Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η D-LINK στη CEBIT 2008

Τεχνολογία » Hardware - 17/03/2008

Ακολουθώντας τον κανόνα Ανακαλύψτε τα δίκτυα - μιλήστε για τις ευκαιρίες, η D-Link, κορυφαίος κατασκευαστής δικτυακών και επικοινωνιακών λύσεων, κατά τη διάρκεια της φετινής CEBIT 2008, παρουσίασε πολλά νέα προϊόντα για επιχειρησιακά αλλά και οικιακά δίκτυα.

Ως η ηγέτιδα εταιρία στα προϊόντα Wireless N, η D-Link παρουσίασε το νέο Dualband Access Point (μοντέλο DAP-2553) βάσει του προτύπου 802.11n. Επιπλέον, η εταιρία επενδύει στα κορυφαία προϊόντα Green Ethernet και εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της με την διάθεση switch χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα Unified Access Point, τα οποία επιτρέπουν τη σταδιακή μετατροπή ενός ασύρματου δικτύου LAN σε μια κεντρικά διαχειριζόμενη ασύρματη λύση Switch, που απευθύνεται κυρίως σε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Εκτός από την παρουσίαση των πιο πρόσφατων λύσεων της, η D-Link προσκάλεσε τους επισκέπτες της έκθεσης στο τμήμα Infotainment όπου είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με ομάδες ειδικών και παράλληλα να παρακολουθήσουν εργαστήρια για τρέχοντα θέματα σχετικά με την ενεργειακή απόδοση, την πολυπλοκότητα των συσκευών, καθώς και την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία hacker στο περίπτερο της D-Link, οι οποίοι μίλησαν για τις εμπειρίες τους σχετικά με τα σημερινά πρότυπα ασφαλείας και πραγματοποίησαν ζωντανές επιδείξεις σχετικά με το πώς γίνεται το hacking.

WLAN για Επαγγελματική χρήση

Για πρώτη φορά η D-Link, ως ένας από τους πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη προϊόντων Wireless N, παρουσίασε το Dualband Access Point, DAP-2553, με συχνότητα λειτουργίας στα 2,4 GHz και 5 GHz. Η συσκευή αυτή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μετατρέπουν τη συχνότητα και να επιστρέφουν στη λιγότερο επιβαρημένη και πιο σταθερή συχνότητα των 5 GHz. Επιπλέον, η εταιρία παρουσίασε μια εννοιολογική μελέτη του Dualband Router DIR-855 με ενσωματωμένη οθόνη OLED (Organic Light Emitting Device), η οποία καθιστά δυνατή την άμεση μέτρηση των τεχνικών ρυθμίσεων και των πληροφοριών της συσκευής, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης σε δίκτυο.

Πέραν της παρουσίασης των Access Point DWL-3500AP και DWL-8500AP, που σχετίζονται με το switch DWS-3024, η D-Link παρουσίασε ενοποιημένες λύσεις για εταιρικά WLANs. Το πλεονέκτημα είναι ότι τα Access Point μπορούν να λειτουργούν ως αυτόνομες συσκευές χωρίς τη χρήση switch, ενώ μπορούν παράλληλα να ενσωματωθούν σε ένα ασύρματο σύστημα switch μετά από αναβάθμιση του firmware.

Πρότυπα για Επιχειρησιακό Τομέα – Υποστήριξη Green Ethernet και NAP

Υπάρχουν περισσότερα νέα σχετικά με το Switching της D-Link: Συγκεκριμένα η εταιρία θα επεκτείνει την σειρά προϊόντων Green Ethernet με unmanaged switch των 16 και 24 θυρών, καθώς και τα Smart Managed Gigabit Switch με έως και 48 θύρες. Ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της D-Link με την Microsoft, ολόκληρη σειρά από switch όπως τα DGS-3600 θα υποστηρίζουν μελλοντικά την τεχνολογία NAP(Network Access Protection) της Microsoft. Οι ήδη εφαρμοσμένοι μηχανισμοί δικτυακής πρόσβασης θα παρέχουν ένα υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για την ένταξη νέων χρηστών σε ένα επιχειρησιακό δίκτυο.

Ξεχωριστός τομέας τεχνολογίας για τους συνεργάτες της D-Link

Σε συνεργασία με τους συνεργάτες της, Axiros και focus::voip, η D-Link ανακοίνωσε καινούριες εφαρμογές για HorstBox και HorstBox Professional. Η εταιρία Axiros παρουσίασε τον τρόπο ενσωμάτωσης του HorstBox στους server της TR069, καθώς και ένα portal σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίζει VoIP ISDN IAD (Integrated Access Device). Επιπλέον, η focus::voip θα παρέχει δυνατότητες επέκτασης της λειτουργικότητας του τηλεπικοινωνιακού συστήματος του HorstBox, (συγκεκριμένα, το Soft-PBX, προσαρμοσμένο σε λύσεις ‘‘SpeeXX‘‘ που βασίζονται σε Asterisk™,) ειδικά για την κάλυψη των αναγκών επιχειρήσεων μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Ψηφιακό σπίτι για όλα τα γούστα

Στην έκθεση CeBIT 2008 το Ψηφιακό Σπίτι για την D-Link αφορούσε κυρίως σε ασύρματα USB, Powerline και Media players. Η εταιρία παρουσίασε επίσης τις πρώτες συσκευές που διαθέτουν την τεχνολογία UWB (Ultra Wideband). Το αρχικό πακέτο DUB-9240, για παράδειγμα, επιτρέπει την ασύρματη μετάδοση εικόνων και ταινιών από μια ψηφιακή κάμερα σε ένα media player, τηλεόραση ή εκτυπωτή. Περεταίρω, η D-Link επεκτείνει τη σειρά Powerline με συσκευές των 85Mpbs ενώ παράλληλα παρουσίασε το DNS-313, ένα νέο compact Gigabit Network Storage με δυνατότητα αποθήκευσης έως και 1.000 GB. Επίσης, η D-Link πρόκειται να αυξήσει άμεσα τον αριθμό των διαθέσιμων media player. Εκτός από το DivX-Player DSM-330, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να δουν το νέο HD-Media Player, DSM-510.

Ο τομέας Infotainment της D-Link

Καθ’ όλη τη διάρκεια της CeBIT, η D-Link φιλοξένησε διάφορα panel ειδικών, πραγματοποίησε προσωπικές συνεντεύξεις και συζητήσεις για τα τρέχοντα θέματα του λεγόμενου «Infotainment» τομέα της εταιρίας.

Διανομείς, μεταοπωλητές, καθώς και επαγγελματίες του χώρου, της βιομηχανίας γενικότερα αλλά και εκπρόσωποι Τύπου έλαβαν μέρος σε αυτές τις συζητήσεις.

Διάλογος για το εξειδικευμένο εμπόριο

Στο περίπτερο της D-Link, επικεντρωμένο ολοκληρωτικά στην επικοινωνία, προστέθηκε ένα ακόμα τμήμα, το οποίο παρείχε πληροφορίες για το πρόγραμμα Partner+Partner της D-Link, υπό τη μορφή διαπροσωπικών συζητήσεων. Η D-Link παρακολουθεί στενά τις απόψεις και τις ανάγκες που προκύπτουν από τον κλάδο του εμπορίου, και εξελίσσει κατάλληλα τα προγράμματα συνεργατών της.


Tags: D-Link, cebit.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top