Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Οι τραπεζικοί Δούρειοι Ίπποι που ανιχνεύθηκαν το 2007 αυξήθηκαν κατά 463%

Ασφάλεια - 21/02/2008

Τα Εργαστήρια Panda (PandaLabs) ανίχνευσαν 463% περισσότερους τραπεζικούς Δούρειους Ίππους πέρυσι από ότι το 2006. Αυτή η αύξηση στο ποσοστό ανίχνευσης είναι δυνατή χάρη στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος ασφάλειας που αποκαλείται Συλλογική Νοημοσύνη.

Αυτό το σύστημα είναι βασισμένο στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με malware από την κοινότητα του Internet και την αυτοματοποιημένη επεξεργασία αυτών των στοιχείων στα νέα κέντρα επεξεργασίας δεδομένων. Τα δεδομένα συσχετίζονται και χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν μεγαλύτερες ανιχνεύσεις και να βελτιώσουν την ασφάλεια των πελατών της Panda, που χάρη στη Συλλογική Νοημοσύνη, έχoυν τώρα τα αποδοτικότερα και πιο εύχρηστα προϊόντα προς χρήση.

“Υπάρχουν αυτήν την περίοδο χιλιάδες νέα δείγματα malware που εμφανίζονται καθημερινά. Πριν αναπτυχθεί το σύστημα Συλλογικής Νοημοσύνης, ήταν δύσκολο να αναλυθούν και να ταξινομηθούν όλες οι πληροφορίες. Αλλά τώρα, η ανάλυση και η διαδικασία συλλογής που καθορίζει εάν ένα αρχείο είναι malware ή όχι, γίνονται αυτόματα, επιτρέποντας σε μας να προστατεύσουμε τους πελάτες μας γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα ενάντια στις πιο πρόσφατες απειλές”, εξηγεί ο Luis Corrons, Τεχνικός Διευθυντής των Εργαστηρίων Panda (PandaLabs).

Η θεαματική αυτή αύξηση στον αριθμό τραπεζικών Δούρειων Ίππων αντιστοιχεί στη νέα δυναμική του malware. Οι κυβερνο-απατεώνες δεν επιδιώκουν πλέον τη φήμη ή την κακή φήμη με τις μολύνσεις τους, αλλά τα οικονομικά οφέλη. Από αυτή την άποψη, οι τραπεζικοί Δούρειοι Ίπποι είναι ένα πολύ αποδοτικό εργαλείο για τους κυβερνο-απατεώνες, δεδομένου ότι αυτοί οι κακόβουλοι κώδικες έχουν ως σκοπό να κλέψουν τραπεζικά στοιχεία, αριθμούς λογαριασμών, κ.λπ. οι όποιοι χρησιμοποιούνται αργότερα για να ‘αδειάσουν’ τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών.

Για να αποφύγετε να πέσετε θύματα των τραπεζικών Δούρειων Ίππων, τα Εργαστήρια Panda (PandaLabs) συστήνουν:

- Την εγκατάσταση μιας αποδοτικής και ενημερωμένης λύσης ασφάλειας με προληπτικές τεχνολογίες, όπως οι Τεχνολογίες TruPrevent της Panda, οι οποίες ανιχνεύουν άγνωστες απειλές.

- Την αποφυγή πραγματοποίησης επισφαλών ενεργειών, όπως το άνοιγμα μηνυμάτων από άγνωστους παραλήπτες, το άνοιγμα συνδέσεων μέσω email ή προγραμμάτων στιγμιαίων μηνυμάτων αντί της δακτυλογράφησης τους στη μηχανή αναζήτησης, ή το ‘κατέβασμα’ ύποπτων αρχείων μέσω P2P δικτύων.

- Την συνεχή ενημέρωση των προγραμμάτων ασφάλειας που είναι εγκατεστημένα στο σύστημά σας, προκειμένου να αποφευχθεί η χρήση ευπαθειών ως μέσο πρόσβασης malware στον υπολογιστή.

- Τέλος, την ανίχνευση του υπολογιστή για malware με online λύσεις όπως το TotalScan (http://www.pandasecurity.com/totalscan). Αυτά τα εργαλεία έχουν πρόσβαση σε μια μεγαλύτερη βάση δεδομένων και μπορούν επομένως να ανιχνεύσουν περισσότερο malware από τις λύσεις που εγκαθίστανται στον υπολογιστή.


Tags: Panda, Pandalabs, trojan, virus.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top