Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

PANDA Security: Δελτίο Τύπου

Ασφάλεια - 28/02/2008

Τα Εργαστήρια Panda (PandaLabs) ανίχνευσαν 272% περισσότερα κακόβουλα rootkits το 2007 από ότι το 2006. Τα rootkits είναι προγράμματα σχεδιασμένα να κρύψουν ορισμένα αντικείμενα και διαδικασίες. Οι κυβερνο-απατεώνες τα χρησιμοποιούν για να κρύψουν τις διεργασίες κακόβουλων κωδικών καθιστώντας τα αόρατα στις λύσεις ασφάλειας και το λειτουργικό σύστημα.

“Σήμερα, οι χάκερς δεν κυνηγούν πια την κακή φήμη, επιδιώκουν απλά να ωφεληθούν οικονομικά από τη δραστηριότητά τους. Για να το επιτύχουν αυτό, είναι ουσιαστικό οι ενέργειές τους να μην μπορούν να ανιχνευθούν, δεδομένου ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αυξήσουν το χρόνο που ο κακόβουλος κώδικας παραμένει σε έναν υπολογιστή. Αποτρέπει επίσης διαδεδομένο συναγερμό και αναγκάζει τους χρήστες να “παραδοθούν”. Τα rootkits είναι επομένως το ιδανικό εργαλείο”, εξηγεί ο Luis Corrons, Τεχνικός Διευθυντής των Εργαστηρίων Panda (PandaLabs).

Τα Εργαστήρια Panda (PandaLabs) ήταν σε θέση να ανιχνεύσουν έτσι πολλά rootkits μέσω της ανάπτυξης ενός καινοτόμου μοντέλου ασφάλειας που ονομάζεται “Συλλογική Νοημοσύνη”. Αυτό το σύστημα είναι βασισμένο στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με malware από την κοινότητα του Internet και την αυτοματοποιημένη επεξεργασία αυτού του στοιχείου στα νέα κέντρα επεξεργασίας δεδομένων. Τα δεδομένα συσχετίζονται και χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν μεγαλύτερες ανιχνεύσεις και να βελτιώσουν την ασφάλεια των πελατών της Panda.

“Χάρη στην Συλλογική Νοημοσύνη, μπορούμε να ανιχνεύσουμε πολύ περισσότερο malware σε πολύ λιγότερο χρόνο”, εξηγεί ο Luis Corrons. “Σημειώνοντας ότι περισσότεροι από 3.000 νέοι τύποι malware εμφανίζονται καθημερινά, αυτό το καινοτόμο μοντέλο ασφάλειας μας επιτρέπει να προσφέρουμε την καλύτερη ασφάλεια στους πελάτες μας”.

Ένας άλλος κίνδυνος είναι ότι αυτός ο τύπος κακόβουλου κώδικα εξελίσσεται συνεχώς. Στην πραγματικότητα, τα Εργαστήρια Panda (PandaLabs) έχουν ανιχνεύσει πρόσφατα rootkits σχεδιασμένα για να αντικαταστήσουν το master boot record (MBR), - ο πρώτος ή μηδενικός τομέας του σκληρού δίσκου - με έναν δικό τους. Αυτό είναι κάτι επαναστατικό όσον αφορά στη χρήση των rootkits, που καθιστούν την ανίχνευση κακόβουλου κώδικα ακόμα δυσκολότερη.

Για να αποφύγετε να πέσετε θύματα των τραπεζικών Δούρειων Ίππων, τα Εργαστήρια Panda (PandaLabs) συστήνουν:

- Την εγκατάσταση μιας αποδοτικής και ενημερωμένης λύσης ασφάλειας με προληπτικές τεχνολογίες, όπως οι Τεχνολογίες TruPrevent της Panda, οι οποίες ανιχνεύουν άγνωστες απειλές.

- Την αποφυγή πραγματοποίησης επισφαλών ενεργειών, όπως το άνοιγμα μηνυμάτων από άγνωστους παραλήπτες, το άνοιγμα συνδέσεων μέσω email ή προγραμμάτων στιγμιαίων μηνυμάτων αντί της δακτυλογράφησης τους στη μηχανή αναζήτησης, ή το ‘κατέβασμα’ ύποπτων αρχείων μέσω P2P δικτύων.

- Την συνεχή ενημέρωση των προγραμμάτων ασφάλειας που είναι εγκατεστημένα στο σύστημά σας, προκειμένου να αποφευχθεί η χρήση ευπαθειών ως μέσο πρόσβασης malware στον υπολογιστή.

- Τέλος, την ανίχνευση του υπολογιστή για malware με online λύσεις όπως το TotalScan (http://www.pandasecurity.com/totalscan). Αυτά τα εργαλεία έχουν πρόσβαση σε μια μεγαλύτερη βάση δεδομένων και μπορούν επομένως να ανιχνεύσουν περισσότερο malware από τις λύσεις που εγκαθίστανται στον υπολογιστή.


Tags: Panda, Pandalabs, trojan, virus.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top