Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Σινεμά το Ίντερνετ

Τεχνολογία » Internet και ISPs - 06/01/2007

Ταινίες και τηλεοπτικές σειρές απευθείας στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας προσφέρουν πλέον τα μεγάλα στούντιο μέσα από ιστοσελίδες όπως το Cinemanow και το αμερικανικό iTunes, ενώ σύντομα θα προστεθούν το Amazon και το Walmart. Μέσα στον νέο χρόνο μάλιστα, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές θα αρχίσουν να πωλούνται και στο ευρωπαϊκό iTunes.

Τα στούντιο και τα τηλεοπτικά κανάλια που παράγουν ταινίες και σειρές πειραματίζονται εδώ και καιρό με τη διανομή των προγραμμάτων τους μέσω του Ίντερνετ θέλοντας να εκμεταλλευτούν την εξάπλωση των γρήγορων συνδέσεων στα νοικοκυριά. Κάποιοι προσφέρουν το πρόγραμμά τους δωρεάν, αλλά ο θεατής μπορεί μόνο να το παρακολουθήσει on-line και όχι να το αντιγράψει στον υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορεί να αποφύγει τις διαφημίσεις. Αυτό το μοντέλο ακολουθεί το site του ABC.

Η νέα τάση όμως, είναι η διάθεση των ταινιών και των τηλεοπτικών επεισοδίων για κατέβασμα στον σκληρό δίσκο, κάτι που προτιμούν οι περισσότεροι χρήστες. Η αγορά τους κοστίζει από ενάμισι ευρώ το επεισόδιο μέχρι 15 ευρώ μία ταινία νέας κυκλοφορίας. Σημαντικό βήμα προόδου, που άνοιξε την αγορά, είναι η δυνατότητα αντιγραφής των ταινιών σε DVD. Μέχρι τον Σεπτέμβριο αυτό ήταν αδύνατο. Πρώτο το ηλεκτρονικό κατάστημα Cinemanow χρησιμοποίησε αυτή την υπηρεσία έπειτα από πολύμηνες πετυχημένες δοκιμές. Σε μερικές περιπτώσεις οι παραγωγοί έχουν θέσει κάποιους περιορισμούς, όπως ότι το DVD μπορεί να παίξει μόνο στον υπολογιστή που κατέβασε την ταινία.

Το Cinemanow και η America On Line (όπως και το Movielink, το οποίο όμως είναι προσβάσιμο μόνο από την Αμερική) πωλούν ταινίες σε συμφωνία με τα μεγαλύτερα στούντιο του Χόλιγουντ. Η συλλογή του δεν είναι ακόμα ικανοποιητική για τα γούστα ενός φανατικού σινεφίλ, αλλά ο αριθμός των ταινιών αυξάνεται καθημερινά έχοντας φτάσει ήδη τις 4.000.

Νέες υπηρεσίες με ταινίες θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες το Amazon, το Walmart και η Sony καθώς και το BitTorrent, μέχρι πρόσφατα δίκτυο παράνομης διανομής ταινιών. Όλοι συζητούν ή έχουν ήδη συμφωνήσει με τα μεγάλα στούντιο για τη διάθεση των προϊόντων τους.

Πώς θα τις κατεβάσετε

1. Για να κατέβει ένα επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς στον υπολογιστή χρειάζεται περίπου μισή ώρα με μία σύνδεση DSL, μία ταινία γύρω στις τρεις ώρες ή αν θέλετε πολύ υψηλή ποιότητα πρέπει να δεσμεύσετε το κομπιούτερ ολόκληρο το βράδυ.

2. Το πιο φιλικό προς τον χρήστη κατάστημα είναι το iTunes, το κατάστημα της Apple, που ξεκίνησε με μουσική αλλά εδώ και μερικούς μήνες πουλάει ταινίες, βιντεοκλίπ και τηλεοπτικές σειρές. Οι πωλήσεις των σειρών και των ταινιών έχουν ξεπεράσει τα 35.000.000 με ρυθμούς 1.000.000 την εβδομάδα.

3. Τα βίντεο προβάλλονται στον υπολογιστή, όπως ένα DVD ή στην οθόνη 2,5 ιντσών του video iPod. Μέσω του iPod, μπορούν να προβληθούν και στην τηλεοπτική οθόνη, αρκεί να τα συνδέσετε με ένα καλώδιο κόστους 25 ευρώ.

4. Προς το παρόν η αγορά βίντεο δεν είναι ακόμη δυνατή στο ελληνικό iTunes αλλά μόνο στο αμερικανικό ή το βρετανικό αν και αυτό θα αλλάξει μέσα στο 2007. Ο μόνος τρόπος να ανοίξετε λογαριασμό εκεί είναι η χρήση πιστωτικής κάρτας από αμερικανική ή βρετανική τράπεζα.

LINKS

* http://www.itunes.com

* http://www.cinemanow.com

* http://www.movielink.com

* http://www.amazon.com

* http://www.video.aol.com


Πηγή :tanea.gr
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top