Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Ετοιμάζεται η Google Custom Search Engine service

Τεχνολογία » Internet και ISPs - 25/10/2006

Μια νέα υπηρεσία ειδικά για τους δημιουργούς ιστοσελίδων ετοιμάζει το Google. Αυτή τους επιτρέπει να χτίσουν τις δικές τους μηχανές αναζήτησής χρησιμοποιώντας τον ογκώδη κατάλογο των παραπομπών σε σελίδες του Google.

Η υπηρεσία "Google Custom Search Engine service" θα επιτρέψει σε όλους, από άτομα μέχρι οργανώσεις, να χρησιμοποιήσουν ένα Google-powered πεδίο αναζήτησης στους ιστοχώρους τους που θα ψάχνει μόνο σε ορισμένες περιοχές και σελίδες. Με αυτόν τον τρόπο, ο δημιουργός ενός ιστοχώρου για το χόκεϋ παραδείγματος χάριν, θα μπορούσε να βάλει ένα πεδίο αναζήτησης στην αρχική σελίδα του που επιστρέφει πσαραπομπές μόνο για τις σχετικές με το άθλημα σελίδες. Η υπηρεσία θα τους δώσει επίσης μια μηχανή αναζήτησης που εκμεταλλεύεται πλήρως το κατάλογο Google, αλλά δίνει προτεραιότητα στα αποτελέσματα από τους ιστοχώρους που έχουν επιλέξει εκ των προτέρων. Έτσι μπορούν να προσαρμόσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης έτσι ώστε να είναι σε αρμονία με το υπόλοιπο περιεχόμενο των σελίδων τους.

«Σχεδιασμένη ώστε να είναι εξαιρετικά εύκολη και διαισθητική στη χρήση, η υπηρεσία θα δώσει τη δυνατότητα στους δημιουργούς ιστοσελίδων να χτίσουν τη δική τους μηχανή αναζήτησής σε λίγα λεπτά μέσω της χρήσης των επιλογών και των wizards,» δήλωσε η αντιπρόεδρος της εταιρίας Marissa Mayer.

Ο Greg Sterling, αναλυτής του Sterling Market Intelligence, δήλωσε: «Οι άνθρωποι κάνουν τις αναζητήσεις σε όλα τα είδη ιστοχώρων, όχι μόνο στις μηχανές αναζήτησης. Η αναζήτηση έχει γίνει το παράδειγμα πλοήγησης του Ιστού.»



 Πηγή: linuxworld.com

 Περισσότερα: στη σελίδα Google.Co-op

 Αναδημοσίευση: http://www.techteam.gr


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top