Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

International Athens Tuning Show 2007

Auto - Moto - 13/10/2007

Ρυθμός, αδιάλειπτο interaction, παράλληλα events, ρεκόρ προπώλησης στα Village Cinemas αλλά και ρεκόρ προσέλευσης κοινού είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το International Athens Tuning Show 2007, το πιο σύνθετο event που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα μας, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή υψηλών standards και ποιότητας.

Ξεκινώντας ως σημείο συνάντησης των φίλων του αυτοκινήτου, το Athens Tuning Show εξελίχθηκε σε μία διεθνών προδιαγραφών παραγωγή, αποτελώντας στον τρίτο μόλις χρόνο διεξαγωγής του το ιδανικό σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να ζήσουν στην ένταση του απόλυτου event. Στο πρώτο του ραντεβού με το κοινό το Athens Tuning Show χαρακτηρίστηκε ως ο «παράδεισος του customizing», προσελκύοντας την προσοχή των πιο έγκριτων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Athens Tuning Show αποτελεί πλέον έναν «παράδεισο για όλο το καταναλωτικά ενεργό κοινό», ένα πρωτότυπο multi-event διάρκειας 5 ημερών, που δίνει ισχυρό στίγμα στην παγκόσμια σκηνή των events. Τα σημαντικότερα highlights της φετινής διοργάνωσης ακολουθούν για να θυμίσουν μερικές μόνο από τις στιγμές που έζησαν στο Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο μεταξύ 26-30 Σεπτεμβρίου οι 74.500 επισκέπτες του από όλη την Ελλάδα.

Εσωτερικός Χώρος

‘Central Stage’

Το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης εγκαινίασε την έκθεση στην Κεντρική Σκηνή, αναγνωρίζοντας μεταξύ άλλων την παγκόσμια ανάπτυξη της αγοράς aftermarket, και τόνισε την δυναμική και τις προοπτικές που παρουσιάζει η συγκεκριμένη αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι το tuning θα πρέπει να πληρεί δύο πολύ βασικές προϋποθέσεις: πρώτον σεβασμό στο περιβάλλον και δεύτερον σεβασμό στους κανόνες της οδικής ασφάλειας. Το International Athens Tuning Show άνοιξε τις πύλες του αμέσως μετά για να υποδεχτεί τους περισσότερους από 13,000 επίσημους προσκεκλημένους του. Με κοινό παρονομαστή την βιώσιμη ανάπτυξη, η Κεντρική Σκηνή φιλοξένησε στην «Ημέρα Περιβάλλοντος» το HONDA Civic Hybrid, προβάλλοντας ιδιαίτερα τις τεχνολογίες που σέβονται το περιβάλλον. Την πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης που ήταν αφιερωμένη στην Oδική Ασφάλεια, η CITROEN φιλοξενήθηκε στο Central Stage με τα μοντέλα C2 1,6 by Loeb, C3 1,4 VTR και C4 1,6 by Loeb. Αισθητή έκανε την παρουσία της η VOLKSWAGEN, στην οποία και αφιερώθηκε η «Ημέρα Τεχνολογίας» όχι μόνο στην παρουσίαση των κιβωτίων ταχυτήτων DSG και τον κινητήρα TSI αλλά και στο live διαγωνισμό που ακολούθησε και ήταν εμπνευσμένος από τη νέα τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια του DSG. Την «Ημέρα Performace & Style», η RENAULT παρουσίασε το νέο Clio 1.2 Turbo 100 hp. Στο μοναδικό πενθήμερο εκδηλώσεων «παρών» δήλωσε σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και αρκετοί επώνυμοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Stephan Papadakis, ο Λάμπης Λιβεριάτος, η Έυη Αδάμ, η Χρυσάνθη Ντάφλα και λοιποί εκπρόσωποι της showbiz. Το πρόγραμμα στη Κεντρική Σκηνή ολοκληρώθηκε τη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου με την καθιερωμένη πλέον διεξαγωγή καλλιστείων για την ‘Miss Max Power’ από το Models Academy.

‘Exhibition Area’

Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 105 εκθέτες από την ελληνική και τη διεθνή αγορά. Το κοινό είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί και να θαυμάσει από κοντά τα καινούργια μοντέλα και τα best seller της Ελληνικής αγοράς, να δει τα ποιοτικότερα project cars Ελληνικών και Διεθνών Tuning Houses και να γνωρίσει τα πιο σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες της aftermarket αγοράς. Επίσης οι μοτοσικλετιστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις και προϊόντα για τους δύο τροχούς, ενώ κέρδισαν τις εντυπώσεις ο χώρος του καρτ και του Ιn Car Entertainment. Το ενδιαφέρον του κοινού υπήρξε μεγάλο τόσο για τις συμμετοχές των επισήμων εισαγωγέων αυτοκινήτων όσο και για τους επαγγελματίες της αγοράς aftermarket, δύο επιχειρηματικών κόσμων που ήρθαν κοντά σε ακόμα μία διοργάνωση της FUTURE PROMOTIONS. Τα σχόλια των επισκεπτών για την ποιότητα και τις υπηρεσίες των εκθετών, αλλά και την παρουσία και αισθητική των περιπτέρων ήταν πιο ενθουσιώδη από ποτέ. Το διεθνές στίγμα του Athens Tuning Show έδωσαν για ακόμη μια φορά οι διεθνείς οίκοι, που παρουσίασαν ζωντανά τις καλύτερες δημιουργίες τους, αυτοκίνητα που αποτελούν την αφρόκρεμα της παγκόσμιας σκηνής aftermarket και φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του περιοδικού τεχνολογίας Power Techniques. Η ποσοτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατέδειξε για τρίτη συνεχή χρονιά την ικανοποίηση των εκθετών με το 91% να δηλώνει ότι θα συμμετάσχει και στο επόμενο Athens Tuning Show.

‘Έκθεση Φωτογραφίας «Φίλοι»’

Για πρώτη φορά φέτος στον εσωτερικό εκθεσιακό χώρο η διοργανώτρια εταιρεία FUTURE PROMOTIONS φιλοξένησε στην αίθουσα «Garage» έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Φίλοι», προκαλώντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υψηλή αισθητική της. H έκθεση συμπεριέλαβε εικόνες με θέμα το αυτοκίνητο καθώς και layout των περιοδικών του Ομίλου της OPTION PRESS.

Εξωτερικός Χώρος

‘Toyo Tires Live Arena’

Χαρακτηρίστηκε από τον Manager της Ιαπωνικής Team Orange Sleepy Hiroki Furuse ως «η καλύτερη Arena του πλανήτη» και ‘έκλεψε’ για ακόμη μια φορά την παράσταση, φιλοξενώντας τους celebrity drifters και πρωταθλητές του D1 GP, Team Orange, τον παγκοσμίου φήμης stunt man Terry Grant, κάτοχο 15 παγκοσμίων ρεκόρ, τους Βέλγους stunt bikers MAG Team Xtreme, τον Pascal Dragoto με το γνωστό μας Twingo με κινητήρα Jet 2.200 ίππων και τον διάσημο Ronnie "Rocket" Picardo που ‘ήρθε’ από τη Santa Pod για τις μοναδικές παραστάσεις της Live Arena [επισυνάπτονται τα βιογραφικά των αγωνιζομένων]. Το θαυμασμό του κοινού κέρδισε και το Project drift car Nissan Silvia του περιοδικού Power Techniques, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτελεί το καλύτερο drift car στην Ελλάδα, αντάξιο των αντίστοιχων του εξωτερικού, όπου εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ελλάδα με την συμβολή επιλεγμένων συνεργατών, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα προϊόντα και φυσικά την τεχνογνωσία του Power Techniques. Σημαντική ήταν η συμβολή της Felco Pneumatic, που φρόντισε για τις πάνω από 180 αλλαγές ελαστικών. Για πρώτη φορά στη φετινή ‘Live Arena’, ο Terry Grant έκοψε την ανάσα του κοινού οδηγώντας με επιδεξιότητα στους 2 τροχούς το HONDA Civic Type-R, ενώ μια νέα άφιξη στo πρόγραμμα αποτέλεσε το σκηνοθετημένο show, με το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» SEAT Leon στα έμπειρα χέρια του Terry Grant, το οποίο είχε και τη συμμετοχή της Team Orange. Ο αγαπημένος του κοινού Terry Grant έδειξε και στην πράξη τις δυνατότητες καθημερινών αυτοκινήτων οδηγώντας με ακρίβεια το Hyundai ί30. Το πρόγραμμα της ‘Live Arena’ συμπεριέλαβε τις παρουσιάσεις του νέου CITROEN C4 2.0 και του νέου VW Golf GT. Το show της Live Arena «φόρεσε» ελαστικά TOYO TIRES και «κινήθηκε» με EKO KINITRON 100 SPEED. Η φετινή παραγωγή ήταν μεγαλύτερη από ποτέ, με προβολή videos στο led wall, light show και φυσικά με ένα επιβλητικό θεατρικό σκηνικό. Την φετινή ‘Live Arena’ επισκέφθηκαν πάνω από 30.000 θεατές.

‘Evo Test Drive Track- Powered By EKO KINITRON 100 SPEED’

Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ πάνω από 550 άτομα συνοδήγησαν μερικά από τα καλύτερα εμπορικά αυτοκίνητα της αγοράς με οδηγούς τους συντάκτες του περιοδικού EVO. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν η SEAT με τα LEON FR και IBIZA FR, η CITROEN με τα C2 1,6 by LOEB, C3 1,6 VTR C4 2,0, η VOLKSWAGEN με τα GOLF GT, POLO GTI και GOLF R32 και η HYUNDAI με τα i30. To Test Drive Track ήταν ‘Powered By EKO KINITRON 100 Speed’ και επελέγη από την EKO για την προβολή των λιπαντικών EKO MEGATRON.

‘Power Bikes Dyno Wars’

Ένας διαφορετικός διαγωνισμός -για τους φίλους της μοτοσικλέτας αυτή τη φορά- στήθηκε στο περίπτερο του POWER BIKES με το δυναμόμετρο του Mr Dyno να πραγματοποιεί δυναμομέτρηση στις μοτοσικλέτες των αναβατών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τη δυνατότερη μοτοσικλέτα του show! Στο περίπτερο του POWER BIKES οι λάτρεις της μοτοσικλέτας θαύμασαν από κοντά το αγωνιστικό Kawasaki ZX-6R του αγωνιζόμενου στο Ninja Trofeo, Γιώργου Χάλαρη καθώς και το Long Term Yamaha XT 660X με όλες τις επεμβάσεις βελτίωσης που έχει δεχτεί ως τώρα.

‘DUNLOP Hottest Wheels’

O τελικός διαγωνισμός καλλιστείων για τα ομορφότερα εξελιγμένα αυτοκίνητα της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου αναδεικνύοντας 4 νικητές στις κατηγορίες Interior Car Design, Engine Bay, Extreme σχεδίαση, Overall Beauty. Είχε προηγηθεί σειρά προκριματικών διαγωνισμών τις προηγούμενες μέρες. Ο διαγωνισμός ‘Hottest Wheels’ πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της DUNLOP. Να σημειωθεί ότι η ενέργεια επικοινωνήθηκε μέσω του περιοδικού Max Power και είχε 112 συμμετοχές.

‘Max Live Stage’

Το εξωτερικό stage φιλοξένησε τις αγαπημένες του κοινού Fuel Girls, οι οποίες για ακόμη μία χρονιά φάνηκαν αντάξιες της δυναμικής του Max Live Stage! Οι συνεργάτες του MAX POWER Χριστόδουλος Παπαδήμας και Γιώργος Κελλής πλαισίωσαν με την ενέργεια και το χιούμορ τους τις παράλληλες ενέργειες που έλαβαν χώρα στην εξωτερική σκηνή. Το φετινό Max Live Stage φιλοξένησε κάθε μορφή εναλλακτικής μουσικής έκφρασης όπως Beatboxing, MC Battle, Live Performance, DJ Sets και πολλά άλλα.

‘MAD Concert «Tuning up the Show»’

To Μad Radio 106.2 και η FUTURE PROMOTIONS συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα ονόματα της hip hop σκηνής το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου σε μια μοναδική συναυλία, το ‘Tuning Up The Show’. Το live stage του Athens Tuning Show φιλοξένησε τους Αρτέμη- Ευθύμη, Ρόδες, Στίχοιμα, 3 Ευχές, Trendy HooliGuns καθώς και τους Guests MC Seanie T (London) και DJ WhoAmI. Την συναυλία παρουσίασαν οι γνωστοί παρουσιαστές Λυδία Παπαϊωάννου και Guy Krief. Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου προηγήθηκε το after party του Athens Tuning Show στο bar-restaurant Dekko με τους MC Seanie T (London), DJ Everlast και DJ WhoAmI.

Η διοργανώτρια FUTURE PROMOTIONS που ανήκει στους πλέον δυναμικούς εκπροσώπους στο χώρο της Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Συνεδρίων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους Χορηγούς EKO KINITRON 100 Speed και TOYO TIRES, τους επίσημους εισαγωγείς αυτοκινήτου HONDA, MITSUBISHI, VOLKSWAGEN, HYUNDAI, SEAT, RENAULT, CITROEN και KIA τους Χορηγούς Επικοινωνίας ALPHA, Mad TV, NOVA, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, LETS GO, POWER TECHNIQUES, MAX POWER, TOP TUNING, COX TUNING, AUTO TUNING SWIDT, Mad Radio, SUPERΣΠΟΡ FM, www.madtv.gr, SEMA, το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών, το Υπουργείο Ανάπτυξης, τον Δήμο Αθηναίων, τον Οργανισμό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, τα VILLAGE CINEMAS καθώς και το σύνολο των εκθετών και συνεργατών για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της τεράστιας παραγωγής.

Το International Athens Tuning Show 2007 αποτέλεσε σημείο συνάντησης για όλο το καταναλωτικά ενεργό κοινό, ξεπέρασε τους 74.500 επισκέπτες, φιλοξένησε στην ‘Live Arena’ πάνω από 30.000 θεατές, διαπίστευσε 118 δημοσιογράφους, σημείωσε ρεκόρ προπώλησης στα VILLAGE CINEMAS, αποτέλεσε πηγή διασκέδασης για όλους όσους είναι και αισθάνονται νέοι, συγκέντρωσε οικογένειες, προτιμήθηκε από το γυναικείο κοινό και το σημαντικότερο από όλα ξεπέρασε το αρχικό όραμα της διοργανώτριας FUTURE PROMOTIONS για ένα event με απόλυτο ρυθμό, συνέχεια, συνέπεια και ουσιαστικό κοινωνικό χαρακτήρα.

Το International Athens Tuning Show και η FUTURE PROMOTIONS ανανεώνουν το ραντεβού τους μαζί σας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Tags: Athens Tuning Show.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top