Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Το πρόσωπο της χρονιάς

Τεχνολογία » Internet και ISPs - 19/12/2006

"Εσείς" είστε το "Πρόσωπο της Χρονιάς", σύμφωνα με το περιοδικό Tιme. "Εσείς", ο άσημος χρήστης διαδικτύου που δηλώνει το "παρών" τροφοδοτώντας σελίδες, όπως το YouTube, με βίντεο και φωτογραφίες, ο άγνωστος blogger που διατηρεί ένα από τα εκατομμύρια blogs, εσείς είστε το Πρόσωπο της Χρονιάς "επειδή αναλάβατε τα ηνία των διεθνών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, επειδή ιδρύσατε και οριοθετήσατε τη νέα ψηφιακή δημοκρατία, επειδή εργάζεστε χωρίς αντάλλαγμα και επειδή νικήσατε τους επαγγελματίες στο δικό τους παιχνίδι " εξηγείται το αμερικανικό περιοδικό για τη φετινή επιλογή του. Μάλιστα, το τεύχος του κυκλοφορεί με ένα καθρέφτη στο εξώφυλλο "αντανακλώντας την ιδέα ότι είστε εσείς και όχι εμείς, που μεταμορφώνετε την εποχή της πληροφόρησης", όπως εξηγεί ο εκδότης του Time, Ρίτσαρντ Στένγκελ.



Αντίπαλοί σας, στον αγώνα για την ανάδειξη του "Προσώπου της Χρονιάς", ήταν οι πρόεδροι του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και της Κίνας, Χου Ζιντάο, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ-ιλ και ο Τζέιμς Μπέικερ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ που τέθηκε επικεφαλής της διακομματικής επιτροπής που μελέτησε την κατάσταση στο Ιράκ.

Το Time αναδεικνύει το "Πρόσωπο της Χρονιάς" από το 1927 και η παράδοση έχει εξελιχθεί σε μία πηγή φημών κάθε χρόνο, αλλά και έντονων συζητήσεων και αμφισβητήσεων, αφού πολλές επιλογές ήταν αντιδημοφιλείς - όπως ο Αδόλφος Χίτλερ- το 1938 και ο Αγιατολάχ Χομεϊνί, το 1979.

"Στόχος είναι να επιλεγεί το άτομο ή τα άτομα που επηρέασαν τις ειδήσεις, αλλά και τις ζωές μας, είτε για το καλό, είτε άσχημα και ενσωματώνουν αυτό που ήταν σημαντικό για τη χρονιά που φεύγει- είτε για το καλύτερο, είτε για το χειρότερο", όπως εξήγησε ο Λεβ Γκρόσμαν, συντάκτης του περιοδικού. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι δημιουργοί και οι επισκέπτες ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο που ενεργοποιούνται από τον χρήστη, ανέδειξαν μία κοινότητα που συνεργάζεται σε τέτοια κλίμακα που ουδέποτε στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί.

"Βλέπουμε πως οι πολλοί αντλούν δύναμη από λίγους και βοηθάει ο ένας τον άλλον χωρίς ιδιοτέλεια και πως αυτό δεν θα αλλάξει απλά τον κόσμο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίον αλλάζει ο κόσμος", επισήμανε ο Γκρόσμαν, ο οποίος στο Time γράφει τις σελίδες που είναι αφιερωμένες στην τεχνολογία και στο βιβλίο.

"Κάποτε οι δημοσιογράφοι είχαν το αποκλειστικό προνόμιο να πηγαίνουν τους πολίτες σε μέρη όπου δεν είχαν ξαναπάει. Όμως τώρα, μία μητέρα στη Βαγδάτη με ένα βιντεόφωνο μπορεί να σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε μία έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας σε δρόμο", πρόσθεσε ο Γκρόσμαν.

Το 2005, είχε χαρακτηρισθεί "Πρόσωπο της Χρονιάς" ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, ο Μπιλ Γκέιτς, η σύζυγός του Μελίντα και ο Ιρλανδός ρόκερ Μπόνο, για την ανθρωπιστική προσφορά τους. Το 2004 επελέγη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και το 2003 "ο Αμερικανός στρατιώτης", καθώς ήταν η χρονιά της εισβολής στο Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top