Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Το Ελληνικό internet

Τεχνολογία » Internet και ISPs - 19/12/2006

2,5 εκατ. οι χρήστες - το 90% σερφάρει καθημερινά. Διπλασιάστηκαν τα τελευταία 10 χρόνια.

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια είναι πλέον οι χρήστες του Internet στην Ελλάδα: ο αριθμός τους σχεδόν διπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία. Είναι κυρίως άντρες, ηλικίας από 25 έως 34 ετών, ανώτερου ή ανώτατου μορφωτικού, αλλά και οικονομικού, επιπέδου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα στατιστικά στοιχεία καταγράφουν μια ηλεκτρονική επανάσταση. Εννέα στους δέκα σερφάρουν στο Διαδίκτυο σχεδόν καθημερινά. Έξι στους δέκα μένουν δικτυωμένοι από δύο έως πέντε και πλέον ώρες την ημέρα.

Οι Έλληνες χρήστες του Internet μετρήθηκαν σχεδόν... ένας προς έναν και ξεπερνούν σε αριθμό τους 2.559.000. Δεν είναι μόνο πολλοί, είναι και δραστήριοι ηλεκτρονικά. Αγοράζουν προϊόντα online, απαντούν στη γραφειοκρατία χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του Δημοσίου που βρίσκονται στο Διαδίκτυο αλλά και ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες (web banking).

Διπλάσιες οι συνδέσεις DSL

Οι συνδέσεις DSL αυξάνονται αριθμητικά (τις διαθέτει πλέον το 69,1% των χρηστών, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 36,8%), όμως το κόστος τους δεν μειώνεται - τουλάχιστον τόσο ώστε να φτάσει τα ευρωπαϊκά επίπεδα. «Ελπίζω σε ταχύτερο ADSL με χαμηλότερη χρέωση» σημειώνει ένας από τους χρήστες που συμμετείχε στην e-metrics, ενώ πολλοί παραπονιούνται για «χαμηλή ταχύτητα» και «κακή ποιότητα υπηρεσιών». Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει η χώρα με το πιο ακριβό γρήγορο Internet, καθώς οι Έλληνες πληρώνουν συνολικά, μαζί με τα πάγια, από 100 έως 150 ευρώ μηνιαίως για σύνδεση στο 1 Mbps, τη στιγμή που το αντίστοιχο κόστος π.χ. στην Αυστρία είναι μόλις 49 ευρώ. Η χώρα μας υστερεί (σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ) και ως προς τις συνδέσεις υψηλής ταχύτητας.

ΠΗΓΗ : ΤΑ ΝΕΑ
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top