Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η INTEL Συμμετέχει στη Διεθνή Πρωτοβουλία του Bill Clinton

Ειδήσεις » Κόσμος - 04/10/2007

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοινώνει τη δέσμευση της Intel να βοηθήσει εκατομμύρια δασκάλους να φέρουν την τεχνολογία στις αίθουσες διδασκαλίας

Ο Πρόεδρος της Intel, διορίζεται μέλος της Συμβουλευτικής Εκπαιδευτικής Επιτροπής της CGI

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Bill Clinton, ανακοίνωσε στο Global Clinton Initiative CGI - (Διεθνής Πρωτοβουλία Κλίντον) στη Νέα Υόρκη ότι η Intel Corporation θα προσφέρει το πρωτοποριακό της πρόγραμμα για την online εκπαίδευση δασκάλων και καθηγητών, ώστε να βοηθήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο δάσκαλους και καθηγητές σε 15 χώρες να μάθουν πώς να ενσωματώνουν την τεχνολογία στη διδασκαλία ώστε να ενισχύσουν τη μάθηση.

Σημειώνοντας ότι "καθηγητές ποιότητας ισοδυναμούν με εκπαίδευση ποιότητας," ο Πρόεδρος της Intel, Craig Barrett, τόνισε ότι το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα – μια νέα online παροχή του Προγράμματος Intel® Teach – βοηθά δάσκαλους και καθηγητές να δημιουργήσουν ένα ενεργητικό μαθησιακό περιβάλλον ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στην παγκόσμια οικονομία. Μαθητές που διδάχτηκαν από καθηγητές που εκπαιδεύτηκαν με το παραδοσιακό πρόγραμμα Intel Teach χρησιμοποίησαν τις δεξιότητες αυτές για πολλές δραστηριότητες, από το να αναπτύξουν ένα πρόγραμμα ενημέρωσης για το AIDS ως την εύρεση νέων πηγών πόσιμου νερού. Η τρέχουσα αξία στην αγορά της δέσμευσης που ανακοινώθηκε υπολογίζεται σε $300 εκατομμύρια για τα 4 επόμενα χρόνια.

Αναγνωρίζοντας τη δέσμευση της Intel για βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, ο Clinton διόρισε τον Barrett ως μέλος της Συμβουλευτικής Εκπαιδευτικής Επιτροπής της CGI. Ο Barrett είναι ο πρώτος συνεργάτης από τον ιδιωτικό τομέα που λαμβάνει την τιμή αυτή.

"Ένας από τους καλύτερους τρόπους να βοηθήσει κανείς τους μαθητές να αναπτύξουν τις απαραίτητες για την επιτυχία δεξιότητες, είναι να βοηθήσει του δασκάλους τους να διδάξουν," είπε ο Barrett. "Με την εγκαινίαση του νέου online προγράμματος των μαθημάτων Intel Teach, οι καθηγητές μπορούν να μάθουν πώς να ενσωματώνουν την τεχνολογία στις τάξεις τους σε χρόνο και ρυθμό που επιλέγουν οι ίδιοι. Η δέσμευση αυτή αντικατοπτρίζει την ισχυρή πεποίθηση της Intel ότι οι καθηγητές, πολύ περισσότερο από τους υπολογιστές, είναι εκείνοι που δημιουργούν την πραγματική μαγεία στις αίθουσες διδασκαλίας."

Το πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης δασκάλων Intel Teach λειτουργεί μέσω ενεργών συνεργασιών με τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές κυβερνήσεις. Για την εκπλήρωση της δέσμευσης που ανακοίνωσε σήμερα η Intel, στη διάρκεια των επόμενων 4 ετών η εταιρεία θα συνεργαστεί με τα Υπουργεία Παιδείας 15 χωρών. Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις χώρες αυτές συμπεριλαμβάνονται η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Χιλή, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Ινδία, η Ιρλανδία, η Νότιος Κορέα, το Μεξικό, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η Intel θα συνεργαστεί με αυτούς και άλλους κυβερνητικούς φορείς ώστε να διασφαλιστεί η προσαρμογή της online προσφοράς του Intel Teach στα τοπικά δεδομένα και η ευθυγράμμισή του με τα εθνικά εκπαιδευτικά πρότυπα.

Το Intel Teach θεωρείται ευρέως ως το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης του είδους του. Πρόσφατες ανεξάρτητες έρευνες έδειξαν ότι το 81 τοις εκατό των δασκάλων που εκπαιδεύτηκαν με το πρόγραμμα Intel Teach ανέφεραν ότι οι εργασίες των μαθητών επέδειξαν βαθύτερη κατανόηση από άλλες συγκρίσιμες εργασίες. Ως πρόσθετη αναγνώριση της αποτελεσματικότητάς του, πολλές κυβερνήσεις έχουν συνδέσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης με βραβεία προς τους δασκάλους, αλλαγές πολιτικής και αποζημιώσεις. Σε μια χώρα, για παράδειγμα, οι καθηγητές λαμβάνουν 15 τοις εκατό αύξηση μισθού μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος Intel Teach.

Η δέσμευση που ανακοινώθηκε σήμερα αποτελεί τμήμα της παγκόσμιας επένδυσης της Intel, ύψους άνω των $100 εκατομμυρίων, για τη βελτίωση της εκπαίδευσης από τα τοπικά σχολεία ως τα διεθνή πανεπιστήμια, γεγονός που βοηθά στη δημιουργία γνώσης και εμπνέει τους πρωτοπόρους που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Μόνο την τελευταία δεκαετία, η Intel έχει επενδύσει πάνω από $1 δισεκατομμύριο σε μετρητά και συνεισφορές σε είδος για να βοηθήσει τους καθηγητές να διδάσκουν, τους μαθητές να μαθαίνουν και τα πανεπιστήμια να καινοτομούν. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δέσμευση της Intel για την εκπαίδευση, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.intel.com/education.


Tags: Intel, Bill Clinton, Intel Teach, εκπαίδευση.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top