Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Ανακοίνωση του ΟΤΕ για το ΟΤΕ Talk 24-7

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 25/10/2007

Με την ευκαιρία σχολίου που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αναφέρεται σε παράπονα καταναλωτών που χρησιμοποιούν το οικονομικό πρόγραμμα ΟΤΕ Talk 24/7, ο ΟΤΕ επιθυμεί να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για τα παρακάτω:

      Με την εισαγωγή προγραμμάτων με χρεώσεις για κλήσεις εντός δικτύου ενός παρόχου διαφορετικές από τις κλήσεις σε άλλα δίκτυα, τόσο από εταιρείες σταθερής όσο και από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, υπάρχουν καταναλωτές που καλούν αριθμούς για τους οποίους νομίζουν ότι έχουν χαμηλότερη από την πραγματική ή και καθόλου χρέωση. Για το λόγο αυτό είχαν εκδηλωθεί ήδη παράπονα, από χρήστες και σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, πριν την εισαγωγή αντίστοιχων προγραμμάτων από τον ΟΤΕ.

      Με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (απόφαση ΕΕΤΤ 351/75/2005 α.11, παρ1 και 2), όλοι οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν συστήματα ενημέρωσης για τις διαφορές στις χρεώσεις από την μεταφορά αριθμών (φορητότητα).  Για την τήρηση του νομοθετικού πλαισίου υπεύθυνη είναι η ΕΕΤΤ.

      Ο ΟΤΕ από την πλευρά του έχει δώσει στους συνδρομητές του τη δυνατότητα να καλούν ατελώς το 134 και να πληροφορούνται αν ένας αριθμός που επιθυμούν να καλέσουν ανήκει ή όχι στο δίκτυο του ΟΤΕ και πόσο ακριβώς θα κοστίσει η κλήση αυτή. Επιπλέον, ο ΟΤΕ ενημερώνει με σαφήνεια το καταναλωτικό κοινό τόσο κατά την εγγραφή στην υπηρεσία όσο και μέσω των προωθητικών του ενεργειών για τον τρόπο χρέωσης.

      Ο ΟΤΕ δεν γνωρίζει αν οι άλλοι πάροχοι τηρούν τις νόμιμες υποχρεώσεις τους.

      Ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα, είναι γνωστό ότι οι κλήσεις προς σταθερούς αριθμούς δικτύων άλλων παρόχων είναι πιο ακριβές από τις αντίστοιχες στο δίκτυο του ΟΤΕ, εξαιτίας των ακριβότερων χρεώσεων που επιβάλλουν κατά κανόνα οι άλλοι πάροχοι για τον τερματισμό των κλήσεων προς το δίκτυό τους.

      Ο ΟΤΕ καλεί όλους τους συνδρομητές του -και όχι μόνο όσους έχουν ενταχθεί σε προγράμματα απεριόριστου χρόνου ομιλίας- να ενημερώνονται για τη χρέωση των  κλήσεων προς τους αριθμούς που καλούν συχνά, ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων και με βεβαιότητα πόσο θα τους κοστίσει η κάθε κλήση.

      Ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι οι εξελίξεις από την απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών προκαλούν πολλές αλλαγές στον τρόπο που παραδοσιακά αντιμετωπίζουμε τη σταθερή τηλεφωνία και, πέρα από τα σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές, υπάρχουν και κίνδυνοι, όπως αποδεικνύεται καθημερινά.

Το συνεχιζόμενο έλλειμμα προστασίας του καταναλωτή από αθέμιτες πρακτικές των παρόχων επιβεβαιώνεται από τις χιλιάδες καταγγελίες συνδρομητών που λαμβάνει ο Οργανισμός. Οι δε αποφάσεις των δικαστηρίων δικαιώνουν τις πρακτικές προστασίας των καταναλωτών που εφαρμόζει ο ΟΤΕ.
Tags: ΟΤΕ, Talk 24/7.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

Σχόλια

  • αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τις χρεώσεις στα άλλα δικτυα αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι εκπρόσωποι σας ούτε καν σκέφτονται να ενημερώσουν τους υποψήφιους πελάτες τους πριν την εγγραφή τους στο πρόγραμμα σας..μετά ναι είναι αναλυτικότατοι και μάλιστα σου ζητάνε και συγνώμη εκ μέρους του συναδέλφου τους που δεν ενημέρωσε οπως θα έπρεπε!πιο πολύ λυπάμαι όμως που έπεισα και τους
    γονεις μου να κανουν την ίδια σύνδεση και ήθελα να το κάνω και στην πιτσαρία που διατηρώ στον πειραιά με 4 γραμμές...........ζαχαρίας κοσμάς
    By: ζαχαρίας κοσμάς @ 03/01/2008

© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top