Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η επανάσταση VAIO Blu-ray Disc

Τεχνολογία » Hardware - 10/10/2007

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, η Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου υπολογιστή VAIO notebook στον κόσμο με ενσωματωμένο οδηγό ανάγνωσης/ έγγραφής Blu-ray Disc. Σήμερα, η οικογένεια προϊόντων VAIO αλλάζει και είναι περισσότερο από ποτέ έτοιμη για την μετάβαση στο μέλλον του High Definition.

Με τον ‘combo’ οδηγό Blu-ray Disc™ (BD ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM) ή τον οδηγό Blu-ray Disc™ (BD-R/-RE/-ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM) που βρίσκονται τώρα ενσωματωμένοι σε επιλεγμένους υπολογιστές notebook και ψηφιακά προϊόντα οικιακής χρήσης, οι υπολογιστές VAIO ανοίγουν τις πύλες του High Definition στους Ευρωπαίους καταναλωτές.

«Θέλουμε να προσφέρουμε στον κόσμο ένα ξεκάθαρο μονοπάτι μετάβασης στον κόσμο της τεχνολογίας HD», λέει ο κ. Hidetoshi Takigawa, διευθυντής Marketing της VAIO Of Europe (VOE). «Στην απλούστερή του μορφή, αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα παρακολούθησης ταινιών HD στο σπίτι. Για όσους θέλουν να πάνε ένα βήμα πιο πέρα, ορισμένα προϊόντα VAIO διαθέτουν δυνατότητα επεξεργασίας περιεχομένου HD, το οποίο συνήθως παράγεται από τη νέα γενιά βιντεοκαμερών HD. Κεντρικό στοιχείο σε όλα αυτά αποτελούν οι ίδιοι οι δίσκοι Blu-ray Disc™, οι οποίοι, εκτός από την τεράστιά τους χωρητικότητα, τυγχάνουν συνεχώς αυξανόμενης αποδοχής ως το προτιμώμενο format ταινιών HD. Με λίγα λόγια, βλέπουμε τους δίσκους Blu-ray Disc™ σαν το κλειδί για ένα ‘HD’ μέλλον.”

Επεκτείνετε το όραμά σας με τη σειρά VAIO AR50

Η σειρά VAIO AR50 βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά στο μέλλον. Τα μοντέλα της αποτελούν την τελευταία έκδοση του πρώτου υπολογιστή notebook στον κόσμο με ενσωματωμένο οδηγό Blu-ray Disc™. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς VGN-AR51SU έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει τον απόλυτο υπολογιστή ψυχαγωγίας με δυνατότητα προβολής Full HD και προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της αναπαραγωγής Blu-ray Disc™ στην εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη του, καθώς και τη δυνατότητα να επεξεργάζεστε τα προσωπικά σας HD video και να πραγματοποιείτε εγγραφή σε δίσκους Blu-ray Disc™ Double Layer, χωρητικότητας 50GB. Στα γνωρίσματα που κάνουν τα μοντέλα της σειράς να ξεχωρίζουν περιλαμβάνεται η τεράστια οθόνη widescreen X-black LCD 17 ιντσών με δυνατότητα προβολής σε ανάλυση 1080p Full HD, ο φωτισμός διπλής λυχνίας που εξασφαλίζει εκπληκτική φωτεινότητα και ο ενσωματωμένος υβριδικός ψηφιακός / αναλογικός τηλεοπτικός δέκτης που συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο. Η σειρά AR50 διαθέτει την ισχύ που απαιτείται για την επεξεργασία περιεχομένου σε ανάλυση Full HD, και ακόμα περισσότερη, χάρη στην τελευταία τεχνολογία επεξεργαστών Intel® Centrino® Duo και το υποσύστημα γραφικών NVIDIA® GeForce® με αποκωδικοποίηση HD ενσωματωμένη στο hardware.

Ψυχαγωγία με στυλ με τη σειρά VAIO FZ20

Αν και τα μοντέλα της σειράς FZ20 είναι αξιοσημείωτα μικρά σε μέγεθος και εξαιρετικά φορητά, διαθέτουν ωστόσο οθόνη 15,4 ιντσών και προσφέρουν αναπαραγωγή HD εξαιρετικής ποιότητας, ιδανική για όσους επιθυμούν τεχνολογία HD σε μια βολική φορητή συσκευή και σε προσιτή τιμή. Φυσικά, τα μοντέλα είναι αρκετά ισχυρά ώστε να υποστηρίζουν επεξεργασία περιεχομένου Full HD και διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία επεξεργαστών Intel® Centrino® Duo και το υποσύστημα γραφικών NVIDIA® GeForce® με αποκωδικοποίηση HD ενσωματωμένη στο hardware, κάτι το οποίο εξασφαλίζει εκπληκτικές επιδόσεις. Ο οδηγός ‘Combo’ Double Layer Blu-ray Disc™ σας επιτρέπει να απολαμβάνετε ταινίες σε Blu-ray Disc™ και προσφέρει χωρητικότητα ως και 50GB για την αποθήκευση των προσωπικών σας video. Η έξοδος HDMI™ επιτρέπει την σύνδεση με τηλεοράσεις HD-Ready – αν το επιθυμείτε - με ένα μόνο καλώδιο, ενώ η οθόνη συνδυάζει την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας X-black LCD με σύστημα οπίσθιου φωτισμού ευρέως χρωματικού φάσματος, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τη χρήση τεχνολογιών που προέρχονται από τις τηλεοράσεις ‘BRAVIA’. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην οθόνη να αναπαραγάγει ζωντανές αποχρώσεις με εκπληκτική ακρίβεια – 90% πραγματικό χρώμα – προσφέροντας ζωντανότερες φωτογραφίες, προσωπικά video και ταινίες που καθιστούν τη σειρά FZ20 την ιδανική επιλογή για τέλεια προβολή HD.


Tags: Sony, Blu-Ray, Intel, Centrino, HDMI, HD-Ready, Vaio.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top