Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Διπλή πρωτιά σε Έλληνες μαθητές

Τεχνολογία » Internet και ISPs - 20/02/2007

Διπλή διεθνή πρωτιά για τους Ελληνες μαθητές, στην προσπάθεια συμβολής των νέων για την λειτουργία ασφαλούς Internet.

Οι Ελληνες μαθητές απέσπασαν δύο από τα τέσσερα βραβεία στο διαγωνισμό που έγινε για τον τέταρτο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου και παράλληλα έλαβαν τα πρωτεία στον αριθμό συμμετοχών σε σχέση με τις άλλες 24 χώρες που έλαβαν μέρος. Τα βραβεία ανακοίνωσε η επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ Viviane Reding. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 200 πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία, με 30 ελληνικές συμμετοχές - ρεκόρ συμμετοχών από όλες τις χώρες.Ειδικότερα, το Δημοτικό σχολείο της Παναγιάς Θάσου έλαβε τo βραβείο «Power of Image» για το πόστερ με θέμα την εργασία «The picture as the vehicle of bad and good news» και το βραβείο «Netiquette» δόθηκε στο Δημοτικό σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών, για το βίντεο «e-values», που σε συνεργασία με το τσέχικο σχολείο ZS TGM Mnichovice έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι οι παραδοσιακές μας αξίες πρέπει να μας ακολουθούν και στο Διαδίκτυο. Τα δύο σχολεία θα πάρουν από 1.500 ευρώ, που θα το διαθέσουν ανάλογα με τις ανάγκες τους για την αγορά εξοπλισμού σε υπολογιστές.

Τα βραβεία ανακοίνωσε η επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ Viviane Reding. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 200 πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία, με 30 ελληνικές συμμετοχές - ρεκόρ συμμετοχών από όλες τις χώρες.

Στο διαγωνισμό εκτός από την Ελλάδα, συμμετείχαν -κατά σειρά πλήθους σχολείων- η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Λιθουανία, η Σουηδία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Σλοβενία, το Ην. Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Τσεχία, η Κύπρος, η Σλοβακία, η Δανία, η Ρωσία, η Μάλτα, η Λευκορωσία, η Φινλανδία και η Εσθονία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top