Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

BLU-RAY DISC: Οι πόρτες του HD ανοίγουν για όλους

Digital Home - 04/10/2007

Η Sony δημιούργησε μια ειδική σειρά προϊόντων Blu-ray Disc™ με στόχο να προσφέρει στους καταναλωτές πρόσβαση στο νέο κόσμο της εικόνας HD, σε οποιαδήποτε μορφή επιθυμούν. Τα νέα προϊόντα ξεκινούν από Blu-ray Disc™ Players με εκπληκτικές οπτικοακουστικές επιδόσεις HD και φθάνουν ως υπολογιστές notebook αρκετά ισχυρούς για την επεξεργασία και την εγγραφή περιεχομένου HD video σε δίσκους Blu-ray Disc™ που μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως αυτόνομες συσκευές αναπαραγωγής.

Καθώς η τεχνολογία High Definition εξελίσσεται ως το νέο standard στο χώρο του video, οι δίσκοι Blu-ray Disc™ αναδεικνύονται όλο και περισσότερο ως το φυσικό μέσο αποθήκευσης μεγάλων όγκων περιεχομένου HD. Τα πάντα μπορούν να αποθηκευτούν σε δίσκους Blu-ray Disc™: Από ταινίες του Χόλυγουντ ως προσωπικές λήψεις HD video από βιντεοκάμερες HD Handycam.

«Παρακολουθούμε το μέλλον να διαμορφώνεται», λέει ο κ. Hiro Shinohara, διευθυντής του τομέα Home Video Europe στη Sony Europe. «Παράλληλα, η Sony παίζει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος. Αυτά τα προϊόντα Blu-ray δίνουν στους καταναλωτές την δυνατότητα να περάσουν σήμερα στην τεχνολογία HD και να λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη και πιο συναρπαστική εξέλιξη στο χώρο του video, της ψυχαγωγίας και των ταινιών στον αιώνα που διανύουμε. Θέλουμε όλοι να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό».

Όσοι αναζητούν κομψότητα, ψυχαγωγία και πραγματική ισχύ σε φορητή μορφή μπορούν να στραφούν στα εξοπλισμένα με τεχνολογία Blu-ray μοντέλα υπολογιστών notebook της σειράς VAIO FZ20. Τα μοντέλα της σειράς, που διακρίνονται από την εκπληκτική τους σχεδίαση, καταφέρνουν να χωρέσουν μια οθόνη X-black LCD™ 15,4 ιντσών σε χώρο που συνήθως φιλοξενεί οθόνες 14,1 ιντσών. Ορισμένα μοντέλα της σειράς VAIO AR50 διαθέτουν μεγάλη οθόνη X-black LCD™ 17 ιντσών, με δυνατότητα προβολής εικόνας σε ανάλυση 1080p Full HD, και ενσωματωμένο οδηγό Blu-ray Disc™. Ο συνδυασμός αυτός τα καθιστά ιδανικά για την παρακολούθηση ταινιών BD αλλά και για την επεξεργασία περιεχομένου HD video. Εναλλακτική επιλογή αποτελεί η σειρά VAIO L. Τα μοντέλα της σειράς VAIO L είναι ψηφιακά κέντρα πολυμέσων με εξαιρετική σχεδίαση και λεπτό μέγεθος, με ενσωματωμένη οθόνη 22 ιντσών. Ορισμένα μοντέλα της σειράς διαθέτουν οδηγό Blu-ray Disc™ (τύπου σχισμής) και δύο αναλογικούς / ψηφιακούς δέκτες DVB-T που επιτρέπουν την παρακολούθηση και την εγγραφή διαφορετικών τηλεοπτικών καναλιών ταυτόχρονα.

Όλα τα προϊόντα Sony VAIO που είναι εξοπλισμένα με οδηγούς Blu-ray Disc™ μπορούν να πραγματοποιήσουν αναπαραγωγή ταινιών BD. Για όσους όμως αναζητούν μια αποκλειστική συσκευή αναπαραγωγής, τα νέα μοντέλα BDP-S300 και BDP-S500 προσφέρουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα home cinema. Και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν έξοδο σήματος 1080p Full HD μέσω HDMI™ καθώς και την τεχνολογία 24p True Cinema η οποία αναδημιουργεί τα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο της πρωτότυπης κινηματογραφικής κάμερας, εξαλείφοντας τα ανεπιθύμητα εφέ που προκύπτουν από τη μετατροπή της ταχύτητας προβολής των καρέ ώστε η εικόνα να προσαρμόζεται για την τηλεόραση. Οι λάτρεις του Home Cinema μπορούν να προχωρήσουν ένα ακόμα βήμα αποκτώντας το πλήρες σύστημα Home Cinema με Blu-ray Disc™ HTP-BD2RSF, το οποίο αποτελείται από το Blu-ray Disc™ Player BDP-S300, τον ψηφιακό ενισχυτή Sony HT-SF2000 με τεχνολογία S-Master και ένα ισχυρό σύστημα ηχείων 5.1. Το σύστημα είναι εύκολο στην εγκατάσταση και υποστηρίζει αυτόματη ρύθμιση του ήχου με το πάτημα ενός κουμπιού, εξασφαλίζοντας ευέλικτη τοποθέτηση των ηχείων και βέλτιστη ποιότητα ήχου σε οποιονδήποτε χώρο. Το σύστημα διαθέτει επίσης τη λειτουργία BRAVIA Theatre Sync η οποία επιτρέπει τον ταυτόχρονο έλεγχο της συνδεδεμένης μέσω HDMI στο σύστημα τηλεόρασης BRAVIA σας από ένα μόνο τηλεχειριστήριο.

Δίσκοι Blu-ray

Στα πλαίσια της επίδειξης του συνεχώς διευρυνόμενου καταλόγου ταινιών σε μορφή Blu-ray που διατίθενται από την Sony Pictures Home Entertainment, όσοι καταναλωτές αγοράσουν οποιαδήποτε από τις δύο προαναφερθείσες συσκευές αναπαραγωγής στην Ευρώπη θα αποκτήσουν τον τίτλο Spider-Man™ High Definition Trilogy σε δίσκο Blu-ray Disc™, (με την δήλωση του προϊόντος και κατόπιν της συμπλήρωσης ενός online ερωτηματολογίου)1. Η Sony Pictures Home Entertainment έχει ήδη διαθέσει περισσότερες από 40 ταινίες σε μορφή Blu-ray Disc™ (BD), ενώ περισσότεροι από 30 ακόμα τίτλοι πρόκειται να κυκλοφορήσουν ως τα Χριστούγεννα. Το Spider-Man™ High Definition Trilogy προσφέρει στους λάτρεις του Spider-Man την αποκλειστική ευκαιρία να αποκτήσουν τις ταινίες Spider-Man™, Spider-Man™ 2 και Spider-Man™ 3 σε μορφή high definition.

1 Οι συνθήκες ενδέχεται να ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα. Η προσφορά δεν ισχύει για τη Γερμανία.

Spider-Man, ο χαρακτήρας TM & (c) 2007 Marvel Characters, Inc. All Rights Reserved


Tags: Sony, HD, Blu-Ray, Spiderman, home cinema.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top