Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Οι δρόμοι του διαδικτύου

Τεχνολογία » Internet και ISPs - 13/06/2006

Στο πλαίσιο των Ερευνητικών του δραστηριοτήτων το Ινστιτούτο Επικοινωνίας σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, διεξάγει έρευνα και μελέτη για το θέμα της ανάπτυξης του Διαδικτύου στην Ελλάδα.

Το συνολικό έργο έχει σχεδιαστεί να ακολουθήσει μεθοδολογικά τα στάδια: desk research, ποιοτική και ποσοτική έρευνα, μελέτη (με βάση την έρευνα) και παρουσίαση των προτάσεων σε forum.

Η ερευνητική φάση

Desk research (ανάλυση όλων των υφιστάμενων ερευνών), Ad hoc έρευνα (ποιοτική και ποσοτική), με απαντήσεις στα ερωτήματα όπως: Ποιο είναι το περιβάλλον, Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι, Πώς καταναλώνουν (ΜΜΕ και προϊόντα), Εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, Ευκαιρίες που υπάρχουν, Ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι/ δρώντες (ποιους έχει το κοινό στο μυαλό του π.χ. πολιτεία, σχολεία, ιδιώτες), Πόσο εμπλέκονται, Πόσο θα έπρεπε να εμπλέκονται, Τι πρέπει να κάνουν οι δρώντες κ.α.

Η Μελέτη, η οποία θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, των εμπλεκομένων ερευνητικών φορέων και των συμμετεχόντων φορέων. Θα αναλυθούν τα ευρήματα και θα υπάρξουν συμπεράσματα για τα βήματα που μπορούν να οδηγήσουν στην ευρύτερη διείσδυση του Internet στην Ελλάδα.

Το Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου 2006, στο Μέγαρο Διοικητού Θ. Καρατζά της ΕΤΕ, θα καλύψει την επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων, με ομιλίες, συζητήσεις, panel και συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, ακαδημαϊκών, εμπλεκομένων φορέων και ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων.

Τo έργο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Συνεργαζόμενοι φορείς με το Ινστιτούτο Επικοινωνίας στο έργο είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, η εταιρεία FOCUS Research και η MRB Hellas.

Μέγας Χορηγός της έρευνας είναι η ΟΤΕΝΕΤ και χορηγοί η Coca Cola Hellas και η Hellas On Line.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top