταθερή ποιότητα σε όλα τα εστιακά μήκη για τους φακούς zoom. Οι ειδικές επιστρώσεις των οπτικών επιφανειών ελαχιστοποιούν τα φαινόμενα flare και ghosting ακόμα και όταν πραγματοποιούνται δύσκολες λήψεις με «κόντρα» τον ήλιο.

Σειρά φακών Carl Zeiss

Η Carl Zeiss στηρίζεται στα 150 χρόνια εμπειρίας της για την παραγωγή οπτικών εξαρτημάτων που προσφέρουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα και ακρίβεια.

Η σειρά των συμβατών φακών Plannar, Sonnar και Vario-Sonnar προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα οπτικής τελειότητας, απόδοσης και αξιοπιστίας.

Η α100 διαθέτει ακόμα συμβατότητα με περισσότερα από 16 εκατομμύρια προσαρτώμενων φακών Konica Minolta που έχουν πωληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο υπό τις εμπορικές ονομασίες Maxxum/Dynax.

Συστήματα φωτισμού

Εκτός από το ενσωματωμένο της flash, η α100 μπορεί να δεχθεί μια ολόκληρη γκάμα από συμβατά flash και συστήματα φωτισμού. Κατάλληλα για χρήση τόσο επάνω στη φωτογραφική μηχανή όσο και αυτόνομα, τα flash διαθέτουν ασύρματο σύστημα μέτρησης της φωτεινότητας (wireless TTL), τεχνολογία μέτρησης ADI και συγχρονισμό υψηλής ταχύτητας. Για μακροφωτογράφηση, ιδανικά είναι τα Macro Twin Flash και Ring Light.

Προαιρετικά αξεσουάρ

H δύναμη της α100 μεγαλώνει περισσότερο με την πλήρη γκάμα αξεσουάρ , στα οποία περιλαμβάνονται προσαρμογείς, καλώδια προέκτασης και συστήματα προσαρμογής εξωτερικής μπαταρίας για εξωτερικά ή πολλαπλά flash. Ακόμα, υπάρχει διαθέσιμος μεγεθυντής προσοφθαλμίου, ανιχνευτής γωνίας, σύστημα διόρθωσης προσοφθαλμίου, τηλεκοντρόλ και μετασχηματιστής/φορτιστής AC. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε θήκες μεταφοράς της συσκευής και των φακών, καθώς και λωρίδες στήριξης, από μια μεγάλη διαθέσιμη γκάμα επώνυμων προϊόντων.

Διάθεση

Η Sony α100 θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από τον Ιούλιο του 2006.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top