Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Το AV-Test.org για τις anti-rootkit τεχνολογίες της PANDA Security

Ασφάλεια - 08/02/2008

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του συγκριτικού τεστ, που έγινε στις αρχές του 2008, των anti-malware λύσεων που διεξάγεται από τον αναγνωρισμένο και έγκυρο οργανισμό AV-Test.org (http://www.av-test.org/), οι προληπτικές και anti-rootkit τεχνολογίες προστασίας της Panda Security είναι από τις καλύτερες στην αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το τεστ εξετάζει πτυχές που άλλες συγκριτικές αναθεωρήσεις δεν εξετάζουν. Αρχικά, ανέλυσε την ικανότητα να παρασχεθεί προληπτική ανίχνευση όχι μόνο μέσω των ευρετικών ανιχνεύσεων και των γενικών αρχείων υπογραφών, αλλά και μέσω της σ ανάλυσης συμπεριφοράς. Αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανίχνευση άγνωστων απειλών και δεν ενσωματώνεται σε όλες τις λύσεις ασφάλειας που είναι διαθέσιμες στην αγορά. Εντούτοις, τα προϊόντα Panda την έχουν συμπεριλάβει εδώ και αρκετά χρόνια σαν τμήμα των Τεχνολογιών TruPrevent.

Αφετέρου, η αξιολόγηση των anti-rootkit ικανοτήτων των διάφορων λύσεων ανίχνευσης δεν περιορίστηκε στην ανίχνευση rootkit μέσω των αρχείων υπογραφών, αλλά αξιολόγησε και την ικανότητα των προϊόντων να ανιχνεύουν και να αφαιρούν αυτές τις επικίνδυνες απειλές μόλις ενεργοποιηθούν και κρυφτούν στο σύστημα.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι λύσεις της Panda Security αποδείχθηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικές, παίρνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα στην ανίχνευση των άγνωστων απειλών και των rootkits.

“Τα παραδοσιακά συστήματα ανίχνευσης βασισμένα στη μελέτη των αρχείων υπογραφών είναι απαραίτητα αλλά μη ικανοποιητικά. Αυτό οφείλεται στην τρέχουσα δυναμική του malware: οι εγκληματίες προσπαθούν να κλέψουν τα προσωπικά και εμπιστευτικά στοιχεία με τη διάδοση μεγάλων ποσών malware έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να τα αντιμετωπίσουν και να δημιουργήσουν τα αντίστοιχα αντιβιοτικά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι θεμελιώδες για τις λύσεις ασφάλειας να συμπεριλάβουν αποτελεσματικές προληπτικές τεχνολογίες", εξηγεί ο Luis Corrons, Τεχνικός Διευθυντής των Εργαστηρίων Panda (PandaLabs).


Tags: panda, rootkit, av-test.org, pandalabs, Corrons.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top